Haken aan Gaultier tentoonstelling

gaultier exhibit Crochet at Gaultier Exhibit

Aan het einde van mei deed ik een overzicht van de haak in de Jean Paul Gaultier collectie en ik beloofde u op dat moment dat wanneer ik heb rond om naar de Gaultier exposeren op het De Young Museum zou ik neem foto's van de haak er met u te delen. Goed, Ik dacht dat ik ging en hier zijn deze beelden:

De krokodil haak jurk

gaultier crocodile crochet Crochet at Gaultier Exhibit

Springen voorbij de pauze om te zien de rest

Ik deze jurk featured in mijn oorspronkelijke Gaultier haak roundup maar het was zo veel beter te zien in persoon. Het garen is dik en wollige en lijkt bijna alsof het is recht uit de jaren zeventig, hoewel het is een vrij recente ontwerp. Normaal gesproken dat niet zou een goede zaak, maar het werkt volkomen met de textuur van de jurk.

gaultier crochet Crochet at Gaultier Exhibit

“Jeux d'artifices” Jurk

gaultier crochet feather dress Crochet at Gaultier Exhibit

Het plakkaat voor deze jurk op de tentoonstelling vertelde me dat de van de 2009-2010 (herfst/winter) Filmsterren collectie. Het is een “Gehaakte jurk met net, Fazant veren, en slangenhuid, geborduurd met satin steken en parels”. Het duurde 110 uur om het te maken. Wat ik ben verbaasd door met dit één is hoe naadloos de haak en veren samen in kledingstuk met perfecte draperen werkten.

crochet feather dress Crochet at Gaultier Exhibit

Immaculata Gown

gaultier crochet gown Crochet at Gaultier Exhibit

Deze jurk, vanaf het voorjaar / zomer 2007 Maagden collectie is een “gehaakte kant jurk met cherub appliques in linnen”. Het masker en de hoofdtooi zijn ook haak.

crochet skirt gaultier1 Crochet at Gaultier Exhibit

U kunt zien de jurk in actie in deze video van Kylie Minogue “Als een Drug” lied; de video speelde als een projectie tijdens haar tour:

Ierse punt Lace

gaultier irish point lace Crochet at Gaultier Exhibit

Het plakkaat naast deze foto, die werd gepubliceerd in April 2009 nummer van W magazine, zegt dat deze jurk is gemaakt van Ierse punt Lace. Ik ben niet bekend met wat die term middelen en googlen het zojuist een heleboel dingen over Ierse kant die hints bracht dat het haak of het betekenen kan een andere soort van Ierse needlepoint betekenen kan. Één van beide manier, het is in dezelfde familie en ik denk dat het een mooie jurk.

De Tricot jurk, Maar …

gaultier knit dress Crochet at Gaultier Exhibit

Deze jurk is breien, niet haak, maar het is een van mijn zeer favoriete stukken in de hele tentoonstelling. En alleen maar omdat dit een haak blog is betekent niet dat ik iets Brei nu en dan mag geen bevatten! icon smile Crochet at Gaultier Exhibit

gaultier knitted dress1 Crochet at Gaultier Exhibit

Bovendien, Er is zeker een andere techniek die gaande is hier met noordertoren … Ik kon niet vertellen als het was eigenlijk haak (Hoewel ik heb dus dicht bij dat ik dacht de veiligheid dat mensen gingen om me) maar het niet kijkt precies zoals Brei op de bloemmotieven ofwel.

gaultier dress detail Crochet at Gaultier Exhibit

Ik voel me alsof ik wil meer informatie over deze tentoonstelling want het was een echt, echt geweldig vertonen maar ik denk dat het zet me op een verlies voor woorden. Het heeft prachtige camera effecten die maken die de mannequins eruit zien alsof ze levend en praten aan u zijn (griezelig, maar verbazingwekkend). Het heeft verschillende kamers van de prachtige modes verspreid over verschillende tijdperken van de Gaultier carrière. Er zijn sommige stukken daar dat maakte me huiveren. Als je in San Francisco, gaan zien.

pinit fg en rect gray 28 Crochet at Gaultier Exhibit

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!