Edgy 1970 Haak Designers: Norma Minkowitz

door Kathryn op Mei 2, 2012 · 2 reacties

in 1970s Haak Designers

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Norma Minkowitz was een productieve vezel kunstenaar in de jaren 1970's. Naast haakwerk, Ze gebruikt verschillende andere steek technieken zoals breien, stitchery en trapunto (dat is een specifieke vorm van quilten) en ze vaak opgenomen meerdere technieken in een stuk. Ze werd geboren in New York en het lijkt uit haar Facebookpagina dat ze nog steeds in New York vandaag en nog steeds werkzaam als mixed media beeldhouwer. Haar werk is in gerenommeerde musea zoals het Metropolitan Museum of Art en het Smithsonian geplaatst en ze ontving een aantal prestigieuze awards van plaatsen zoals de National Endowment for the Arts.

Leuk feitje: Norma Minkowitz bezit honderden haaknaalden en gebruikt ze niet alleen voor het haken, maar ook voor het roeren van verf, toepassen van epoxy en!

Norma Minkowitz, illustrator

norma minkowitz illustration Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Vile Strain, 2008, via Drawing Center

Minkowitz werd geboren in de jaren 1930 en ze studeerde af in New York Cooper Union in 1958 waar ze schilderen en grafische had gestudeerd met een doel om een ​​boek illustrator. Ze hield van het detail van de fijne lijnen die verder gaan in illustratie en dat is iets dat je ook kunt zien op een andere manier in haar haakwerk. Nadat ze afgestudeerd, kreeg ze een baan als textiel ontwerper en het was van daar dat haar passie voor het verkennen vezelkunsten en zachte sculptuur groeide. In de jaren 1960 werd ze een gezin, maar ze was ook het creëren van haar eigen werk en begon het indienen van ontwerpen en verkopen van patronen om tijdschriften. Hoewel een groot deel van haar werk sinds de begindagen is in glasvezel, ze heeft nog steeds illustratie werk doen ook.

Norma Minkowitz, vezelkunsten sculptuur

crochet shoe sculpture 400x264 Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Bal van de voet, 2006

Door de jaren 1970 werkte ze meer in gehaakte kunst en andere vezel kunst. Ze was aan de rand van de hete scène van New York van crocheters maar meestal in de zin van het kennen van mensen door de industrie en niet zozeer als vrienden of medewerkers met veel van hen. Haar werk was een beetje anders dan wat de kerngroep aan het doen was. Ze waren bezig met zwaardere garens en echt felle kleuren (gewoonlijk, niet altijd, natuurlijk) terwijl ze werkte met meer neutrale kleuren en lichter draad garen. Ze werkte meestal alleen thuis, maar was verbonden met die gemeenschap van crocheters door middel van kunst openingen en deels door haar connecties met Julie Schafler Dale, auteur van Kunst aan Slijtage, die de eerste om haar te krijgen in het nemen van haar beeldhouwwerk in draagbare kunstwerk was. Minkowitz deden ook een beetje van de haak onderwijs in deze tijd.

Norma Minkowitz in Art The Quilter's

minkowitz crohet art Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Alleen voor vrouwen (detail)

Laten we beginnen met het werk van Norma's in kunst De Crocheter door Van Feldman. Zelfs toen het boek was al in staat om diverse prijzen die Minkowitz had gewonnen voor haar vak cite. Feldman gaat zeggen, “Ik juich haar vermogen om een ​​unieke kunstvorm die de materialen en de techniek respecteert en viert ontwikkelen”. En Minkowitz wordt geciteerd zoals zeggend dat ze echt houdt van experimenteren met technieken en texturen om mogelijkheden te verkennen en te uiten stemmingen. Het werk dat Minkowitz doen was op dit moment had een sensuele, vrouwelijk gevoel aan, hoewel Minkowitz nooit opzettelijk kreeg in feministische kunststromingen.

1970s crochet art Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Op en rond

Leuk feitje: Minkowitz niet specifiek glasvezel gebruiken omdat ze houdt van werken in glasvezel, maar eerder omdat ze vindt dat de bouwsteen aard van het goed werkt voor wat ze probeert uit te drukken. Ze denkt dat wat je probeert om de zaken veel meer dan het gekozen medium kenbaar te drukken.

Norma Minkowitz in Kunst om te dragen

vintage crochet shoes Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Rose's Shoes, 1981

Norma Minkowitz is meestal een sculpturale kunstenaar maar ze heeft ook onderzocht draagbare kunst in de diepte. Mijn favoriete stuk van haar is een paar schoenen, dat is te zien in de jaren 1980 boek Kunst om te dragen. Ze zijn gehaakt in gemerceriseerde katoen en geschilderd en shellacked. Dit boek beschrijft het thema van Minkowitz's werk als “insluiting”, zeggend dat haar sculpturale vezelkunsten “zinspelen op functie, maar zijn niet functioneel” en dat ze over terughoudendheid en veiligheid / onderdak. Haar wearable werk in contrast wordt hier gezien als het vieren van het tegenovergestelde van dat: vrijheid. Dit wordt gedaan door het tekenen van thema's uit de natuur, maar ook door als een van het soort kunstwerken dat de drager de vrijheid van zelfexpressie mogelijk door middel van persoonlijke stijl. Zoals met veel van haar werk, de draagbare items te zien in dit boek zijn niet alleen gehaakt maar combineren met haken breien, vulling, trapunto en applique werk.

knit crochet wearable art Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Green Mansions, 1980 (haken en breien)

Het was van dit boek, dat heb ik geleerd dat Minkowitz geleerd om te haken met haar moeder. Ze zouden poppen samen en dan zouden ze kleding haken rond de poppen. Ze hield van de manier waarop de ene haak en garen kan worden gebruikt om eindeloos te experimenteren. En misschien deze ervaring is de reden waarom ze werd getrokken door een combinatie van sculptuur en draagbare fiber kunst. In dit werk blijft ze vrouwelijkheid verkennen door te werken kleding rond de vrouwelijke vorm.

Leuk feitje: Minkowitz houdt het meditatieve karakter van de haak. Wanneer het proberen te achterhalen wat om te werken aan ze begint altijd het maken van een cirkel, neemt haar terug naar de dagen van repetitieve kleedje maken als een kind.

Norma Minkowitz, 1990′s

Enkele voorbeelden van wat Minkowitz blijven doen in de 1990′s:

fiber art human sculpture 400x270 Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Slachtoffer, 1993, foto Tom Grotta, hoffelijkheid browngrotta
kunsten

crochet sculpture 300x300 Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Wild in the Woods, 1997, foto Tom Grotta, hoffelijkheid browngrotta
kunsten

Leuk feitje: Minkowitz heeft nooit willen bekend staan ​​als een ambacht kunstenaar, maar net als een kunstenaar in het algemeen. Zij heeft uitgesproken te willen worden meer bekend als beeldend kunstenaar.

Norma Minkowitz, 21ste eeuw

minkowitz fiber art Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Wedergeboorte van Venus, 2004

In tegenstelling tot sommige van de kunstenaars uit de jaren 1970, dit gehaakte kunstenaar was makkelijk te vinden op het web. Het is echt leuk om te kijken naar het werk dat ze heeft gedaan in de 21e eeuw en om te zien hoe het zich verhoudt tot wat ze deed in de jaren 1970. Bij voorbeeld, op Brown Grotta Arts we zien een 2004 vezelkunsten stuk genaamd wedergeboorte van Venus die dezelfde fundamentele steek gebruikt opnieuw en opnieuw en Minkowitz vergelijkt dit met het kruis uitkomen van een pentekening onthullend dat ze nog steeds wordt beïnvloed door haar vroege kunstonderwijs. (In werkelijkheid, in een echt geweldig oral history interview over haar werk, ze zegt dat ze koos gehaakte deels omdat het was heel eenvoudig en kon je gewoon gebruik van dezelfde basis steek over en weer en het is repetitief, maar het is ook altijd nieuwe omdat de hand doet nooit helemaal exact twee keer hetzelfde. Interessant!) En de thema's van haar werk zijn in dezelfde geest als voorheen, ook, die we kunnen zien als ze zegt: “Mijn werk houdt implicaties van de insluiting en psychologische complexiteit, waarbij de focus op de menselijke vorm en vaak het landschap. Ik ben bezig met een proces dat de persoonlijke en universele elkaar weeft.”

crochet music art Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz

Er zit muziek in Mijn Hoofd, 2008, (detail), foto Tom Grotta, hoffelijkheid browngrotta
kunsten

Noot: Het leuke feiten in dit artikel komen uit de Smithsonian oral history interview van Norma Minkowitz; kunt u het transcript online

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Norma Minkowitz
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
undergroundcrafter
undergroundcrafter

Bedankt voor het delen van deze! Ik ben lief deze serie en ik ben blij om te zien dat een aantal van deze kunstenaars zijn nog steeds actief en nog steeds met behulp van haken in hun werk.

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@undergroundcrafter Dank! Ik ben blij om hun werk te zien geweest, ook. Het is interessant om te zien dat sommige gebruiken nog steeds haak, sommige doen andere vormen van kunst is niet de vezels kunst en anderen niet lijken te werken in gehaakte helemaal. Natuurlijk ben ik steeds dichter en dichter bij veel namen op de lijst dat het moeilijk is om uit te vinden iets over!!

Vorige post:

Volgende post: