Top 10 Voorbeelden van Extreme Haak Art

door Kathryn op Juli 2, 2012 · 3 reacties

in Haak Art

I love to feature the work of many different crochet artists here on this blog, from the small to the large, the conceptual to the realistic. I like all different types of crochet art, maar je kunt niet ontkennen dat sommige stukken staan ​​boven de rest in termen van alleen maar extreme haak.

Here are what I think are the top ten examples of extreme crochet art:

1. Toshiko Horiuchi MacAdam’s Crochet Playground

crochet playground Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

My profile of Toshiko Horiuchi has been far and away the most popular post on this blog. It’s easy to see why when she’s created something as cool as this crocheted playground!

2. Seventeen Evergreen Polarity Video

I love the work that Sarah Applebaum does but it’s her work in this video that really takes showing it all off to the extreme!

3. Olek’s New York Crochet Apartment

crochet art new york 400x290 Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

New York gehaakte kunstenaar Olek has done so many outstanding, large-scale works of art that it was tough to choose just one for this roundup. Uiteindelijk, I chose her first New York apartment installation because it was really the debut of her crochet art to the larger world plus it was edgy with the text she chose to incorporate into it.

4. Mary Poppins by Joana Vasconcelos

versailles crochet art Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

Joana Vasconcelos made this stunning mixed-media piece in 2010; right now it’s hanging in Château de Versailles where the artist is the first female artist to show contemporary work. De kunstenaar zegt dat dit stuk is “handgemaakte wollen breien en haken, industriële gebreide stof, stoffen, ornamenten, polyester, staalkabels” … Ik zeg het is geweldig!

5. Larger Than Life Lions by Shauna Richardson

crochet lions Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

I first profiled crochetdermist Shauna Richardson early last year when she was in the early stages of working on the Lionheart Project that she’s doing for the London Olympics. Dit project heeft consequent in het nieuws geweest sinds die tijd en het is omdat het zo'n geweldig voorbeeld van extreme haak!

6. Magda Sayeg Yarnbomb Scooter

yarnbomb art Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

Magda Sayeg, like Olek, heeft een yarnbombing genomen / straat haak stijl en maakte het commercieel succes. Ik koos voor deze specifieke stuk omdat ik denk dat het tart vele stereotypen die over breien / haken bestaan.

7. Aldo Lanzini Haak Kostuums

aldo lanzini crochet costume Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

Ik ben dol op de haak kostuums en maskers gedaan door Aldo Lanzini (die ook werkt dat grenst aan wearable maar edgy-draagbaar voor zeker). Wat ik denk verheft het allemaal echt naar een hoger niveau, hoewel, is dat hij duwt altijd de envelop met de instelling voor zijn gekostumeerde personages, of dat nu in foto's, video's of voordrachtsstukken.

8. Broken Heroes Series by Patricia Waller

patricia waller crochet art Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

In termen van inhoud, I think that the crochet artist that pushes the boundaries the most is Patricia Waller, especially in her Broken Heroes series where she depicts iconic pop culture characters in states of disturbing distress like the Minnie Mouse rape scene we see here.

9. Oma Vierkante recreatiekeet

granny square art room1 Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

I’ve written about several rooms covered in crochet . This one by Allyson Mitchell is entirely made of crochet squares.

10. Cashmere Biker Jacket by Christopher Kane

christopher kane crochet biker jacket Top 10 Examples of Extreme Crochet Art

Crochet doesn’t have to be scream-out-loud to be extreme (although it’s easier to tell that it’s extreme that way for sure!) Deze cashmere biker jacket by fashion designer Christopher Kane is extreme, mijns inziens, because it takes the granny square to a huge new level in terms of catwalk fashion.

If your favorite extreme crochet art piece is featured here then share it on Pinterest or Facebook so others can see it!

pinit fg en rect gray 28 Top 10 Examples of Extreme Crochet Art
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] I did a roundup of New York Crochet Art from artists other than Olek. Maar ik heb ook wel een post over een van Olek's nieuwere shows. Ik heb ook een roundup post van de Top 10 Voorbeelden van Extreme Haak Art [...]

Vorige post:

Volgende post: