Crocheter Historisch Patroon Overzicht van de serie

door Kathryn op Februari 21, 2012 · 2 reacties

in Haak Boeken, Vintage Haak

Post image for Crocheter’s Historical Pattern Series Overview

Ik heb het verkennen van vintage haak boeken uit de plaatselijke bibliotheek de laatste tijd en daarom ben tegengekomen Historisch Patroon Series de Crocheter's, a four-volume series of books by Melissa Johnson that I thought I’d tell you a little bit about.

The Basics

There are four books in this series, each covering a specific niche in historic crochet. The books are fairly new crochet books (about ten years old) but they consist entirely of vintage crochet patterns. The books take other vintage crochet books and combine and condense them into a four-book series. Bij voorbeeld, the first book in the series, on filet crochet, consists of two books by Priscilla Publishing Company that came out in 1911 en 1914.

The Books

Zoals ik al zei, there are four books in the series. I’ve taken a hands-on look at the first two myself but have only looked at the other two online. The four books are:

  1. Filet Crochet from Yesterday (Crocheter’s Historical Pattern Series, Vol. 1) Crocheters Historical Pattern Series Overview This book has crochet patterns, graphs and designs for filet crochet items ranging from doilies to pillows. Some of the designs incorporate other crafts like sewing and cross-stitch.
  2. Ierse Haak: Crocheter’s Historical Pattern Series Volume Two Crocheters Historical Pattern Series Overview. This book shows patterns for a vast array of motifs often used in Irish Crochet. I was surprised to find that they weren’t all as lacy as I had in mind when thinking of this niche craft and enjoyed some of the surprising finds here. There are more motifs than finished object patterns, hoewel.
  3. Gehaakte Randen, Toevoegingen en Fancywork : Crocheter Historisch Patroon Series Volume Three. Ik persoonlijk houd van boeken over gehaakte randen (my favorite modern one is Around the Border by Edie Eckman).
  4. Essential Crochet Treasures : Crocheter’s Historical Pattern Series Volume Four Crocheters Historical Pattern Series Overview. Whereas the first three books in the series are on specific crochet niches, this one is more for a general crocheter interested in vintage patterns.

Details, Voors en tegens

Each book continues a short intro about the craft with an explanations of terms. The explanation is better in some books (such as Irish Crochet) than in other books (such as Filet Crochet). The patterns themselves are written in vintage language so they can be tough to follow if you aren’t an experienced crocheter. I can’t speak to the patterns in these books specifically but in general I personally find it tough to follow many vintage patterns because of the slight differences in how the designs were presented then and now. Echter, these books are rich in charts, drawings and black and white photos so if you’re a visual crocheter then you’ll find a lot of helpful images here.

Summary

Tenslotte, deze boeken zijn niet goed voor mij, want ik ben niet een visuele leerling, kan niet echt lezen diagrammen / grafieken en niet in het bijzonder voorkeur vintage design. Dat gezegd, Ik denk dat ze een geweldige bron voor mensen die genieten van vintage design, ofwel rechtstreeks werken vanuit de instructies of om te gebruiken als inspiratie. Persoonlijk zou ik zelfs in staat zijn om de Ierse Haak boek te gebruiken voor inspiratie vanwege de veelheid van grote motieven daar getoond.

Hoeveel vintage haak boeken heb je zelf?

pinit fg en rect gray 28 Crocheters Historical Pattern Series Overview
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Haak Boeken Pin It ik absoluut dol op vintage haak boeken en tijdschriften. Dit lijkt misschien vreemd gezien het feit dat ik daadwerkelijk gebruik bijna nooit vintage gehaakte [...]

  2. [...] Crocheter Historische Pattern Book Overzicht van de serie [...]

Vorige post:

Volgende post: