Haak bij Gaultier Exhibit

door Kathryn op Juni 21, 2012 · 9 reacties

in Haak Fashion

gaultier exhibit Crochet at Gaultier Exhibit

Eind mei heb ik een overzicht van de haak in de Jean Paul Gaultier collectie en ik beloofde u op dat moment dat wanneer ik rond aan het gaan naar de Gaultier tentoonstelling in het De Young Museum zou ik foto's van de haak daar neemt met u delen. Goed, Ik ging gewoon en hier zijn die beelden:

De Crocodile Crochet Dress

gaultier crocodile crochet Crochet at Gaultier Exhibit

Spring voorbij de pauze om de rest te zien

Ik gekenmerkt deze jurk in mijn oorspronkelijke Gaultier gehaakte roundup, maar het was zo veel beter om het te zien in persoon. Het garen is dik en wollig en bijna lijkt alsof het recht uit de jaren 1970, zelfs al is het een vrij recente ontwerp. Normaal gesproken zou dat een goede zaak zijn, maar het geheel werkt met de textuur van de jurk.

gaultier crochet Crochet at Gaultier Exhibit

“Vuurwerk spelletjes” Kleding

gaultier crochet feather dress Crochet at Gaultier Exhibit

Het aanplakbiljet voor deze jurk op de tentoonstelling vertelde me dat haar uit de 2009-2010 (herfst / winter) Movie Stars collectie. Het is een “gehaakte jurk met net, fazantveren, en slangenleer, geborduurd met satijnen steken en kralen”. Het duurde 110 uren te maken. Wat ik verbaasd door met deze is hoe naadloos de haak en veren samen gewerkt in kleding met perfecte draperen.

crochet feather dress Crochet at Gaultier Exhibit

Immaculata Gown

gaultier crochet gown Crochet at Gaultier Exhibit

Deze jurk, uit de bron / zomer 2007 Maagden collectie is een “gehaakte kanten jurk met cherubijn appliques in linnen”. Het masker en de hoofdtooi zijn ook gehaakt.

crochet skirt gaultier1 Crochet at Gaultier Exhibit

U kunt de jurk in actie zien in deze video van Kylie Minogue “Als een drug” lied; de video gespeeld als een projectie tijdens haar tour:

Ierse Point Lace

gaultier irish point lace Crochet at Gaultier Exhibit

Het plakkaat naast deze foto, die werd gepubliceerd in het april 2009 nummer van W Magazine, zegt dat deze jurk is gemaakt van Ierse Point Lace. Ik ben niet bekend met wat die term betekent en Googlen het gewoon bracht een heleboel dingen over de Ierse kant dat hints dat het haak kan betekenen of het kan een andere vorm van Ierse borduurwerken betekenen. Hoe dan ook, het is in dezelfde familie en ik vind het een mooie jurk.

De gebreide jurk, Maar …

gaultier knit dress Crochet at Gaultier Exhibit

Deze jurk is gebreid, niet haak, maar het is een van mijn favoriete stukken in de hele tentoonstelling. En juist omdat dit een gehaakte blog betekent niet dat ik kan niet iets breien nu en dan onder! icon smile Crochet at Gaultier Exhibit

gaultier knitted dress1 Crochet at Gaultier Exhibit

Behalve, er is zeker een andere techniek gebeurt hier met kantwerk … Ik kon niet zeggen of het was eigenlijk haak (zelfs al kreeg ik zo dicht bij dat ik dacht dat de security mensen me gingen verwijderen) maar het ziet er niet precies zoals recht op de bloemmotieven ofwel.

gaultier dress detail Crochet at Gaultier Exhibit

Ik voel me alsof ik wil meer zeggen over deze tentoonstelling, want het was echt een, echt prachtige tentoonstelling, maar ik denk dat het me op een verlies voor woorden. Het heeft een prachtig camera-effecten die deel uitmaken van de mannequins eruit zien alsof ze zijn levend en met je te praten (griezelig, maar geweldig). Het heeft verschillende kamers van de prachtige mode verspreid over verschillende tijdperken van de Gaultier carrière. Er zijn een aantal stukken er dat maakte me huiveren. Als je in San Francisco, gaan zien.

pinit fg en rect gray 28 Crochet at Gaultier Exhibit
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] een tijdje als een haak kunstenaar wilde ik profiel. Ik ging onlangs naar de DeYoung Museum aan de Gaultier tentoonstelling te zien en ontdekte dat ze er werken tentoongesteld er. Ik nam enkele foto's van wat ik zag en dat was [...]

Vorige post:

Volgende post: