Haak Helpt bij 3 Fasen van de bipolaire stoornis: Depressie, Hypomanie, Manie

door Kathryn op Augustus 8, 2012 · 5 reacties

in Haak Gezondheid

Post image for Crochet Helps with 3 Phases of Bipolar Disorder: Depression, Hypomania, Mania

Bipolaire stoornis is een aandoening die het meest specifiek wordt gekenmerkt door wilde stemmingswisselingen (hoewel er verschillen in bipolaire types). Perioden van intense depressie worden gevolgd door perioden van intense euforie of manie. Er zijn mensen die gebruik maken van haken om hen te helpen omgaan met zowel de depressie en de manie van de aandoening. Haak kan ook gebruikt worden tijdens een toestand genaamd hypomanie, dat is een overgangsperiode tussen “normaal” en manische. Belangrijker, haak kan gebruikt worden om matige stemmingen helpen, dat een belangrijk doel van bipolaire behandeling.

Haak voor depressie

Haak kunnen mensen in de fase van bipolaire depressie helpen om dezelfde redenen helpt met een andere vorm van klinische depressie. Die redenen zijn:

  • Haak is een positieve activiteit die de cyclus van gepieker die kunnen leiden tot depressie tot onbeheersbaar stopt.
  • Haak heeft het potentieel om het gevoel van eigenwaarde op te bouwen. Een laag zelfbeeld is een groot probleem voor mensen met depressieve stoornissen.
  • Haak kan een gevoel van verbondenheid te creëren om anderen, die van cruciaal belang voor de succesvolle behandeling van depressie.

Haak voor Mania

Manische fasen worden gekenmerkt door hyperactiviteit, prikkelbaarheid en woede, snelle gedachten, slapeloosheid, slecht beoordelingsvermogen en roekeloos gedrag. Ze kunnen zeer destructief zijn. Haak kan helpen op de volgende manieren:

  • Haak induceert een toestand van rust.
  • Individuen kunnen leren zichzelf te nemen aan productieve crafting tijdens manische perioden aan de drang weerstaan ​​om deel te nemen in meer roekeloos gedrag.
  • Een individuele posten op de Leven, Love and Bipolar forum board gedeeld, "Op avonden dat ik manisch, Ik breien of haken en de herhaling verdooft soms mijn hersenen of vertraagt ​​en ik kan naar bed gaan en niet de hele nacht opblijven!"

Haak Tijdens Hypomanie

Overwegende manie zelf wordt gekenmerkt door rusteloosheid, roekeloosheid en wanordelijke denken hypomanie is een opgewonden toestand waarin veel energie, optimisme, zelfvertrouwen en productiviteit kan optreden. Als dit goed wordt gekanaliseerd, hypomane toestanden kan een geweldige tijd voor intense creativiteit. Als je iemand bent die haakt, dit kan de tijd zijn als je echt beginnen met het maken van uw eigen innovatieve ontwerpen, bij voorbeeld.

Haak om Moods matigen

Behalve nuttig tijdens alle drie fasen van bipolaire stoornis, haak kan worden gebruikt om matige bewegingen en voorkomen drastisch glijden van de ene fase naar de volgende. Dit is een van de belangrijkste doelen van de meeste bipolaire behandeling plannen. Vasthouden aan een regelmatig crafting schema, instelling en vergadering crafting doelen en aandacht te besteden aan wat het project keuzes zeggen over de huidige stemmingen zijn allemaal manieren waarop mensen met een bipolaire stoornis kan gebruiken haak om te helpen bij het handhaven van een nog kiel. Haak is ook nuttig bij het leren mindfulness, dat is een belangrijk onderdeel van veel bipolaire behandelplannen.

crochet saved my life1 206x300 Crochet Helps with 3 Phases of Bipolar Disorder: Depression, Hypomania, Mania

Dit onderwerp wordt behandeld in meer diepte in mijn boek, Haak Saved My Life.

Photo credit: Julie Michelle

pinit fg en rect gray 28 Crochet Helps with 3 Phases of Bipolar Disorder: Depression, Hypomania, Mania
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
Sacredcrocheter
Sacredcrocheter

Hi again! Zodra ik begin te lezen je berichten-Ik kan niet stoppen. Ik ben benieuwd of de geestelijke gezondheidszorg gemeenschap het gebruik van heeft omarmd "gehaakte groepen"? Ook weet je of haak wordt voorgesteld om bipolaire patiënten door zorgverleners? Ik heb nagedacht over exemplaren van uw boek verzenden naar mijn Addictionologist en enkele in-patient Behavioral gezondheidsfaciliteiten Ik ben bekend met. Denk je dat dit zou iets dat zou worden toegejuicht worden?

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@Sacredcrocheter Nogmaals bedankt! Ik denk dat het geweldig zou zijn om te beginnen met het bereiken van een aantal van de professionals in de geestelijke gezondheidszorg gemeenschap. Ik weet dat er een aantal plaatsen dat aanbod breien en haken groepen doen, maar ze lijken te weinig tussen zijn. Ik zou graag meer mensen betrokken raken bij dat zien! Een van mijn plannen is om te beginnen mensen te laten op die plaatsen weten over het boek, maar ik heb nog niet bereikt dat stadium van mijn marketing, zodat elk woord dat je kunt verspreiden zou zeker welkom zijn!

Laatste blog post: garen - Haak Concupiscence

Sacredcrocheter
Sacredcrocheter

@CrochetBlogger

Zo blij dat je van plan om dit op te nemen in uw marketing op de weg-ik ben echt gepassioneerd over het vinden van manieren om mensen met een psychische aandoening te helpen. Waarschijnlijk omdat ik ben een van hen! Ik laat het je weten als ik enige feed back. Een ding dat ik ben bezorgd over is dat ze niet haken op het vergrendelde afdelingen toestaan. Ik denk dat zij zouden aanvaarden een aantal van de grote grote haken gemaakt van hout-, maar als iemand een beter idee ik zou graag weten!

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@Sacredcrocheter Ja, het is zeker een deel van mijn marketing plan samen met het naderen van professoren die onderwerpen met betrekking tot dit onderwerp te onderwijzen. Ik weet dat er haken programma's in gevangenissen dat de grote plastic en houten haken onder toezicht staan ​​dus ik zou denken dat het zelfde ding een optie in gesloten afdeling faciliteiten zou kunnen zijn.

Laatste blog post: garen - Haak Concupiscence

Trackbacks

Vorige post:

Volgende post: