Conceptuele Haak Artist Anu Tuominen

door Kathryn op April 30, 2012 · 3 reacties

in Haak Artiesten

Post image for Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Een van de items die ik gedeeld op dit weekend link liefde was een link naar een bericht door Things Bright over de gehaakte pannenlap kunsttentoonstelling door Anu Tuominen. Ik maakte een mentale notitie op te volgen en meer leren over deze artiest en ik heb dat gedaan, dus ik dacht dat ik met jullie delen wat ik geleerd.

Meer over de kunstenaar Anu Tuominen

Anu Tuominen is een Finse geboren conceptueel kunstenaar die verkent, onder andere thema's, methoden voor het vertalen van de taalkundige ideeën in hun visuele gelijkwaardig. Dit overstijgt de taal en is een van de redenen dat ze een beroep op zowel Finstalige en niet-Finse kijkers. Ze heeft een MFA aan de Academie voor Schone Kunsten in Helsinki. Ze begon haar werk tentoon in groepstentoonstellingen in 1986 en heeft deelgenomen aan talloze groeps-en solotentoonstellingen in de wereld sindsdien. Tuominen heeft meerdere prijzen gewonnen en heeft minstens een half dozijn werken van openbare kunst getoond in Finland gehad. Haar 2012 tentoonstellingen omvatten shows in Zweden, Seoul Korea en het Ambacht Museum van Finland. Een andere belangrijke focus van haar werk is de verheffing van de handgemaakt in de kunst, die haar een perfecte match maakt met een ambacht zoals haken dat is een handgemaakt binnenlandse kunstvorm. Woorden die vaak zijn gebruikt om haar kunstwerk te beschrijven zijn “humoristisch” en “blijde”.

Huidige Solo Shows

Tuominen heeft momenteel een solo tentoonstelling in het Ambacht Museum van Finland Fingerprints genoemd. Ik houd van dit citaat uit de galerij website:

“Wanneer een object is handgemaakt, U kunt de kunstenaar unieke touch te zien in het. Hand, evenals tijd en arbeid, hebben hun sporen achtergelaten op de versleten voorwerp. Een handgemaakte object is vol vingerafdrukken.”

crochet potholders exhibit Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

En ze heeft ook een actuele solotentoonstelling in De Noordse Aquarel Museum genaamd Write Red in Blue, dat is waar de gehaakte pannenlap tentoonstelling wordt gekenmerkt. Wat ik leuk vind aan dit scherm is dat elke gehaakte pannenlappen is een klein kunstwerkje op zich, maar de ware kunstvorm is de manier waarop ze legde het werk met zo'n grote aandacht voor een algemene kleurenschema.

Andere Colorwork

Deze grote organisatorische indeling van de kleur is een thema in veel van Tuominen werk. Ik denk dat dit je aanspreekt crocheter, die vaak worden aangetrokken geweldige kleur lay-outs en patronen, zelfs wanneer het werk is eigenlijk niet gehaakt. Neem een ​​kijkje op deze Tuominen stukken, bij voorbeeld:

ana tuominen 400x199 Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Kleuren voor de winter, gekleurde wasknijpers

colorful artwork Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Early Morning van The Sea

eraser art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Schone A4

colored pencils Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Landschap

feather art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Blue Thoughts

butterflies Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Vlinder-vriendelijke Butterfly Collection

Meer Haak

Haak is slechts een klein stukje van wat Tuominen integreert in haar stukken, maar het maakt pop-up opnieuw en opnieuw. Hier zijn enkele van haar andere haak kunstwerken:

doily art tuominen Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Sneeuw, Slush, Water

blue doily art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Zonder Woorden

crochet carrots Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Wortelen in de Keuken

crochet lingonberries Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Lingonberries – Het idee van een Stamper

crochet kitchen Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Keuken installatie

colorful crochet art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Kleur Pagina

Dit prachtige werk is slechts een kleine selectie van het werk dat Anu Tuominen heeft gedaan in zowel haak-en gevonden voorwerp kunst.

Verzamelen

Zoals u waarschijnlijk kunt vertellen uit Tuominen's werk is er een thema in de daar voor verzamelde items. Kunstcriticus Pessi Rautio verklaart: “Anu Tuominen vergaart nutteloze dingen zoals veel andere mensen doen, het is gewoon dat ze maakt een deugd van het. Beroemde collecties, ook, hebben meestal hun oorsprong in kans, in een obsessie die buiten de grenzen van de rede is uitgebreid tot het begint te voelen als ze een soort van verenigd geheel zou kunnen lijken, een systeem.” Dat fascineert me. Mijn moeder is een verzamelaar van dingen. Ik, anderzijds, hebben de neiging om iemand die houdt van het wegwerken van de dingen veel meer dan het verzamelen van hen zijn. Ik dingen te houden voor een tijdje en dan werpen ze. Hoewel ik de spot met mijn moeder voor haar verzamelen, Ik geef toe dat ze heeft wel veel willekeurige leuke coole dingen en er is een vreugde in curating dat, waarvan ik denk Tuominen toont haar in haar zorgvuldig aangescherpt collecties.

Ben je een verzamelaar? Wat heb je te verzamelen?

pinit fg en rect gray 28 Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Ik moet denken aan de haak pannenlap kunst van het Finse kunstenaar Anu Tuominen [...]

  2. [...] Profiel van Conceptuele Haak Kunstenaar Anu Tuominen [...]

Vorige post:

Volgende post: