True Story: Haak Helpt op de Psych Ward

door Kathryn op Augustus 21, 2012 · 3 reacties

in Haak Gezondheid

Post image for True Story: Crochet Helps on the Psych Ward

Zoals de meesten van jullie weten, mijn boek Haak Saved My Life niet omvat mijn verhaal van haken om te genezen van een depressie, maar ook de verhalen van een divers scala aan vrouwen die verslaafd te genezen. Het onderzoek voor het boek kan nu compleet zijn, maar ik ben nog altijd blij om te horen, en delen, de verhalen die andere vrouwen hebben over hoe haak hielp hen door een moeilijke tijd. Hier is een van die verhalen, die onlangs werd verzonden naar me van Laura van De Haak Case.

Laura's Story

Haak heeft mijn leven gered. Na het verliezen van een baby helft van de zwangerschap, een relatiebreuk en de 
 verlies van vriendschappen als gevolg van hun onvermogen om te gaan met mijn verlies en mijn 
 latere psychotische episode van enkele maanden, Mijn haak 
 heeft mijn leven gered.

I found myself in the psychiatric ward of a NSW South
Coast hospital after having made several attempts on my own life (the 
latest was the ‘best’ nog). After the first week (once the doctors
 knew I wasout of the woodswhen the final blood test showed that I 
had not damaged my liver with the massive overdose of over the counter
 drugs), my mother arrived with my hooks and some yarn to keep me busy.
The staff were apprehensive at firstshoelaces and belts were not
 allowed for obvious reasons, and here I was being given an implement
 which could possibly be shoved through an eye along with miles and miles of string.

I was not allowed to take my work to my room, wordt 
 gedegradeerd tot slechts haken in de gemeenschappelijke ruimtes waar ze 
 wat ik aan het doen was te allen tijde kon zien … go figure… er waren mensen daar 
 veel meer onstabiel en onvoorspelbaar dan ik!
 
 
 Het garen, en de haak samen was kalmerende – tellen steken, 
 het gevoel van het garen en de beweging van de haak. Het was ook geruststellend (Ik kan doen 
 iets waardevols. IK BEN creatieve. Ik ben NIET een complete mislukking. Mijn 
 lichaam kan en zal doen wat ik wil dat het doet.) En het was doelbewust.

Toen 
 de derde week van mijn internering rolde, Ik mocht gaan voor 
 korte wandelingen buiten – onbewaakte – En ik kon mijn haak meenemen 
 ergens wilde ik! Door de vierde week had ik mutsen gemaakt voor meerdere 
 andere 'gevangenen’ en zelfs sjaals voor een paar van het personeel; ze allemaal 
 betaald voor hen te! Ik mocht naar huis aan het begin van de 
 vijfde week en hebben op een opwaartse reis sindsdien, alsof eac h 
 orde ik Haak nog opstap naar herstel is geweest.

Haak in de geestelijke ziekenhuizen

Zoals Laura heeft opgemerkt, gehaakte gezichten soms beperkingen van het gebruik in psychiatrische ziekenhuizen, psych afdelingen, gevangenissen en andere instellingen waar er bezorgdheid dat een haak en wat garen kan worden gebruikt voor de patiënt zichzelf letsel of letsel aan anderen. Echter, Ik heb gezien dat in veel van deze instellingen de patiënt kan werken met personeel om een ​​manier te mogen haken vinden omdat het steeds meer wordt erkend als een therapeutisch hulpmiddel. Het is mijn diepe hoop dat mijn boek, Haak Saved My Life, zal helpen verspreiden het woord een beetje over de helende karakter van de haak en meer wijdverbreid gebruik van therapeutische crafting in instellingen zoals deze stimuleren.

Heeft u een haak gezondheid verhaal dat u wilt delen hebben? E-mail naar mij via de contact pagina op deze website. Laat me weten dat je me toestemming om het verhaal op de blog te delen en omvatten alle links naar blogs / sociale accounts die u wilt opnemen als mensen willen om u te bereiken. (U kunt er ook voor kiezen om anoniem te blijven als je zegt dat is wat je wilt.)

Photo Credit: Julie Michelle Fotografie

pinit fg en rect gray 28 True Story: Crochet Helps on the Psych Ward
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
carolmckayau
carolmckayau

Ik ben blij dat je meisjes zijn nog steeds rond. :)

Sacredcrocheter
Sacredcrocheter like.author.displayName 1 Zoals

Mijn hart gaat uit naar Laura, wat een dapper en mooi verhaal. Ik heb ook zo veel bewondering en respect voor het feit dat Laura deelde haar verhaal met anderen, especially after rejection from friends who couldn't deal with her loss.

I believe a key element in almost all crochet survival and healing stories is in one way or another linked to the idea of service to others. Although Laura was in terrible mental pain-she still was able to lift herself up by shaing her work with others. In addition-the fact that some people were willing to purchase her work had to be an enormous boost to her self-confidence.

I read that in general, crocheters most often make pieces for gifts and charity. I think that says a lot about the crochet community and why I'm proud to be a tiny part of it. Thanks to Laura and to Kathryn!

Vorige post:

Volgende post: