Helen Rödel vervaagt lijn tussen Haak Mode en Kunst

door Kathryn op April 24, 2012 · 4 reacties

in Haak Art

Post image for Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Ik heb onlangs ontdekt Helen Rödel toen ik haar zag verbazingwekkende gehaakte uil hoed dat siert de start-en landingsbaan een paar jaar geleden samen met een aantal andere handgemaakte maskers / hoeden (als de mannen masker boven). Ik heb sinds wordt het doen van een heleboel onderzoek naar deze prachtige Braziliaanse kunstenaar die draagbare kunst creëert met behulp van breien en haken technieken die echt teen de lijn tussen “wat is de mode” en “wat is kunst”. Ik ben verliefd.

Helen Rödel: Fashion Designer

helen rodel brazil Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Van Helen Rödel's Dragao Fashion Brasil Runway Show

Helen Rödel beschouwt zichzelf als een mode-ontwerper dus dat is wat ik zou zeggen dat ze in de eerste plaats. Haar werk is op een aantal landingsbanen ook die op de Braziliaanse modeweek. Rödel specifiek gericht op manuele technieken op te nemen, zoals breien en haken, als belangrijkste kenmerk van haar collecties om deze traditionele ambachten te vieren terwijl ze te brengen tot een moderne catwalk spotlight.

helen rodel fashion 400x266 Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Van Helen Rödel's Redactie Estudos MMXI Collection

Helen Rödel: Kunstenaar

crochet catsuit Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Van Helen Rödel's Redactie Estudos MMXI Collection

Er is altijd een fijne lijn tussen mode en kunst en ik zie zeker Helen Rödel crossing over die lijn en weer terug in elk van haar collecties. De creativiteit in elk van haar persoonlijke fashion items laat een sterke artistieke gevoeligheid. Haar keuze van styling om prachtige foto's die de mode-item veranderen in een hele verhaal te creëren neemt ons mee over de rand in de kunst. Ik aanbid haar stukken op hun eigen, maar het is de hele setting waarin hun gepresenteerd die hen verheffen tot kunst-status!

amazing crochet dress Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Helen's Rödel 2008 Zon Casmurro Dress

Helen Rödel: Haken

Rödel gebruikt zowel breien en haken in haar collecties. Je zult zien als je door hen dat de popcorn steek is een van haar favoriete steken. Ik hou van de manier waarop ze gebruikt het om zeer gestructureerde stukken die eruit zien alsof ze een eigen leven te creëren. Ze zegt zich in de bovenstaande video (Engels ondertiteld) dat ze geniet van de biologische aard van deze steek. Ik heb ook geleerd van deze video over haar ervaring met een gehaakte mode als zowel een solitaire activiteit en een samenwerkingsverband een die ik heel interessant vind omdat ik meestal haken alleen, maar hebben zeker waardering voor de haak gemeenschap om me heen geweest.

Noot: Foto's van Helen's Rödel Flickr

pinit fg en rect gray 28 Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] verliefd op wat hij doet. Dit is waarschijnlijk omdat hij echt combineert kunst en mode (kind of like Helen Rodel does) en we weten allemaal dat is iets wat ik [...]

Vorige post:

Volgende post: