Portret Haak Art van Pat Ahern

door Kathryn op Oktober 29, 2012 · 5 reacties

in Haak Artiesten

Post image for Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Toen ik voor het eerst een blik op de haak portretten gedaan door Pat Ahern Ik dacht meteen aan kunstenaar Jo Hamilton, de enige andere gehaakte kunstenaar ik weet van wie doet soortgelijk werk. Na slechts een oogopslag, hoewel, Ik kon meteen zeggen dat deze artiest heeft zeker zijn eigen unieke stijl die zijn werk onderscheidt van Jo's, ondanks de gelijkenissen in hun ontwerp. Ik moest meer weten over hem.

Over Pat Ahern

life size crochet portrait pat ahern Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Californa woonachtige kunstenaar Pat Ahern geleerd om zowel breien en haken van zijn moeder tijdens zijn laatste jaar op de middelbare school. Hij begon haak wearables maar al snel geleerd dat hij vond vooral het gebruik van haken aan de muur kunst te maken. Zijn werk evolueerde in de haak portretten die hij nu doet. Hij doet zowel gezichts-portretten en full-length, soms levensgrote, portretten in haak, gedetailleerde beelden die uitdrukking tonen, karakter en creativiteit. Zijn meest recente werk is geweest in het gaan van 2D portretten te maken van figuren in 3D. Ik hou van wat ik zie tot nu toe en ik ben blij te zien dat zijn werk ontwikkelen in de tijd. Ahern doet ook blijven om te breien en haken sommige wearables en andere items, die hij verkoopt een Etsy winkel naast vintage patronen.

Pat Ahern Q&Een

Ik had de gelegenheid om de kunstenaar te interviewen over zijn gehaakte portretten, de vintage patronen hij door Etsy en meer verkoopt. Hier is wat hij te zeggen had:

Q: Je leerde breien en haken van je moeder toen je jong was … doet ze nog steeds ambachtelijke?

Mijn moeder zal altijd ambacht. Ze is een meester breister, crocheter en naaister. Naast de verkoop van vilten portemonnees, kinderen’ schorten en dekens op haar Etsy winkel, zij is degene die dingen maakt voor het hele gezin! Ze ontwierp de genaaid steun voor al mijn portretten (en maakte allemaal) en ze blijft me inspireren.

pat ahern crochet portrait mom Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Dit is een gehaakte portret Ahern voltooide onlangs van zijn moeder toen ze jonger was. Hij merkt op: “Nu is het een beetje wankel - het moet nog worden geblokkeerd!”

Q: Ja, laten we praten over je haak portretten! Dit is een zeer uniek gebied van gehaakte kunst. Jo Hamilton is de enige andere persoon die ik ken die iets dergelijks doet. Hoe kom je om te beginnen met het doen van deze portretten? Kun je ons iets vertellen over het proces van hoe je van te kijken naar een persoon om het creëren van hun haken portret?

Jo Hamilton is verbazingwekkend! Het is grappig, Ik was op zoek naar soortgelijke gehaakte portretten een paar jaar geleden en kwam ik op Jo Hamilton's kunst en ik contact met haar. We hebben contact gehad van tijd tot tijd door de jaren heen. Ik was blij te zien dat er iemand anders maken wandtapijten met gehaakte was – en het was goed om te weten dat we niet alleen waren. Jo is zeer getalenteerd en er is een link op mijn site naar de hare. We hebben allebei onze eigen aanpak om het, dus het is goed voor de kunstvorm.

Het begon voor mij met een foto van Clara Bow en mijn frustratie met kleren bouw. Ik dacht dat ik kon de verschillende vormen Haak door het volgen van de foto. Het resultaat was niet zo goed! Ik was met behulp van katoen crocheter die niet geven aan het heeft en het beeld is vervormd – als een gek vaatdoek. Ik verzamelde een heleboel wol, want ik hield van de kleuren en het gevoel van het, maar het maakte mijn hoeden en sjaals ondraagbaar. Ik begon meer wol en acryl gebruiken en ik heb betere resultaten.

De gezichten van mensen zijn moeilijk te haken, want als je de verkeerde steken gebruiken, het resultaat ziet er niets als de persoon. Ik gebruik zwart-wit beelden als ik haken en kleurenfoto's als referentie, samen met een haak die mij de gewenste maat zal geven. Ik begin meestal met een ring – een oog in een portret of een lichtpunt op een object. Ik afmetingen en juist gehaakte vormen met behulp van veel steken op basis van wat ik zie maatregel, houden met mijn gauge. Net als bij het aanpassen van patronen, Ik de foto een beetje had – veranderende kleuren, zetten in andere lichaamshoudingen en achtergronden om te passen wat ik wil. Ik wil de meeste van mijn garen trekken eindigt aan de achterkant van het stuk, maar ik houd de uiteinden uit voor andere onderdelen zoals haren en gras te geven meer variatie.

life size crochet portraits Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Q: Klinkt als een complex, maar leuk, proces haak! Welke uitdagingen zijn er in het starten en voltooien van een gehaakte portret?

De eerste uitdaging is het bepalen van de grootte en de tweede kleur. Deze dingen kunnen gemakkelijk uiteindelijk 9 meter hoog als je niet oppast! Voor mij nu haar makkelijker om ze op ware grootte of iets groter maken. Als ik eenmaal begin haken, sommige dingen werken en anderen niet. Menselijke functies zoals ogen en handen te nemen een paar versies. Het creëren van de vouwen en draperen effect van kleding en het invullen van alle plekken gewoon vergt geduld. De laatste uitdagingen blokkeert het stuk en dan naaien van de rug. Blokkering kost tijd, stretching, en een spuitfles – tenminste ik kan haken, terwijl het droogt. Met mijn moeder woont aan de oostkust, naaien is een uitdaging voor mij, maar noodzakelijk, zodat het portret kan hangen en niet verstoren.

Q: Ik zie uit je Etsy winkel die al uw kunst is gehaakt je ook nog breien soms. Ik zou graag willen weten hoe u de verschillen en overeenkomsten tussen de twee ambachten en wat zou je kiezen haken dan breien voor een bepaald project te bekijken.

Haak was de eerste ambacht leerde ik, dus het is goed om te zeggen ik ben meer comfortabel met het. Door een enkele haak, het leent zich beter om free-form werk; je bent niet een raster beperkt door het hebben van al uw steken op je naald zoals bij breien. Ik heb het gevoel dat ik geen resultaat ik nodig kan bereiken met slechts een haak. Het grote ding over breien is dat ik altijd kan gaan, zonder aarzelen terug te. Het laatste wat ik gebreid was een tijdje geleden voor 5 Tweede Films. Mijn vriend wilde dat ik wat dynamiet breien, maar ik vertelde hem dat ik kon ook haak als hij dat beter zou willen. Ik kon vertellen dat hij niet wist wat te zeggen – maar mijn broer zei dat ik het zou moeten breien omdat het beter op de camera speelt! Ik denk dat meer mensen weten wat breien is, en ze denken haak is hetzelfde. Ik heb geconstateerd dat ik haak kan vervangen voor het breien, maar niet zozeer andersom. Er is een portret dat ik heb gewerkt op die is voorzien van een gebreide muts die ik jaren geleden gemaakt – dus het heeft nog steeds zijn plaats in mijn kunstwerk. Ik ben een grote fan van breien bekabeling en gebreide truien kijk altijd aardig voor me!

Q: Je lijkt vintage patronen genieten … wat inspireert je over hen? Waar anders heb je inspiratie ontlenen voor uw werk?

De meeste vintage patronen zijn tijdloos. Veel patronen zijn tegenwoordig herinterpretaties of variaties op de patronen van het verleden. Ik zou garen en patronen te ontvangen van vrienden van mijn moeder die werden schoonmaken van hun kasten. Ik vond alle Bernat patronen en zelfs oude naaimandje tijdschriften. Deze boeken werden geschreven in een taal die alleen hobbyisten kon begrijpen en het is alsof je deel uitmaakt van een club. Niet te vergeten dat sommige van de foto's in de oude patronen heel vermakelijk kan zijn!

Ik heb veel hobbyisten voldaan, inclusief mijn vriendin, die niet graag volgende patronen. Ik heb nooit een van beide, maar we leren van hen en nu onze eigen patronen te maken. De belangrijkste dingen die ik geleerd heb van mijn moeder over haken werden behoud meter en de aard van de steken. Dit zijn de focus van elk patroon; mijn wandtapijten zijn patronen. De vintage patronen zijn dezelfde taal, dezelfde steken als patronen van vandaag en dat is geruststellend. Ik inspiratie te vinden in garen, familie, kunst, patronen, en zelfs werken. Ik hou van uitdagingen.

knit crochet art pat ahern Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Noot: Pat voegde ook links naar een aantal van de sites en winkels die hij vindt inspirerende. Hij wilde noemen Jo Hamilton, evenals Joyful Gabby en Kelly Correll Brown.

Q: Ondanks het feit dat er veel verbazingwekkend slecht crocheters vandaag de dag is het nog steeds alom gezien als een vrouwelijke ambachtelijke vorm … alle gedachten op deze basis van uw eigen ervaring als een man die haakt?

Er mag geen twijfel dat het een vrouwelijke ambacht vorm omdat meisjes en vrouwen en hebben de belangrijkste bijdragen aan de ambachtelijke geweest zijn. Het is een ambacht dat kan voor iedereen en heeft gezien meer acceptatie met het onderwijzen van kinderen van beide geslachten vanwege de voordelen voor de hand-oog coördinatie en begrip wiskunde.

Helaas, door de tijd Ik denk dat mannen het hebben gezien als een vrouwelijke hobby in plaats van een ambacht zoals hout of metaalbewerking. Dit kan hebben gewerkt in het voordeel van de ambacht, omdat de vrouwen die het hebben gevormd vrijer kunnen doen geweest. Het is een uniek vak vanwege de vrouwelijke dominantie – de wereld van koken en mode-ontwerp worden door mannen gedomineerde, hoewel hun enige inspiratie komt uit het koken van hun moeder en de vrouwelijke vorm. Ik heb alleen verwelkomd door de crafting gemeenschap, vrouwen en mannen. We inspireren elkaar en dat is wat kunst over.

Ik begon haken om spullen te maken voor een meisje; Ik heb nooit het meisje, maar ik hield van de ambachtelijke. Ik deed het omdat ik van genoten, en het nooit stoorde me dat mannen zou kijken me raar aan als ik zou praten. Vrouwelijke ambachtslieden begreep de taal, dus het was niet een probleem in de gemeenschap. Over de jaren, Ik was bezorgd dat ik een nieuwigheid of meer een gimmick, want ik was een man die gebreid en gehaakt. Met de wandtapijten, Ik doe gewoon mijn eigen ding en ik zijn gestopt zorgen te maken over wat ik dacht anderen dachten.

crochet portrait Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Q: Wat een geweldig perspectief op de ontwikkeling van een door vrouwen gecentreerd craft. Zo blij dat je dat gedeeld! Ik ben het eens dat iedereen die een probleem met mannen handwerken misschien niet iemand te maken over zou moeten zijn, hoewel. Dus … Waar wilt u zien uw haak kunst gaan in de komende jaren?

Ik zou graag zien dat mijn haak kunst blijven evolueren. Ik heb gewerkt aan 3-dimensionale haak kunst en blijven nieuwe dingen die zijn uitdagend voor me haken. Ik zou graag zien dat mijn kunst gaan op meer muren in de komende jaren!

Pat Ahern op Yarn

Op zijn website, Ahern merkt op dat het leuk is om te verkennen met verschillende soorten garens. Hij zegt:

“Garen heeft vele kleuren en texturen. Veel effecten kunnen worden bereikt met verschillende garens – zoals verf, en steken – zoals penseelstreken. Ik geniet van het gebruik van woltapijtwerk garen omwille van zijn rijke kleuren en kleine yardage, waardoor gemakkelijker werken met. Acryl garen wordt gebruikt voor het bereiken van andere texturen en effecten, zoals bij kleding, en in grote delen van het beeld te vullen.”

Andere vergelijkbare Haak Artiesten

crochet portrait Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Zoals ik al zei, Ahern's kunst doet me een beetje Jo Hamilton aangezien zij beiden het unieke werk van het creëren haak portretten doen

tapestry crochet landscape Portrait Crochet Art from Pat Ahern

Wat Ahern doet is wandtapijten in haak, zodat ook doet me denken aan het werk van Rachelle Vasquez

pinit fg en rect gray 28 Portrait Crochet Art from Pat Ahern
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
hook121
hook121 like.author.displayName 1 Zoals

Patrick Ahern is een van de meest getalenteerde kunstenaars die ik ooit heb gezien! Zijn werk is zo origineel en echt geweldig! Groot artikel!

Trackbacks

  1. [...] ontving een aantal leuke foto's vandaag van gehaakte kunstenaar Pat Ahern toont het kostuum dat hij is gemaakt om te dragen vandaag voor [...]

  2. [...] weinig mensen die haken portretten doen. De enige twee ik echt weten van nu bent Jo Hamilton en Pat Ahern. Ik had altijd gedacht dat dit een nieuw ding. Maar het blijkt dat iemand blijkbaar gehaakt [...]

  3. [...] Pat Ahern maakt 2D en 3D gehaakte portretten. [...]

Vorige post:

Volgende post: