Hard Haak: Vintage boek laat Momentopname van Haak Geschiedenis

door Kathryn op Maart 6, 2012 · 23 reacties

in Haak Boeken

Post image for Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History

Ik ben dol op vintage haak boeken en tijdschriften. Dit lijkt misschien vreemd gezien het feit dat ik daadwerkelijk gebruik bijna nooit vintage haak patronen. (Ik heb dus precies een keer gedaan en belandde modificeren het een stuk). Echter, het is echt niet zo mysterieus, want wat ik leuk vind aan oude haak boeken is niet zozeer hun patronen of zelfs hun ideeën als het feit dat ze vaak een geweldige momentopname van de haak geschiedenis die u op een andere manier niet kan krijgen. Dat is precies de reden waarom ik super geweest verliefd op een oude gehaakte boek vond ik bij mijn bibliotheek genoemd Hard Haak Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History.

Met een beetje over Hard Haak, het Boek

Hard Haak is een boek geschreven door Matt Dittrick. Het werd gepubliceerd in 1978 door Hawthorne Books Inc. Dittrick was een gehaakte ontwerper en haakpatroon redacteur die ook co-auteur Ontwerp Haak Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History met Lillian L. Bailey en Hedendaagse Haak Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History met Susan Morrow. In Hard Haak, Dittrick deelt zijn ontdekking van een nieuwe soort haak, die hij Hard Haak heeft opgeroepen. Van wat ik kan vertellen dat dit, gedeeltelijk, een vroege aanpak van Tapestry Crochet, hoewel er lijkt een beetje meer aan de hand dan dat.

Dus wat is Hard Haak, de Haak Style?

crochet cowboy hat Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History

Haak Cowboy Hat door Mark Dittrick

Een deel van wat ik hield zo veel over deze oude gehaakte boek was de ontdekking van wat dit soort haak eigenlijk is. Gedurende de intro, Dittrick legt uit hoe hij begon te spelen rond met verschillende haak technieken en verschillende materialen om een ​​stijve te creëren, structurele aard van de haak.

Eerste, Hij legt uit wat harde haken is NIET hoewel het is vergelijkbaar met deze dingen in de manier waarop het lijkt. Hard Haak is niet de ouderwetse 1920′s haak dat stijven gebruikt (die hij omschrijft als zijnde gedaan met een suiker oplossing van water en een bakoven) vorm en rigide vorm te geven aan gehaakte items. Hard Haak is ook niet per se te haken met ongebruikelijke materialen die hard creaties te maken, zoals haken met touw en leer of kunststof, maar het is duidelijk uit zijn schrijven dat Dittrick geniet van deze moderne (in 1970′s) verkenning van de haak.

Dus wat is Hard Haak? Het bestaat uit twee componenten:

  • Haken grote garens met een kleine haak met behulp van zeer strakke steken om structuur te creëren.
  • Haken met een speciale “nieuw” type garen … op verder te lezen verder ik geleerd dat wat Dittrick het over hier was de gloednieuwe introductie van synthetische garens op de markt.

So Hard Haak is eigenlijk gewoon haken strak met acryl garen om items die vorm en structuur te creëren. Het is niet iets nieuws en waarschijnlijk lijkt niet geweldig als een stijl voor de meeste van crocheters van vandaag. Maar dat is wat ik graag over Hard Haak; het is een oud boek dat een momentopname van een moment laat zien wanneer dit was een nieuwe opwindende ontdekking.

De ontdekking van New Old Things: Acryl Garen

hard crochet hat Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet HistoryTapestry Haak Style Hard Haak door Mark Dittrick

Zien, het ding is dat we kunnen allemaal zeggen vanuit het perspectief van vandaag, “oh, acryl garens werden gemaakt en werd populair voor haak in de jaren 1970′s”. Maar dat is slechts een terugblik op de tijdlijn van de haak geschiedenis. Boeken als deze tonen ons hoe het was om op het snijvlak van deze oude dingen als ze waren gloednieuw en dat is wat er zo leuk is aan hen.

De belangrijkste nieuwe oude ontdekking in dit boek is de ontdekking van een type garen bekend als acryl. Dittrick legt uit hoe hij weggestuurd voor verschillende garens bij het doen van het werk aan de hedendaagse Haak boek en een monster hij kreeg was een uniek type van het weven garen die zijn aangekomen op een kegel. Het was eigenlijk vloerkleed garen (waar tapijt garen, ontworpen om echt tapijt maken). Het garen hij kreeg was 70% acryl 30% modaacrylic. Momenteel, hij had geen idee wat acryl betekende zelfs behalve dat het iets te maken had met verf zodat hij begon te onderzoeken vezels in grote handboeken en dat is toen hij begon te leren wat acryl was had. Ik dit interessant vinden omdat, ongeacht of u het gebruikt, weet je waarschijnlijk precies wat acryl garen is vandaag.

Wat vooral leuk om me over dit boek is dat Dittrick aandelen die sommige mensen zullen worden uitgeschakeld door het idee van acryl garen, want het is synthetisch en niet “alle natuurlijke”. Hij zegt dat hij was hij beducht voor het delen van zijn gebruik van dit materiaal met crocheters “want het is een onmiskenbaar feit dat sommige mensen (vooral ultracraftsy types) zal niets te maken met iets dat niet 125 procent natura hebben. Voor hen, de term synthetisch behoort tot daar met rode kleurstof #2 en olieramp. En ik denk dat het een gevoel dat is alleen maar natuurlijk … in deze no-conserveringsmiddel, no-additief leeftijd van Granola, spuitbus bans, en biologisch tuinieren.” Misschien kunt u zien waarom krijg ik een kick van dit … omdat het net zo goed kan worden gezegd over 2012 zoals over 1977.

Meer New Old Things: Alternatieve Materiaal Haak

Een ander ding dat ik denk dat is geweldig over dit boek is dat Dittrick vertelt over hoe crocheters van deze tijd zijn het verkennen van nieuwe alternatieve materialen in hun werk. Hij praat over touw, koord, raffia, plastic, leer en “zelfs draad”. Ik denk dat dit echt een leuk onderwerp, omdat we nog steeds gebruik alternatieve materialen in haak vandaag, ook dingen die de 1970′s persoon zou nooit hebben gedacht, zoals cassette en VHS-band en variaties op dingen die ze kunnen hebben gebruikt dan (zoals plarn, Een voorbeeld van kunststof). Ik vind het ook interessant om te zien welke materialen uit die tijd werd het instrument een mainstream crocheter (zoals draad) en welke niet echt veel meer gebruikt in de haak (zoals raffia). Wat hij heeft hier gedeeld pieken gewoon mijn interesse. Kan ik voorbeelden van raffia haak vinden? Of leer haak? Ik ben enthousiast om uit te vinden.

En ook de nieuwheid van Vilten

Ik heb geen idee wanneer crocheters begonnen opzettelijk vilten hun werk. En ik weet niet wanneer ze begon te roepen het vilten. Maar ik weet wel dat in deze harde Haak boek Dittrick deelt de term en het is echt nieuw voor hem. Hij had een gehaakte cowboy hoed gemaakt (iets wat hij raakte bekend om op het moment) en het had gekregen geruïneerd in de regen. Hij kreeg nieuwsgierig naar de effecten van water op de harde Haak en begon te spelen met water en met krachtig blokkeren “met behulp van een heet ijzer en veel stoom”. Wat resulteerde was iets dat een partij zoals leer voelde hem.

En dan deelt hij: “Als een veteraan crocheter vriend, een vrouw zeer wijs in de manier van textiel, geïnspecteerd een monster van het krachtig gestreken en gestoomd materiaal, ze bood mening dat het vilten zou zijn geworden. Ze legde uit hoe de wolvezels, wanneer onder druk en vocht, mat samen om de stoere vormen, inelastische stoffen die we kennen als vilt. Dit is inderdaad niet in tegenstelling tot wat er gebeurt met de synthetische garens gebruikt voor Hard Haak als het een zeer vergelijkbare behandeling ervaart. Bij gebrek aan een betere verklaring, Ik aanvaard mijn textiel-wise, interpretatie veteraan crocheter vriend en begon te bellen heen-en-weer, super-geblokkeerde haak “vervilt” Hard Haak.

En er is meer

Er is meer aan deze oude gehaakte boek dan wat ik hier heb gedeeld. Dit is slechts het topje van een grote ijsberg in termen van het verstrekken van een mooie gehaakte geschiedenis momentopname en een geweldige aanvulling op een vintage gehaakte bibliotheek. Andere goodies onder meer tips over het maken van een haak met een zelfgemaakt handvat, een gids voor het haken “het mes weg” (al is het niet heet dat dan) tegenover “het potlood weg”, tips voor het vormgeven van vlakke ronden zodat ze niet plat blijven, een gids voor “superblocking” en foto's, grafieken en patronen voor afgewerkte Hard Haak projecten.

Waar het te krijgen: Er zijn exemplaren van Hard Haak Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History op Amazon als van het schrijven van dit artikel. Anders zoeken naar dit boek uit gebruikte boekhandels.

Wat denk je dat is de grootste waarde van een retro gehaakte boek?

 

pinit fg en rect gray 28 Hard Crochet: Vintage Book Shows Snapshot of Crochet History
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail
nancydrum
nancydrum

Ik heb dat boek (recente aankoop) maar nu weet ik niet wat garen te kopen om een ​​hoed te maken - het lijkt de heer. Dittrick gebruikt tapijt garen - maar voor zover ik weet, Ik kan niet kopen, dat niet meer. Kan iemand suggereren een alternatieve garen dat zal werken als zijn monsters?


avidcrocheter
avidcrocheter

@ Nancydrum meeste garens kunnen worden gebruikt als de haak klein genoeg. Waarschijnlijk een grotere, #4 of #5 garen zou makkelijker met een kleinere haak dan je normaal zou gebruiken, zeggen een G of H. Of je zou kunnen proberen met behulp van twee strengen van een gemiddeld gewicht garen. Dat zou ongeveer gelijk aan een tapijt garen, die waarschijnlijk gelijk aan was #5 vandaag. Toen ik maakte een hoed voor mijn vader terug in de jaren 70, Ik gebruikte een volumineus garen en kleinere haak, Ik denk dat een H. Ik weet nog wel dat het moeilijker was om de haak en draad door de steken te krijgen, maar dat was wat maakte de stof zo stijf. Ik heb verschillende patronen gemerkt de laatste tijd in tijdschriften voor kommen die twee strengen garen gebruiken om een ​​stevige stof maken. Je zou willen om ze te bekijken.

avidcrocheter
avidcrocheter

Dit doet me denken aan een hoed die ik heb gemaakt voor mijn vader voor Kerstmis terug in de jaren 70. Als ik me goed herinner, het was gemaakt van een volumineus garen met een vrij kleine haak. De stijl was een fedora, Ik denk. Ik weet wel dat hij droeg het voor een paar jaar, vooral in de winter. Ik wou dat ik weet waar ik dat patroon. En deze beoordeling maakt me willen dit boek te krijgen.

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@avidcrocheter Ik hou van dat deze posten helpen die gehaakte herinneringen te stimuleren voor mensen. Weet u of geen foto's bestaan ​​uit die tijd met je vader het dragen van de hoed?

avidcrocheter
avidcrocheter like.author.displayName 1 Zoals

@CrochetBlogger

Ik betwijfel dat er geen foto's van een van mijn vroege haak projecten, maar als ik ooit een vinden, Ik zal ze posten op mijn ravelry account en koppelen hier, zodat je ze kunt zien.

scarletdash
scarletdash

Hello there geblogd ik over dit ook, evenals mijn andere top 4 vintage haak boeken.

Ik denk dat de grootste waarde van retro haak boeken is om misvattingen uit het verleden smash. Misvattingen die in de jaren '60 en '70 haak was allemaal verachtelijke gekleurde garens en slecht ontworpen boxy truien. Ik kan kijken naar boeken uit de jaren '60, 70s en '80 en een aantal grote 'moderne' ontwerpen en technieken.

Hier zijn mijn top 5 vintage haak boeken als je geïnteresseerd bent http://www.scarletdash.co.uk/blog/the-top-five-vintage-crochet-books

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@scarletdash Ik testte de theorie over misvattingen van 1970 haken op Twitter van mensen. Ik vroeg "wat denk je meteen aan als ik zeg 1970 haken de". De belangrijkste antwoorden waren oranje / geel / bruin kleuren en oma vierkanten op alles inclusief vesten en bikini. Er was zeker veel van dat, maar ik hoop dat berichten zoals deze helpen verspreiden het woord dat is zeker niet alles wat er gaande was op dat moment.

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@scarletdash Very awesome! Ik denk dat je een groot punt over het feit dat er een aantal grote hedendaagse leuke ontwerpen uit een tijdperk dat mensen altijd denken als neon oma's heb gemaakt. Ik heb uitgecheckt uw lijst en blijkt dat ik heb niet gezien dat een van de vier andere boeken op het dus nu heb ik wat te lezen te maken kreeg! In het bijzonder ziet Modular Haak interessant voor mij!

Een ander uitstekend boek dat ik echt heb genoten onlangs was Creative Haak: http://www.crochetconcupiscence.com/2012/02/creative-crochet-a-vintage-resource-on-freeform-crochet/

En een die is niet zo oud, maar een hele mooie van 1989, is Granny Squares Nanny Squares: http://www.crochetconcupiscence.com/2011/09/crochet-book-review-granny-squares-nanny-squares/

Laatste blog post: Vintage haak - De haak lust

scarletdash
scarletdash

@CrochetBlogger Ooo ik heb Creative Haak en ik heb al gelezen van uw fantastische blogpost over het. Ik zal klaar uw Oma Vierkante blog post.

Ik heb nog een verzoek, stop dan zo goed schrijven over haken omdat je maakt me wilt kopen / maken / lezen alles wat je schrijft over. Er is maar zoveel tijd en geld beschikbaar!

megsminions
megsminions

Ik ben echt geïnteresseerd in het maken van harde constructies via haken geweest en dit lijkt nog maar het boek dat ik nodig! Je ziet allerlei producten in de markt met behulp van haken als de stof ... dus waarom niet deze dingen maken thuis?!

Anastacia Knits
Anastacia Knits

Ik dus bezit dit boek, ook :)

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@Anastacia Knits Ontzagwekkend. Heb je iets gemaakt met behulp van de patronen in het of gewoon aanbeden voor zijn historische waarde zoals ik?

Trackbacks

  1. [...] segmenten van ambachtslieden en kunstenaars vandaag. Bij voorbeeld, Creative Haak is over freeform haken en Hard Haak raakt wandtapijt haak. Deze boeken vermelden zoveel verschillende ontwerpers uit de jaren 1970′s [...]

  2. [...] keer dat ik kwam Ruth Nivola's werk was toen ik bladerde door Mark Dittrick's Hard Haak. Dittrick toonde hoe Nivola gebruikt een unieke techniek om stijf te maken “hard” haak [...]

  3. [...] voor Tapestry Haak. Dit is niet nieuw nieuws. Mark Dittrick benadrukte dit ook in zijn 1978 boek Hard Haak, dat is een intro te maken tapijt Haak. In dit boek zegt hij, “afplakband, doek en een [...]

  4. [...] genoemde Mark Dittrick voordat omdat hij de auteur van een vintage gehaakte boek I adore, Hard Haak. Ik dacht dat het leuk zou zijn om een ​​beetje meer over deze ontwerper verkennen voor mijn serie over 1970 [...]

  5. [...] Dit was de tijd vorig jaar, toen ik voor het eerst Mark Dittrick's boek Hard Haak had ontdekt, waardoor mijn verkenning in 1970 gelanceerd′s gehaakte ontwerpers, waaronder een meer diepgaande blik [...]

Vorige post:

Volgende post: