Hyperbolische Haak Reef Makers Open Nieuwe permanente tentoonstellingsruimte

door Kathryn op Mei 15, 2012 · 2 reacties

in Haak Art

Post image for Hyperbolic Crochet Reef Creators Open New Permanent Exhibit Space

Haak Pod Worlds Exhibit

Als je een breister die wie weet Margaret Wertheim wordt dan is het waarschijnlijk omdat je bekend bent met de hyperbolische Haak Reef project dat zij en haar zus gelanceerd bent. Wat je wel of niet weten is dat dit slechts een project van de vele die ze lopen door Het Instituut voor Uitzoeken. De IFF onlangs een permanente expositieruimte in Los Angeles voor wiskunde en wetenschap verwante kunsttentoonstellingen dat onder meer exposities van gedeelten van de hyperbolische gehaakte rif project geopend.

Wat is Het Instituut voor Uitzoeken?

De IFF is een organisatie die is opgericht in 2003 om complexe wetenschappelijke en wiskundige concepten voor de gemiddelde persoon te brengen door middel van leuke tentoonstellingen en evenementen. Ze maken grote projecten, zoals de hyperbolische Crochet Reef Project, die vervolgens worden getoond in galerieën over de hele wereld.

De IFF's New Gallery

De IFF heeft ook geoordeeld hun eigen galerie shows met hun werk. Maar ze dus eerder door middel van pop-up galerie exposeert op verschillende locaties hebben gedaan. Nu ze eindelijk hun eigen permanente tentoonstelling locatie 990 N. Hill St. in Los Angeles, Californië (dat is vlak bij Dodger Stadium als je probeert om uzelf te oriënteren in LA).

Natuurkunde op het Fringe Exhibit

De inaugurele tentoonstelling in de galerie, die gaat nu op en loopt tot half oktober, heet Natuurkunde op het Fringe. Het wordt beschreven als “een verkenning van alternatieve theorieën van het universum door genieën, buitenbeentjes en buitenstaanders uit de negentiende eeuw tot vandaag”. Er wordt gekeken naar de theorieën van het universum die mainstream theorieën zoals die van Einstein verzetten.

Er zijn drie projecten kamers die in deze belangrijke tentoonstelling. In de derde kamer is er een tentoonstelling genaamd Pod Worlds, verlenging van de oorspronkelijke hyperbolische haak vertonen die wordt beschreven als een “visionaire suite van kleine, hyperbolische gehaakte landschappen”. De tentoonstelling zelf is een uitbreiding, van soorten, van het boek van Margaret Wertheim ook wel Physics on the Fringe.

pinit fg en rect gray 28 Hyperbolic Crochet Reef Creators Open New Permanent Exhibit Space
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Hyperbolische Haak Reef project gelanceerd door de Wertheim Sisters is misschien wel de meest succesvolle gehaakte kunstproject ooit [...]

  2. [...] Jo Anhalt hebben het koraalrif tentoonstelling, waarvan ik denk dat het zeker is een geweldig project waard [...]

Vorige post:

Volgende post: