Opkomende Haak Artist Issa Abou-Issa

door Kathryn op Augustus 14, 2012 · 7 reacties

in Haak Artiesten

Post image for Emerging Crochet Artist Issa Abou-Issa

Onlangs ontving ik een mooie e-mail van een professionele kunstenaar genaamd Issa Over-Issa die onlangs begon te vertakken in het werken met gehaakte. Issa gedeeld enkele van haar werk met me, dus ik dacht dat ik het met u delen.

Over Haak Artist Issa Abou-Issa

crochet art Emerging Crochet Artist Issa Abou Issa

Issa Abou-Issa is een Louisiana-based professionele kunstenaar (oorspronkelijk uit New York) die beeldende kunst maakt en doet street art. Ze wilde altijd om te leren hoe om te haken en uiteindelijk besloten om zichzelf te leren met behulp van YouTube-video's. Ze maakte haar eerste gehaakte prokect niet al te lang geleden en gebruikte het om een ​​New York City boom yarnbomb. Een beeld van haar boom werd gebruikt als inspiratie op een website en ze voelde echt aangemoedigd om dit werk voort te zetten. Deze kunstenaar is momenteel vertegenwoordigd door Seion Gallery, gelegen in Houma, LA.

Pop Culture Haak

crochet space invader Emerging Crochet Artist Issa Abou Issa

Issa recente verkenningen in haak zijn 2d kunstwerken geïnspireerd door popcultuur. Ik ben een grote fan van haar Pacman ghost. (Je kan wel of niet weten dat ik ben een meester van mevrouw. Pacman!)

crochet pacman Emerging Crochet Artist Issa Abou Issa

Waar het heen gaat

Ik ben echt benieuwd om te zien waar Issa gaat met haar haakwerk in de komende maanden. Ik hou van de manier waarop thatt ze werkt in 2-3 kleuren op een vlakke ondergrond voor nu, met behulp van grafische vormen een sterke visuele reactie op te roepen. Als ze krijgt meer en meer ervaring met de haken, Het zal interessant zijn om hoe haar werk veranderingen te zien!

Bezoek Issa op Facebook. Ook, kijk op de interviews die ze heeft gedaan van andere kunstenaars en kunstwereld mensen op haar blog.

pinit fg en rect gray 28 Emerging Crochet Artist Issa Abou Issa
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
danidoesdoilies
danidoesdoilies like.author.displayName 1 Zoals

Mensen zoals zij me verbazen! In de Stitch en Bitch Gelukkig Hooker je leest over vrouwen die pas zijn gemaakt van de haak en maanden later (letterlijk) worden die patronen gepubliceerd in nationale tijdschriften en boeken! Het inspireert me echt, die al haken al jaren als ik van baan veranderen (met geweld!) om te proberen en te maken en sommige patronen publiceren!

Sacredcrocheter
Sacredcrocheter like.author.displayName 1 Zoals

@danidoesdoilies

Ik zou al haken voor meer dan 30 jaar (nu en dan) en werd teruggetrokken uit mijn carrière voordat ik het vertrouwen om een ​​patroon te dienen. Ongelooflijk-de eerste die ik gestuurd werd gepubliceerd! Sindsdien, Ik heb mijn deel van de afwijzingen gehad en ik het gevoel te geven elke keer als ik er een, maar dan een ander wordt geaccepteerd als ik het minst verwacht. We hebben allemaal onze eigen tempo en onze eigen innerlijke tijdklok-niet opgeven-uw tijd zal komen!

Sacredcrocheter
Sacredcrocheter

Ik ben een grote fan van street art en Issa over Issa's pacman gehaakte stukken zijn heel geestig. Ze zijn een gehaakte hommage aan Space Invader die is een pionier van de street art beweging. Vroeg op, Space Invader's street art bestond uit kleine tegeltableaus in de vorm van het symbool Pacman.

Als je het niet hebt gezien en je houdt van street art-kijken naar de Banksy documentaire "Ga door de Gift Shop" (Netflix) Het is een fascinerend portret van de eerste street art beweging.

U heeft waarschijnlijk gezien de hilarische "VOER HAAK" grafisch met de vuist met een haak-en, dat is een take off van Shepard Fairey's (a.k.a. VOER) vroege werk met Andree de Giant met het woord gehoorzamen eronder.

Ik hou van het zien haak te verbinden met kunst-dankzij Kathryn.

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@Sacredcrocheter Ik ben zo blij dat je de verbinding gemaakt met Space Invader! Ik wist dat dit maar niet helemaal de verbinding mezelf en is het volkomen logisch nu je het zegt. Banksy "Uitgang" is een grote documentaire. Op dit moment lees ik een boek van Richard Polsky genaamd Art Profeten dat is alles over een aantal van de belangrijkste mensen die echt geholpen "maken of breken" verschillende gebieden van kunst en een hoofdstuk is gewijd aan street art en raakt aan het werk van Shepard Fairey. Je zou kunnen genieten van het boek. (Polsky heeft ook twee andere boeken over de kunstwereld die interessant zijn als je benieuwd naar de markt aspect van de kunst bent.)

Trackbacks

  1. [...] kunstenaar Issa Abou-Issa heeft ook gerekend zowel Pacman en Space Invaders in haar [...]

Vorige post:

Volgende post: