Hoe werkt Olek Get Die Cool Camo patronen uit te werken?

door Kathryn op Juli 10, 2012 · 5 reacties

in Haak Art

Post image for How Does Olek Get Those Cool Camo Patterns to Work Out?

Ik heb altijd soort van vaag afgevraagd hoe gehaakte kunstenaar Olek krijgt die handtekening camoflauge-stijl patroon dat bijna altijd is te zien in haar werk. Ik zou het nooit onderzocht, maar toen vorige week was er een grote post over op Crochetbug dat een aantal gedetailleerde foto's van Olek toonde het werk en het gaf me de kans om meer te leren over.

Crochetbug bij Olek Show

Eerste, Crochetbug's post … Leslie kreeg de kans om te gaan zien Olek's show in Flander's Gallery. Je zou kunnen hebben gezien foto's van de buitenkant van de galerie, die volledig is bedekt met Olek werk. Of je hebt misschien gezien de-haak bedekte tractor die Crochetbug gefotografeerd en dat was ook het maken van zijn weg rond het web op Pinterest, Tjilpen, etc.. (een versie die hierboven).

Leslie nam een ​​heleboel foto's van haar bezoek, die u kunt, en dient, check out in haar diavoorstelling van foto's. (Met dank aan Leslie voor het laten van me een paar van hen hier delen in dit bericht!) Ik vind het geweldig dat ze bij deze show, die is gevestigd in Raleigh te zien. De meeste van Olek's werk tot nu toe is aangetoond in New York (maar zeker niet alles, vooral sinds kort had ze een grote show in Londen) zo velen van ons in de rest van de VS hebben geen kans gehad om het te zien in persoon had.

Olek's Patroon van Camo

Olek heeft echt een kenmerkende stijl voor haar werk. Ik heb altijd noemde het de camo patroon, want dat is wat het lijkt mij. En ik heb altijd soort afgevraagd hoe ze krijgt die blik. Oorspronkelijk had ik aangenomen dat ze van plan was uit deze koele patroon. Dan ergens langs de lijn begon ik te denken dat het patroon willekeurig gebeurd als gevolg van alleen werken met een bonte garen. Ik heb een aantal groot-formaat werken met bonte garen gedaan en het kan komen kijken als Olek's camoflauge stijl. Maar deze foto's uit Crochetbug laten zien dat eigenlijk Olek doet kleurveranderingen die camo effect te creëren.

olek crochet detail 400x300 How Does Olek Get Those Cool Camo Patterns to Work Out?

U kunt zien van de close-up detail in deze foto's dat het hele patroon wordt in dubbele haak en er zijn duidelijke kleurveranderingen gemakkelijk gekenmerkt door de losse einden tussen die kleurveranderingen. Dus dat lijkt te zijn hoe Olek doet, mensen.

De rest van de Show

De Vlaanderen Galerie show heeft een mix van Olek van verschillende stukken. Er zijn de grote dingen yarnbombed met deze camo stijl, de belangrijkste daarvan is de trekker. En er zijn haar grote schaal stukken tekst, die zijn een groot deel van haar werk omdat ze staat bekend om Incorporate uitspraken, SMS-berichten, e-mails, etc.. uit haar dagelijks leven in haar gehaakte kunst. Maar ik moet zeggen dat mijn favorieten uit de foto's die Leslie namen zijn de skateboards:

crochet skateboards How Does Olek Get Those Cool Camo Patterns to Work Out?

De skateboards zijn handtekening Olek stijl in zowel camo print en tekst (hier niet zichtbaar, maar je kunt de tekst in Leslie's andere foto's te zien) maar zijn een beetje anders dan de meeste van haar andere werk dat ik heb gezien en een of andere reden ben ik aangetrokken tot hen.

Bezoek Leslie's blog op http://www.crochetbug.com/.

pinit fg en rect gray 28 How Does Olek Get Those Cool Camo Patterns to Work Out?
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Interessante vraag die is gesteld in een artikel over de 40 Onder 40 ambachtelijke kunst tentoonstelling die haken kunstenaar Olek is een onderdeel [...]

  2. [...] van New York Haak kunst uit andere dan Olek kunstenaars. Maar ik heb ook wel een post over een van Olek's nieuwere shows. Ik heb ook een roundup post van de Top 10 Voorbeelden van Extreme Haak Kunst die onder een van haar [...]

  3. [...] okay, zodat de QR code zelf is niet gehaakt op dit ene, maar je moet wel houden van de Olek kunst + QR [...]

Vorige post:

Volgende post: