Joana Vasconcelos is Château de Versailles's First Female Artist

door Kathryn op Mei 7, 2012 · 3 reacties

in Haak Art

Post image for Joana Vasconcelos is Château de Versailles’s First Female Artist

Mary Poppins (detail)

Een van de eerste haak kunstenaars die ik geprofileerd op deze site aangetroffen Joana Vasconcelos. Ze is waarschijnlijk het meest bekend om haar prachtige grote werken (zoals piano's) bedekt met witte kleedjes, hoewel ze doet andere soorten vezels kunst en. Ik hou echt van wat ze doet dus ik was blij voor haar toen ik onlangs ontdekt dat deze zomer gaat ze naar een tentoonstelling bezoeken op Het Château de Versailles. Zij is de eerste vrouwelijke artiest om een ​​deel van deze bijzondere tentoonstelling serie zijn.

Dit is het vijfde jaar op rij dat het Château de Versailles een hedendaagse kunstenaar om werk te exposeren in een serie ontworpen om het openen van een dialoog tussen die artiest en de beste kunstenaars van de barok periode heeft verwelkomd. De eerste vier kunstenaars, te beginnen met Jeff Koons, waren alle mannelijke. Vasconcelos is de eerste vrouw in de serie en ik ben blij dat ze zal worden met behulp van haar kans op deze tentoonstelling te gehaakte sculpturen te delen met het publiek van de tentoonstelling. Vasconcelos is ook de jongste van de kunstenaars om te exposeren in deze reeks.

joana vasconcelos versailles Joana Vasconcelos is Château de Versailless First Female Artist

Sneak peak van het werk, bron

Volgens een persbericht, Vasconcelos gaat zeventien kunstwerken hebben in deze tentoonstelling. Ongeveer de helft van hen zijn werk dat ze eerder had geproduceerd, waaronder een gehaakte en gebreide sculptuur genaamd Mary Poppins dat zal worden gevestigd op de trap bij de ingang van het paleis. Maar de andere helft zal werk worden gemaakt speciaal voor deze tentoonstelling. Ik ben vooral enthousiast om dit nieuwe werk te zien.

“Joana is niet de bedoeling om te passen in Versailles, maar confronteren. Haar werk bestaat uit omleidingen, metamorfoses en verplaatsingen van objecten, dwars door tijd en verschuift de symbolen. Geïnspireerd door de mythologische en esthetische kracht van het paleis van Versailles, Joana Vasconcelos vraagtekens noties van luxe en schoonheid door het voorstellen van nieuwe werken speciaal voor het paleis.” – bron

De tentoonstelling begint in juni, zodat ik meer informatie zal moeten (en hopelijk meer foto's) dan. Het loopt de hele zomer lang tot en met september.

 


pinit fg en rect gray 28 Joana Vasconcelos is Château de Versailless First Female Artist
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] makers van de hyperbolische gehaakte rif hebben een permanente tentoonstellingsruimte in Los Angeles en Joana Vasconcelos opende werd de eerste vrouwelijke kunstenaar om te exposeren in het Château de [...]

Vorige post:

Volgende post: