Patricia Waller Nieuwste Haak Art neemt Griezelig Leuk om een ​​Whole New Place

door Kathryn op Mei 1, 2012 · 1 commentaar

in Haak Art

Post image for Patricia Waller’s Newest Crochet Art Takes Creepy Cute to a Whole New Place

Toen ik voor het eerst geprofileerd het werk van super unieke haak kunstenaar Patricia Waller Ik belde haar de griezelig leuke gehaakte kunstenaar. Dat komt omdat zij neemt deze super leuke iconische beelden, like Bambi, en haakt ze met deze echt donkere ondertoon. Ze neemt die naar een geheel nieuw niveau met haar nieuwste tentoonstelling.

Broken Heroes

broken heroes crochet art 400x300 Patricia Wallers Newest Crochet Art Takes Creepy Cute to a Whole New Place

Huidige tentoonstelling Waller is bij de Deschler Gallery in Berlijn. Het heet Broken Heroes en het beschikt over superhelden uit sprookjes en popcultuur die zijn getransformeerd in vreemde, duistere wegen maar zijn nog steeds super schattig. Bij voorbeeld, er is Ernie (van Bert en Ernie) behalve dat deze Ernie gedronken op een stoep. En er is de Sandman, dat denkbeeldige man die brengt ons slapen, behalve dat hij verloren in zijn eigen pillenslikkende droomwereld.

Eerste, de Heroes

sandman crochet art 400x302 Patricia Wallers Newest Crochet Art Takes Creepy Cute to a Whole New Place

Dus wat is dit allemaal over? Goed, de helden in Patricia Waller wereld zijn media pictogrammen die het hele idee van de beroemdheid of popcultuur ster als de hedendaagse held vertegenwoordigen. Celebrity is een dergelijke belangrijke kenmerk van de huidige maatschappij. Maar “echte mensen” beroemdheden, zoals vlees en bloed filmsterren, wij zijn ons terdege bewust van hun gebreken. Cartoon beroemdheden, zoals Ernie, zijn eendimensionale personages die kan dienen als onze helden, omdat ze bekende gezichten die de meesten van ons weten en toch kunnen we bepaalde geïdealiseerde eigenschappen projecteren op hen, omdat ze niet echt zijn.

Nu, het defecte onderdeel

winnie the pooh crochet Patricia Wallers Newest Crochet Art Takes Creepy Cute to a Whole New Place

Het is de diepe duisternis van wat er gebeurt met deze schattige bekende personages die zin brengt in Patricia Waller's werk. Winnie de Poeh zou een aantal problemen te overwinnen als hij jaagt voor honing, maar niemand van ons verwacht om hem te zien opknoping een samenleving die sterren creëert en vervolgens legt een grote druk op hen. Dus, bij voorbeeld, zegt ze over haar Spiderman stuk … “Verstrikt in zijn eigen leven, er is geen uitweg. Hoe meer hij probeert zichzelf te ontwarren, hoe meer hij wordt gevangen in het, zonder hoop op verlossing.” Hij is een gebrekkig held.

En de Haak

Waller kiest haak, want het is een medium zij kent en houdt. Maar ik denk dat er ook een heel ander niveau van betekenis aan haar werk, want het is gedaan in haak. Haak is altijd beschouwd als ambachtelijke een vrouwen zijn en dus dit medium injecteert een niveau van de vrouwelijke rol in de samenleving als het gaat om het sterrendom en helden. De genderproblematiek wordt gespeeld door haar gehaakte onderwerpen … Vrouw Hello Kitty pleegt zelfmoord door steken en Minnie Mouse is verkracht en achtergelaten bloeden terwijl mannelijke Spongebob pleegt een zelfmoordaanslag en Superman slams in een gebouw.

Wat zijn uw gedachten? Kun je deze intense gehaakte kunst maag?

pinit fg en rect gray 28 Patricia Wallers Newest Crochet Art Takes Creepy Cute to a Whole New Place
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] dat de haak kunstenaar die de grenzen van de meest duwt is Patricia Waller, vooral in haar Broken Heroes serie waar ze schildert iconische popcultuur personages in staten van storende nood, zoals de [...]

Vorige post:

Volgende post: