Mogelijke Nieuw boek: Hyperbolische Haak door Margaret Wertheim

door Kathryn op September 15, 2012 · 3 reacties

in Haak Nieuws

Post image for Possible New Book: Hyperbolic Crochet by Margaret Wertheim

De Hyperbolische Haak Reef project gelanceerd door de Wertheim Sisters is misschien wel de meest succesvolle gehaakte kunstproject ooit gemaakt. En ik zag een gerucht dat Margaret Wertheim een ​​boek zou kunnen schrijven over het project!

De hyperbolische Haak Reef

Zoals u waarschijnlijk weet, het project gebruikt hyperbolische haak te garen rif schermen die worden gebruikt om het bewustzijn over de milieuproblematiek rond de wereld te verhogen creëren. Enkele van de redenen is het zo cool omvatten:

  • Hyperbolische haak gebruikt wiskundige principes om organisch ogende figuren maken
  • Het eindproduct verspreidt het woord over belangrijke “groen” kwesties
  • De riffen worden meestal gemaakt door middel van een gemeenschappelijke inspanning met gehaakte veel bijdragen
  • Het oorspronkelijke project heeft vele satelliet projecten voortgebracht in de tijd; het is een constant evoluerende project
  • It has proven to be a great way to encourage girls/ women to explore science and math

Is Margaret Wertheim Writing a Book?

Margaret Wertheim, one half of the smart sister team that launched the Hyperbolic Crochet Coral Reef project was recently interviewed by Cosmos Magazine about her new book, which is called Physics on the Fringe. The final interview question waswhat will you do nextand here’s what Wertheim answered:

The next book that I will write will probably be about my Hyperbolic Crochet Coral Reef project. Tens of thousands of women all over the world have come to our workshops at these crocheted reefs projects and we talk about how global warming and ocean acidification are devastating to coral reefs and marine environments. And we talk about geometry, because coral organisms with those frilly crenulated structures are biological manifestations of hyperbolic geometry. It’s been a very, very powerful way to engage women with science.

I woudl absolutely love to see a book about this project. I think it would be smart and interesting. It would be a great addition to the library of crochet-related books out there that aren’t just straightforward pattern books. And I would guess that it would include lots of personal stories about the women involved in the project over time; as you know from mijn boek I love personal stories like that!

If Margaret Wertheim writes a book about The Hyperbolic Crochet Reef project would you be likely to read it?

pinit fg en rect gray 28 Possible New Book: Hyperbolic Crochet by Margaret Wertheim
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
undergroundcrafter
undergroundcrafter

There is another book out on a similar topic, Crocheting Adventures met hyperbolische Planes. Ik denk altijd lijkt het koel, maar ik heb het nog niet gekocht. (Misschien omdat ik ben niet zo geïnteresseerd in het maken hyperbolische projecten?) Als Wertheim's boek werd geld ingezameld voor een milieu-organisatie, Ik zou het zeker kopen al (zelfs als ik nooit rond aan het lezen).

Quinn
Quinn like.author.displayName 1 Zoals

Ik zou graag dit boek lezen als het uitkomt! Ik hou van hoe dit project combineert dus mmany gebieden Ik ben geïnteresseerd in - wiskunde, wetenschap, kunst, milieubeweging, haak.

Vorige post:

Volgende post: