Vrouwen in India Verdien Geld Haken voor ontwerpers

door Kathryn op Februari 15, 2012 · 4 reacties

in haak over de hele wereld

Post image for Women in India Earn Money Crocheting for Designers

Ik was onlangs geïntrigeerd door een artikel in The Times of India over vrouwen in hun midden dertig die verdienen nieuwe inkomsten via haak dankzij de lessen van een Amerikaanse ontwerper / kunstenaar genaamd Sheila Klein.

Haak helpt vrouwen in India

Het artikel legt uit dat de vrouwen die haak onder Klein geleerd worden bepaald werk uitbesteed door andere ontwerpers. Ze doen de haak werk als een middel om geld te verdienen voor hun gezin. Bij voorbeeld, Het vertelt het verhaal van Nazma Saiyad die is meestal analfabeet en werd het oppakken van klussen waar ze kon, maar nu kan helpen haar familie te ondersteunen door middel van dit haakwerk. Ze zei dat ze altijd al wilde leren haken, maar wist niet of ze ooit de kans zou krijgen en nu wil ze verbeteren op haar basis van vaardigheden, zodat ze nog beter inkomen te verdienen doen haakwerk.

Sarkhej Roza

De vrouwen zien in het artikel deze gehaakte werk te doen op een erfgoedsite / cultureel centrum genaamd Sarkhej Roza. Dit is “een van de meest elegante en unieke architectonische complexen van Ahmedabad” en het is rijk aan historische betekenis. Dit is een plek waar vrouwen van de gemeenschap bij elkaar kunnen komen om nieuwe vaardigheden en kennis uit te wisselen en ideeën te leren.

Klein Aangemoedigd Haak Art

Klein was in de stad bezig met een week lang kunsttentoonstelling evenals studeren aan de National Institute of Design en zij gaf haar tijd tot ongeveer tien lokale vrouwen hoe om te haken leren. Samen werkten ze aan een haak kunst muur scherm dat zal dienen als een permanente tentoonstelling in Sarkhej Roza creëren.

Wie is Sheila Klein?

Ik had nog nooit gehoord van gehaakte kunstenaar / ontwerper Sheila Klein voor, dus ik moest haar opzoeken. (Bijkomstig, de originele nieuwsbron spelt haar achternaam als Clein maar ik ben er zeker van dat het Sheila Klein van deze website.) Ze creëert grootschalige kunstwerken, vaak voor de openbare ruimte, soms in haak.

Bij voorbeeld, dit stuk is van de Hall of Architecture bij de Pittsburgh Centrum voor de Kunsten:

crochet art3 Women in India Earn Money Crocheting for Designers

Of deze 30′ x 30′ gehaakte muur opknoping op de buitenkant van de Harborview Medical Center:

crochet architecture1 Women in India Earn Money Crocheting for Designers

Dit is een kunstenaar ik ga hebben om meer te leren voor een volledige functie artikel!


pinit fg en rect gray 28 Women in India Earn Money Crocheting for Designers
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.
icrochetinoh
icrochetinoh

Ik wil dat hier gebeuren, zo cool!!!!! Ik wil om te haken voor ontwerpers, ontzagwekkend!

Trackbacks

  1. [...] Vrouwen in India Verdien Geld Haken voor ontwerpers [...]

Vorige post:

Volgende post: