Edgy 1970 Haak Designers: Jean Williams Cacicedo

door Kathryn op Mei 30, 2012 · 3 reacties

in 1970s Haak Designers

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Jean Cacicedo was altijd al geïnteresseerd in kunst, maar ze vond het moeilijk te verhouden tot traditionele kunst materialen zoals verf en beeldhouwkunst. Toen ze ontdekte haak in de zomer van 1968, ze was (excuses voor de woordspeling) verslaafd. Ze wordt geciteerd in het boek Kunst om te dragen als te zeggen dat hij verleidde haar, opwekken van een emotionele reactie van haar. Wanneer de zomer voorbij was, keerde ze terug naar de kunstacademie en kondigde aan dat ze wilde haken studeren. Haar werd verteld dat ze deze lijn van onderzoek zou kunnen nastreven, maar dat ze moest noemen vezelkunst, niet haak, omdat ze op een kunstacademie na alle. Wat u ook wilt noemen, Cacicedo werd het snel creëren van kunst met haar haak en studeerde af in 1970 met haar kunst graad. Wat interessant is, is dat je kunt zien in Cacicedo werk hoe ze werd beïnvloed door de schilderkunst en sculptuur als ze gecreëerd driedimensionale draagbare stukken die ze “geschilderd” met garen. Haar stukken zijn visueel prachtig met veel kleur en textuur, maar meer dan dat ze zijn ontworpen om een ​​spiritueel verhaal te vertellen, om een ​​gevoel op te roepen in wie ze ziet. Deze artiest is momenteel gevestigd in Berkeley, Californië.

Jean Cacicedo in Discovery en Design

1970s crochet dress Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

De eerste keer zag ik het werk van deze ontwerper was in Del Feldman's boek Discovery and Design. Dit boek liet haar jurk boven. Het boek is niet veel over zeggen, anders dan dat het werd gewerkt in een filet patroon en wol. Het lijkt mij dat de “netto” hierboven beschreven is een versie van tapijt haak, niet per se wat ik zou filet haken noemen. Ik hou van de vorm van deze jurk evenals de colorwork.

Jean Williams Cacicedo in Kunst om te dragen

1970s crochet coat Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

1978 Tulip Coat door Jean Williams Cacicedo

Waar ik echt geleerd over deze ontwerper is van haar profiel in het boek Kunst om te dragen. Dit is ook waar ik zag mijn favoriete Cacicedo stuk, die de 1977 kleding genoemd Transformatie getoond aan de bovenkant van deze post. Die jurk is een combinatie van gebreide en gehaakte werk in zowel wol en suede. Dit wijst op waar Cacicedo begon te gaan met haar werk in de late jaren 1970, het combineren van verschillende soorten handwerken en verschillende materialen om deze geweldige gelaagde jurken en jassen te creëren. Je kunt zien in de Tulip Coat boven dat het merendeel van het werk wordt breien en te haken, maar de bloemen zijn felt.By de vroege jaren 1980 een aantal van haar stukken omvatten niet haak op alle, maar gebruikte gerelateerde ambachten zoals applique en het werken met vilt.

cacicedo crochet Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

1978 Cactus Coat door Jean Williams Cacicedo

Ik denk dat je veel van volwassenheid kan zien in het werk dat we zien in kunst om te dragen in vergelijking met het stuk zagen we in Discovery en Design. Ik hou echt van de Discovery en Design jurk, maar in haar latere werk Cacicedo echt haar eigen stem ontwikkeld. Tegen die tijd had ze trouwde en verhuisde naar Wyoming en was echt diep verzonken in haar creatieve zelf, geïnspireerd op de natuur die haar omgeven. Een aantal van de jassen uit deze tijd, vooral de Transformaties stuk, werden ook beïnvloed door een ervaring die Jean had in het ziekenhuis na een blessure in een brand. Ze was op zoek naar comfort en de jassen zijn ontworpen als zacht, pluche dekens te wikkelen en het lichaam warm.

1970s crochet art coat Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Chaps: A Cowboy Dedication van Jean Williams Cacicedo

Natuurlijk, Cacicedo moest het leven te maken, zodat in de vroege jaren 1980 dat ze reageerden op veranderingen in de marktvraag en begon te doen meer grafische werk. We kunnen zien dat in de 1983 stuk hierboven genoemd Chaps: A Cowboy Dedication.

Jean Williams Cacicedo: 21ste eeuw

cacicedo crochet1 Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Jean Williams Cacicedo 2003 Petal Vest

Jean is gepleegd aan het verkennen en het delen van haar doek kunst voor meer dan dertig jaar. Haar recente werk, die kan worden gezien op haar website, in de eerste plaats onderzoekt de verven en krimpende stof om one-of-a-kind stukken, waaronder artwear en doek kunst te maken. Ze heeft haar werk getoond in exposities in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Ze is momenteel gevestigd in Californië en er is een geweldige viering van haar werk in dat gebied vooral. In 2000 was er een overzichtstentoonstelling van haar werk in het Museum van het Ambacht en volkskunst hier in San Francisco. Het blijkt dat het museum stak een 48-pagina's tellende boek genaamd Jean Williams Cacicedo: Explorations in Doek Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo te laten samenvallen met die vertonen hoewel ik nog niet de kans om het boek zie mezelf had. (Tussen haakjes, dat is een geweldige kleine museum dat je moet controleren of je elk bezoek mijn stad!) Haar werk is in de permanente collecties van verschillende musea, waaronder San Francisco de Young Museum en de Oakland Museum of California. En natuurlijk, crocheters blijven om haar te omhelzen. Zij was de 2003 Keynote Speaker voor de CGOA jaarlijkse Chain Link conferentie. Ze deelt haar kennis door te leren lessen en workshops. Bij voorbeeld, in een paar weken dat ze een workshop in Tennessee genaamd Drie dimensionaal Fabric: Getrokken uit de natuur. Haar website heeft nog steeds haar naam als Jean Williams Cacicedo maar ik heb haar in een andere plaatsen als Jean Cacicedo Leach gezien aangeduid. Haar werk is echt mooi, dus ik stel zeker controleren van het uit!

1970s crochet Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Dit bericht is onderdeel van een serie over 1970s gehaakte ontwerpers

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail
undergroundcrafter
undergroundcrafter

Haar werk is echt prachtig! Bedankt voor het vinden van wat ze nu aan het doen is.

Trackbacks

Vorige post:

Volgende post: