Helen Rödel vervaagt de lijn tussen haak mode en kunst

Ik heb onlangs ontdekt Helen Rödel toen ik haar zag verbazingwekkende gehaakte uil muts dat siert de baan een paar jaar geleden samen met verschillende andere handgemaakte maskers/hoeden (Als de mannen masker hierboven). Ik heb daar zijnd een bos van onderzoek doet in deze prachtige Braziliaanse kunstenaar die maakt draagbare kunst met behulp van brei en haak technieken die echt de lijn tussen teen “Wat is mode” en “Wat is kunst”. Ik ben verliefd.

Helen Rödel: Mode-ontwerpster

helen rodel brazil Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Van Helen Rödel Dragao Fashion Brasil start-en landingsbaan Show

Helen Rödel beschouwt zichzelf een mode-ontwerper dus dat is wat ik zou zeggen dat ze is eerst en vooral. Haar werk is geweest op een aantal met inbegrip van die op Braziliaanse fashionweek start-en landingsbanen. Rödel is specifiek gericht op handmatige technieken, zoals brei- en haak, Als een hoofdkenmerk van haar collecties om te vieren de traditionele ambachten terwijl het brengen van hen in een moderne catwalk schijnwerpers.

helen rodel fashion 400x266 Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Uit Helen Rödel redactionele Estudos MMXI collectie

Helen Rödel: Kunstenaar

crochet catsuit Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Uit Helen Rödel redactionele Estudos MMXI collectie

Er is altijd een fijne lijn tussen mode en kunst en ik zie zeker Helen Rödel oversteken die lijn en weer terug in elk van haar collecties. De creativiteit in elk van haar individuele modeartikelen toont een sterke artistieke gevoeligheid. Haar keuze van styling maken prachtige foto's die de mode-item in een hele verhaal veranderen brengt ons over de rand in de kunst. Ik zou aanbidden haar stukken op hun eigen, maar het is de hele instelling waarin hun gepresenteerd die hen te tot de status van de kunst verheffen!

amazing crochet dress Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Helen Rödel 2008 Dom Casmurro jurk

Helen Rödel: Crocheter

Rödel gebruik zowel brei- en haak in haar collecties. U zult zien als je via hen kijkt dat de popcorn steek een van haar favoriete steken is. Ik hou van de manier waarop ze het gebruikt om zeer getextureerde stukken die eruit zien alsof ze een leven van hun eigen hebben te maken. Zegt ze zichzelf in de bovenstaande video (met Engelse ondertitels) dat ze de biologische aard van deze steek houdt. Ik heb ook geleerd uit deze video over haar ervaringen met gehaakte mode als zowel een eenzame activiteit en een gezamenlijke een die vind ik erg interessant omdat ik meestal haak alleen maar zeker waardering voor de haak-Gemeenschap om me heen zijn.

Opmerking: Foto's van Helen Rödel Flickr

pinit fg en rect gray 28 Helen Rödel Blurs Line Between Crochet Fashion and Art

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!