Edgy 1970 Haak Designers: Frank Lincoln Viner

door Kathryn op April 25, 2012 · 3 reacties

in 1970s Haak Designers

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner

Een van de dingen die ik heb ontdekt als ik heb meer en meer te leren over haken designers uit de jaren 1970 is dat er een groep mensen in die tijd die echt gesteund elkaars werk. Ik zal een verwijzing naar een ontwerper vinden, zoals Frank Lincoln Viner, in een boek (zoals Creatieve Haak) en dan zal ik verwijzingen naar dezelfde ontwerper in verscheidene andere boeken uit dezelfde periode vinden. Het is fascinerend. Wanneer u begint om alle van de jaren 1970 haak boeken te lezen samen, je kunt zien dat er dit geweldige gemeenschap van vrije vorm creatieve crocheters, primair in New York, die net duwden de randen van wat haak zou kunnen worden in de kunst-en draagbare kunst wereld op dat moment.

Mannen in de jaren 1970 Haak Gemeenschap

Deze 1970 gehaakte gemeenschap, net als de haak gemeenschap van vandaag, bestond voornamelijk uit vrouwen met een paar belangrijke mannen spelen hun rol in het. Frank Lincoln Viner was een van de haak jongens uit die tijd. Hij was De Haak Dude voordat er een gehaakte kerel, De Stitch Stud voordat er een steek stud. (Hoewel misschien wel die titels had kunnen zijn in het bezit van een paar andere mannen van zijn tijd, zoals Markeer uw Rick).

Ik ben echt gefascineerd door hoe gender haken is. Haak is interessant omdat het een van de weinige ambachten die in het verleden werd gestart door vrouwen in plaats van mannen. Breien en weven worden gerapporteerd als trades die mannen deden eerst uit noodzaak (het creëren van kleding in de vroege dagen, bij voorbeeld). Haak, in tegenstelling, is iets dat vrouwen deden en ze deden het uit van genot, geen noodzaak, volgens de geschiedenisboeken.

Haak blijft een ambacht voornamelijk gedaan door vrouwen. Het is natuurlijk een ambacht dat kan gedaan worden door iedereen en er zijn zeker mannen die het met inbegrip tienerjongens en gevangenis gevangenen. Maar omdat het verbonden blijft met vrouwen, het op natuurlijke wijze brengt de genderproblematiek als jongens doen het, vooral als ze het doen als onderdeel van een artistieke verkenning. In de jaren 1970 waren er dappere vrouwen die een mannen personeelsbestand ingingen en het maken van hun weg in de door mannen gedomineerde industrie. Er waren dappere vrouwen die de waarde van de binnenlandse kunsten, zoals haken werden terugwinnen en het bezitten van hen in het gezicht van een veranderende genderperspectief. En er waren dappere mannen die kringen vrouwen ingingen en knutselen vrouwen, als Frank Lincoln Viner deed met gehaakte.

Dus Wie was Frank Viner?

Een van de jaren 1970 haak boeken die ik heb onlangs verliefd geworden is Art de Crocheter's Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner
door Del Pitt Feldman. Dit boek bevat een hoofdstuk aandacht voor het werk van andere haak kunstenaars uit die tijd (meer van die grote haak gemeenschap ding van die tijd!) en een van die mensen is Frank Lincoln Viner. Volgens dit boek, Viner is een Massachusetts- geboren kunstenaar die een BFA kreeg ging toen op een MFA krijgen van Yale.

Rond 1962 hij begonnen met de ontwikkeling van een belang in het spelen met kunst met behulp van een verscheidenheid van verschillende gevonden voorwerpen. Door 1964 hij werd exposeren in galeries en begint te werken met stoffen en draagbare kunst. Kort daarna begon hij het verkennen van de mogelijkheden van de haak. Feldman beschrijft zijn werken uit die tijd zoals het tonen “de conflicten van de ruimte, materieel, en licht die inherent zijn aan de beeldende kunst”. Hij leerde ook een Fabric cursus bij een beeldende kunst school in deze tijd om zijn kennis van het haken te delen, breiwerk, naaien en weven.

Frank Viner in Creative Haak

Als u al na mijn serie over 1970 crocheters je weet dat wat leidde tot dit alles was mijn ontdekking van de geweldige vrije vorm haak boek uit die tijd, Creatieve Haak. Inderdaad, Viner's werk is te zien in dat klassieke boek.

We zien in dat boek een jas die hij gehaakt voor zijn dochter. Het maakt gebruik van tapijt haak technieken om een ​​zeer gedetailleerde gelaagd stuk binnen de basisvorm van een traditionele meisjes maken’ jas.

1970s crochet coat Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner

Het is een mooie jas, maar het is niet mijn favoriete stuk van zijn dat is opgenomen in Creative Haak. Mijn favoriete stuk is de Great Coat genoemd, en is een stuk dat in het boek staat is een wollen tapijt steek stuksweging 40 ponden die werd geïnspireerd door een combinatie van een reis naar Turkije en het ontwerp van Kabuki gewaden.

crochet coat 400x596 Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner

Frank Viner in Art The Quilter's

Zoals ik al zei, Frank Lincoln Viner's werk wordt ook benadrukt in de Kunst De Quilter's Del Pitt Feldman. Hoewel een deel van een jas wordt in dit boek ook, het werk dat mij het meest van dit boek interesseert is zijn sculpturale werk, vooral omdat het zo'n duidelijk uniek soort haak kunst. Hier is een voorbeeld:

frank lincoln viner crochet art Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner

Frank Lincoln Viner Vandaag

Zoals ik dook in mijn onderzoek van de jaren 1970 gehaakte kunstenaars, wat ik heb gevonden is dat velen van hen leek te concentreren op haak kunst voor slechts een korte periode van tijd voordat uiteindelijk het nastreven van andere wegen van zelfexpressie en andere carrièremogelijkheden in en uit de kunstwereld. Een blik op Website Viner's laat zien dat hij een rijk heeft gehad, veelzijdige, fascinerende kunstcarrière hoewel haken kunst was maar een klein stukje van het.

Viner heeft een lange lijst van galerie en tentoonstellingen op zijn naam. Van wat is vermeld op zijn website, het lijkt erop dat zijn laatste solotentoonstelling was in 1987 en zijn meest recente deelname aan een groep tentoonstelling dateert uit 1996. Echter, een ArtSlant profiel geeft aan dat hij deel uitmaakte van een groepstentoonstelling zo recent als 2011. Zijn Linked In profiel geeft aan dat hij nog steeds werkzaam in New York als een indie kunst en kunstnijverheid pro. Hoewel ik heb hem vermeld als een beeldhouwer in sommige plekken online, Mijn beste gok is dat hij blijft werken in gemengde media.

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Frank Lincoln Viner
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Kijk terug naar de jaren 1970 gehaakte ontwerper Frank Lincoln Viner [...]

Vorige post:

Volgende post: