Edgy 1970 Haak Designers: Van Feldman

door Kathryn op April 5, 2012 · 11 reacties

in 1970s Haak Designers

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Noot: Vorige week schreef ik over Arlene Stimmel. Sindsdien heb ik geleerd een beetje meer over haar en hebben update die post.

Als je het volgende mee op mijn verkenning van edgy 1970′s gehaakte ontwerpers je zult zien dat ik vooruit deze week hebben sprong op de lijst. Ik heb besloten dat het het meest logisch om te delen wat ik weet over de ontwerpers, dat ik de meeste informatie op terwijl ik nog steeds de andere ontwerpers onderzoeken hebben gevonden. Dus deze week heb ik het over de geweldige Del Feldman.

Wie is Del Feldman

Del Feldman was oorspronkelijk een beeldhouwer, maar ze was niet in staat om genoeg geld te verdienen in die vorm van kunst, zodat ze zich omdraaide om te haken, die het haar mogelijk maakte om te leven in de jaren 1970. Ze duwde de randen van wat haak zou kunnen worden door het verkennen van de verschillende vrije vorm haak patronen en technieken. Ze opende haar eigen Greenwich Village een boetiek en maakte een levend leren haar vrije vorm haak ideeën aan anderen. De basis van haar onderwijs was dat als je eenmaal weet de meest voorkomende haaksteken je werk wordt alleen beperkt door uw eigen creativiteit. Ik daarmee instemmen! Ze benadrukt in ten minste een van haar boeken dat het de vrijheid van de haak dat het zo'n prachtige vorm van kunst maakt. Ze vierde ook het feit dat historisch haak altijd werd gedaan als een vorm van kunst of decoratieve keuze, niet als een noodzaak (in tegenstelling tot andere oude ambachten zoals weven.) Del Pitt Feldman is een van de crocheter opgenomen in de CGOA Hall of Fame.

Del Feldman in Creative Haak

del feldman vintage crochet vests 400x139 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Mijn go-to boek voor het begin van mijn onderzoek naar elk van deze edgy haak ontwerpers Creatieve Haak. Del Feldman heeft een paar items die in deze grote vintage vrije vorm resource, die allemaal vesten. Del Feldman deden ook niet-draagbare gehaakte kunst, maar haar draagbare werk was zeker aandacht krijgt. In werkelijkheid, Ik was nogal verrast te ontdekken dat ze niet een van de kunstenaars die in de Kunst om te dragen boek dat ik zo lief deze dagen.

Del Feldman in Hard Haak

crocet spiral vases Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Een ander boek dat ik de liefde voor de jaren 1970 gehaakte onderzoek is Mark Dittrick's Hard Haak. Del Feldman is werk te zien in dat boek ook, maar in dit geval is het zeer structurele spiraal gehaakte vazen.

Kunst De Crocheter's Del Feldman

crochet art dolls Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Hoewel Feldman's werk kameeverschijningen in die andere 1970 haak middelen grote, de echte schat aan informatie over deze crocheter komt uit haar eigen boeken. Ik heb een kopie van Art de Crocheter's, Nieuwe dimensies in de Free-vorm Haak Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman, een boek dat ze stak in 1974. Het boek bevat het werk van vele andere haak kunstenaars uit die tijd, maar vooral geeft inzicht in hoe Del ziet haak als kunst. In werkelijkheid, de hele eerste hoofdstuk is getiteld “Hoe Haak Can Be Art”.

del feldman crochet art Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Dit boek toont enkele van Del haken de kunst die kan worden gedragen (er zijn wanten, bij voorbeeld) maar wat ik graag over haar werk in dit boek zijn de voorbeelden van poppen en landschappen die hier worden weergegeven. En mijn favoriet is een gehaakte planthouder. Ik denk dat ik hou ervan omdat de hangplant houder lijkt zo klassiek tot de jaren 1970, maar ik denk altijd van hen in macrame, niet dit soort koel creatief haak.

crochet plant holder Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Del Feldman Haak: Discovery and Design

1970s crochet book Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Feldman heeft nog een boek uit de jaren 1970 dat ik niet een kopie van hebben. Het heet Haak: Discovery and Design Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman. Het is een 1972 boek dus dateert van vóór de andere boeken die ik heb hier genoemd en is daarom moeilijker te vinden. Ik wed dat het heeft een aantal leuke dingen in het al!

Del Pitt Feldman Vandaag

Ik weet niet zeker wat Feldman is tot op heden. Echter, Ik heb een aantal vermeldingen hier of daar dat een hint geven. Bij voorbeeld, er was een 2008 kunsttentoonstelling genoemd Eet Clay or Die bij de Greenwich House en Feldman werd genoemd als een van de deelnemende kunstenaars. Zij werd ook genoemd als een kunstenaar die deelnemen aan hun vakantie verkoop dat jaar. Als je iets anders over meer recente werk Del's weet ik zou graag weten!

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail
undergroundcrafter
undergroundcrafter

Ik houd zo van deze serie! Het maakt me willen om uit te lopen en kopen 10 meer vintage boeken elke week wel (die een slechte zaak zou kunnen zijn, tenzij ik open een vintage gehaakte boek bibliotheek in mijn appartement!).

undergroundcrafter
undergroundcrafter

@CrochetBlogger Dat klinkt geweldig! Ik moet toegeven dat ik haasten om Amazon na bijna elk van je berichten :). Maar ik ben terughoudend - dusver boeken zijn gewoon op de zoeklijst en niet in de winkelwagen :).

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@undergroundcrafter Dat is altijd goed. Ik probeer verantwoordelijk te zijn en zet alles op een verlanglijstje voor dertig dagen om te zien of ik wil het nog steeds na, maar ik moet bekennen dat ik niet zijn om dat te doen met deze boeken. Absoluut de moeite waard hoor. Ik ben lief mijn groeiende 1970 haken kunstboek collectie!

Trackbacks

  1. [...] beginnen met het werk van Norma's in kunst The Quilter's door Del Feldman. Zelfs toen het boek was al in staat om diverse prijzen die Minkowitz had gewonnen voor haar cite [...]

  2. [...] op East 13th Street en 2nd Avenue, die was net in de straat van een plaats genaamd Studio Del. Van (Pitt) Feldman was de eigenaar van de winkel en was de eerste die echt werd pronken haak kunst om te dragen in [...]

  3. [...] East 13th Street en 2nd Avenue, die was net in de straat van een plaats genaamd Studio Del. Van (Pitt) Feldman was de eigenaar van de winkel en was de eerste die echt werd pronken haak kunst om te dragen in [...]

  4. [...] andere berichten in de serie te haken ontwerpers als Janet Lipkin Decker zien, Norma Minkowitz en Del Feldman. google_ad_client = "pub-4904471974338763"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; [...]

  5. [...] had ook een item te zien in een ander boek uit die tijd, Kunst De Crocheter door Del Feldman. Wat echt interessant is, is dat het item is van gehaakte voedsel … iets wat we zien [...]

  6. [...] terug op 1970 vrije vorm gehaakte ontwerper Del [...]

Vorige post:

Volgende post: