Haak Wire Beeldhouwer Ruth Asawa

door Kathryn op Juli 23, 2012 · 4 reacties

in Haak Artiesten

Post image for Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Ruth Asawa is op mijn mentale lijst voor een tijdje als een haak kunstenaar wilde ik profiel. Ik ging onlangs naar de DeYoung Museum te zien de Gaultier tentoonstelling en ontdekte dat ze er werken tentoongesteld er. Ik nam enkele foto's van wat ik zag en dat was de impuls voor onderzoek eindelijk haar werk voor deze post.

Meer over Ruth Asawa

asawa crochet Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Ruth Asawa is een in San Francisco gevestigde Japanse kunstenaar die beeldhouwwerk doet waaronder vele stukken die zijn gehaakt met metalen. Website van Ruth's legt uit dat als tiener dat ze een van de vele Japanners die waren was geïnterneerd en de ervaren gevormde wie ze werd. Dit betekent ook, natuurlijk, dat het haar kunst vormige. Ze is niet alleen een kunstenaar maar ook een activist en ze is niet alleen bekend om haar grote draad gehaakte sculpturen, maar ook voor haar publieke artistieke commissies. Ze is vooral bekend voor haar-origami geïnspireerde fontein sculpturen, een paar die ik heb gezien omdat ze hier in Japantown en bij Ghirardelli Square. Ruth heeft ook gedaan andere sculptuur zo goed werkt als schilderen en tekenen. U kunt dit werk op haar website te zien; Ik wil u aanmoedigen in het bijzonder om hier de Asawa At Work pagina op haar site, welke foto's beeltenis van haar proces voor bepaalde projecten heeft.

crochet art ruth asawa Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Ruth geleerd te haken in de jaren 1940 tijdens een reis naar Mexico en zij nam de mand-making technieken die ze geleerd en toegepast bij het maken van grotere sculpturale stukken. Ruth begon haar werk tentoon in 1953. Beurzen blijven tot op de dag. Tot nu toe in 2012 haar werk is aangetoond in San Francisco, Los Angeles, New York en Boston. Ze begon het doen van openbare commisie werk in de jaren 1960. Ze werkte ook als docent kunst en geserveerd in veel kunst-advocacy rollen. (Bij voorbeeld, in de jaren 1970 dat ze een deel van president Carter van de Commissie over geestelijke gezondheid over "De rol van de Arts".) In 1982 werd officieel verklaard dat februari 12 Ruth Asawa Day in San Francisco zou zijn. In 1985 ze werd gediagnosticeerd met lupus en moest schaal terug een beetje op haar werk. Ondanks deze, ze bleef prijzen en onderscheidingen ontvangen. In 1995 Zij ontving de eervolle Asian American Art Foundations Gouden Ring Lifetime Achievement Award. Ze was naar Black Mountain College gegaan om kunst te studeren toen ze jong was, maar besloot om terug te gaan naar de school en kreeg een BFA in 1998. Sinec 2002 ze heeft verminderd haar publieke engagementen vanwege afnemende gezondheid.

ruth asawa crochet art Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Ruth Asawa Haak Art at DeYoung Museum

De foto's in dit bericht zijn mijn foto's van de Ruth Asawa tentoonstelling gelegen aan de DeYoung Museum in San Francisco. Het was moeilijk om goede foto's te maken, want de beelden zijn opgehangen vlak onder lichten dus als je kijkt naar hen zie je op zoek bent naar recht in het licht. Maar ik kreeg een paar die ik leuk vond. Het is echt leuk om de manier waarop de schaduwen van de beelden spelen tegen de muren stofzuigen achter de beelden zien. Hier zijn een paar meer:

crochet wire art asawa Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

crochet sculpture ball Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

ruth asawa crochet metal Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Noot: Als je in San Francisco en willen Ruth's werk te zien ga je naar de DeYoung Museum. Deze tentoonstelling is gelegen in de buurt van de liften die naar het observatiedek en er zijn geen kosten aan dit deel van dit museum te bezoeken

Verder lezen

Naast de eigen website Ruth's, een aantal goede bronnen voor het leren meer over de kunstenaar zijn:

Andere Gerelateerde artiesten

Sommige van de haak kunstenaars die ik moet denken aan toen ik naar Ruth's werk zijn:

metal crochet trcy krumm Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Tracy Krumm wordt een andere haak kunstenaar in metaal

crochet metal lamps 400x400 Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Meer manieren om Waste Time gewezen op het feit dat de Etsy's Yoola maakt metalen haak woondecoratie artikelen, als deze lampenkappen, dat remniscent van Asawa het werk zijn

crochet wire sculpture Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa

Wit Sperkova wordt genoemd als kunstenaar vergelijkbaar met Ruth in een post door Shibori Girl en ben ik het helemaal mee eens! Deze is niet gehaakt, maar in plaats daarvan is een variatie op de vinger breien.

pinit fg en rect gray 28 Crochet Wire Sculptor Ruth Asawa
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Hier is een snelle foto vandaag van mij met een van de mooie-origami geïnspireerde sculpturen van Ruth Asawa die zich in Japantown, hier San Francisco. Wilt u meer weten over de kunstenaar te leren? Bekijk mijn post over haar haakt Concupiscence. [...]

  2. [...] alleen groeit: spelen met de krokodil steek en Ladder techniek Jacob's, haken met draad of cassette (op voorwaarde dat ik ben ervan overtuigd dat het niet gevaarlijk voor mijn gezondheid te doen), kralen [...]

  3. [...] / Mori stijl, enkele andere Japanse kunstenaars en crocheters eerder op deze blog bevatten Ruth Asawa, Toshiko Horiuchi Macadam, Kenzo Takada en Rei [...]

Vorige post:

Volgende post: