Edgy jaren zeventig haak Designer Janet Karpeck

door Kathryn op Augustus 29, 2012 · 3 opmerkingen

in 1970s haak ontwerpers

Post image for Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

Ik ben nog steeds onderzoek de creatieve haak ontwerpers die in de boeken die werden gepubliceerd in de jaren zeventig worden gekenmerkt. Echter, Ik ben het krijgen in de ontwerpers die een beetje moeilijker zijn te weten te komen over omdat er niet lijkt te worden eventuele aanvullende bijgewerkte informatie over hen online.

Wie Was Janet Karpeck?

Janet Karpeck heeft gekenmerkt in twee van de belangrijkste boeken die ik gebruik voor mijn onderzoek in de jaren zeventig haak ontwerpers ontwerpen. Echter, noch boek zegt iets over haar die andere dan dat ze de ontwerper van de werken die afgebeeld is. Ik keek online en gestelde rond op enkele van de andere ontwerpers die ik heb in contact met vanaf dat moment en niemand heeft tot nu toe geen informatie.

Janet Karpeck in creatieve haak

Ik voor het eerst zag Janet Karpeck werk in creatieve haak waar ze een enkele Gehaakt vest gekenmerkt in de zwart-wit foto-sectie heeft:

1970s crochet top janet karpeck Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

Ik hou van deze grote ontwerp in het midden van de bovenkant. Deze vorm van boven was echt populair met de ontwerpers van de tijd en Karpeck van gebruik van grafische patroon en gelaagde ontwerp maakt haar opvallen.

Opmerking: Haar naam in dit boek wordt gespeld “Janet Karpack”. Zoals ik op deze serie gewerkt heb heb ik gezien verschillende varianten van de spelling in ontwerpers’ namen tussen de verschillende boeken geproduceerd tijdens deze naam.

Janet Karpeck in Discovery & Ontwerp

Janet heeft meer werk featured in het boek ontdekking & Design by Del Pitt Feldman. Ze blijft samenwerken met de dezelfde vorm veel van de tijd, Hoewel we krijgen te zien sommige kleurenafbeeldingen van haar werk hier:

janet karpeck 1970s crochet vests Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

crochet vest janet karpeck Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

We zien ook Karpeck pakken een paar nieuwe shapes met haar werk haak, zoals een poncho (detail hieronder):

detail 1970s poncho Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

Ze bleef gelaagdheid en textuur kunt een handtekening stijl ondanks de wijziging in kledingstuk behouden.

Hebt u enige informatie over Janet Karpeck zou ik graag meer weten over haar!

1970s crochet Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

Dit bericht is onderdeel van een reeks op 1970s haak ontwerpers. Bezoek de andere berichten in de serie te zien haak ontwerpers zoals Janet Lipkin Decker, Norma Minkowitz en Del Feldman.

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designer Janet Karpeck

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

2 opmerkingen
SusanJones1
SusanJones1

Ik geleerd om haak in de jaren 70 en hebben sommige tijdschriften uit die tijd. Ik een jurk ontworpen door Del Feldman haakwerk en nog steeds hebben het in feite. Dit is de eerste keer dat ik heb gehoord van Janet Karpeck. Hou van haar werk wel - mooie!

undergroundcrafter
undergroundcrafter

Een ander mysterie. Ik hou van die jaren ' 70 stijl vest - het was super populaire. Het centrum motief is echt opvallend.

Trackbacks

Vorige post:

Volgende post: