Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Del Feldman

Opmerking: Vorige week schreef ik over Arlene Stimmel. Ik heb daar een beetje meer geleerd over haar en hebben bijgewerkt die post.

Als je langs op mijn verkenning van volgende bent edgy jaren 1970 haak ontwerpers u zult zien dat ik heb sprong vooruit in de lijst deze week. Ik heb besloten dat het het meest zinvol om te delen wat ik weet over de ontwerpers die ik de meeste informatie gevonden heb op zolang de andere ontwerpers onderzoek. Dus deze week ben ik praat over de geweldige Del Feldman.

Wie is Del Feldman

Del Feldman was oorspronkelijk een beeldhouwer, maar ze was niet in staat om genoeg geld in die vorm van kunst zodat ze draaide zich om haak waardoor haar om te leven in de jaren zeventig. Ze duwde de randen van wat haak zou kunnen worden door het verkennen van verschillende vrije vorm haak patronen en technieken. Ze opende haar eigen Greenwich Village boetiek en maakte een levende haar vrije vorm haak ideeën aan anderen leren. De fundamentele basis van haar onderwijs was dat als je eenmaal de meest voorkomende haak steken weet uw werk alleen door uw eigen creativiteit beperkt wordt. Ik ben het dus eens! Ze benadrukt in ten minste één van haar boeken dat het is de vrijheid van haak dat het een prachtige vorm van kunst maakt. Ze ook gevierd voor het feit dat haak was historisch gezien altijd gedaan als een kunstvorm of decoratieve keuze, niet als een noodzaak (in tegenstelling tot andere oude ambachten zoals weven.) Del Pitt Feldman is een van de crocheter in de CGOA Hall of Fame opgenomen.

Del Feldman in creatieve haak

del feldman vintage crochet vests 400x139 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Mijn gaan-aan-boek voor het begin van mijn onderzoek in elk van deze ontwerpers edgy haak is Creatieve haak. Del Feldman heeft een paar items gekenmerkt in deze grote vintage vrije-vorm-bron, die allemaal vesten. Del Feldman deed ook niet-draagbaar haak kunst maar haar draagbare werk was zeker de aandacht krijgen van. Eigenlijk, Ik was vriendelijk van verrast om te vinden dat ze was niet een van de kunstenaars featured in de Art to Wear boek dat ik ben zo liefdevolle deze dagen.

Del Feldman in harde haak

crocet spiral vases Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Een ander boek die ik hou voor jaren zeventig haak onderzoek is Mark Dittrick Harde haak. Del Feldman heeft werk gekenmerkt in dat boek zo goed, maar in dit geval is het zeer structurele spiraal haak vazen.

Del Feldman de Crocheter van kunst

crochet art dolls Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Hoewel de Feldman werk gemaakt haak cameo-optredens in die andere grote jaren zeventig middelen, de echte rijkdom van informatie over deze crocheter komt uit haar eigen boeken. Ik heb een kopie van De Crocheter Art, Nieuwe dimensies in vrije-vorm-haak Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman, een boek dat ze stak in 1974. Het boek eigenschappen het werk van vele andere haak artiesten uit die tijd, maar de meeste belangrijker geeft inzicht in hoe Del weergaven haak als kunst. Eigenlijk, het gehele eerste hoofdstuk is getiteld “Hoe kunnen haak kunst”.

del feldman crochet art Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Dit boek toont enkele van Del de haak kunst die kan worden gedragen (Er zijn wanten, bijvoorbeeld) maar wat ik leuk vindt aan haar werk in dit boek zijn de voorbeelden van poppen en landschappen die hier worden weergegeven. En mijn favoriet is een haak plant houder. Ik denk dat ik love it, want de opknoping plant houder zo klassiek tot de jaren 1970 lijkt, maar ik denk altijd aan hen in macrame, niet dit soort cool creatieve haak.

crochet plant holder Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Del Feldman haak: Ontdekking en Design

1970s crochet book Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Feldman heeft een ander boek uit de zeventiger jaren die ik niet heb een kopie van. Het heet Haak: Ontdekking en Design Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman. Het is een 1972 Boek dus het dateert van vóór de andere boeken die ik hier heb gezegd en daarom is het moeilijker om te vinden. Ik wed dat het heeft sommige great stuff in al!

Del Pitt Feldman vandaag

Ik weet niet zeker wat Feldman is tot op heden. Echter, Ik heb gezien dat sommige vermeldingen hier of daar dat een hint geven. Bijvoorbeeld, Er was een 2008 kunst exposeren genoemd Eten klei of sterven bij de Greenwich huis en Feldman werd genoemd als een van de deelnemende kunstenaars. Ze werd ook genoemd als een kunstenaar dat jaar deel te nemen aan hun verkoop van de vakantie. Als je niets anders over Del de recentere werk weet zou ik graag willen weten over het!

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!