Yarnbombing Kicks Off Science-Based Haak Art Exhibit

door Kathryn op Januari 9, 2012 · 0 reacties

in Yarnbombing

crochet math art 500x323 Yarnbombing Kicks Off Science Based Crochet Art Exhibit

Wiskunde gebaseerde haak kunst, foto via Feminist Philosophers

I wish I were in Pennsylvania this month because there’s a new knit and crochet art exhibit there that I’d really like to check out in person. Het is een geeky pretwetenschap thema textiel zijn tentoonstelling. De maand durende tentoonstelling afgetrapt gisteren met een yarnbombing evenement.

De Exhibit

jelly yarn crochet Yarnbombing Kicks Off Science Based Crochet Art Exhibit

Deze kegelvormige gehaakte stuk door Kathleen Greco van Jelly Yarns is geïnspireerd op koraal

“Sticks, Haken en de Mobius: Knit and Crochet Go Cerebralopened yesterday at the Williams Center for the Arts at Lafeyette College. It is designed to celebrate the revival of crochet and knitting while pushing the boundaries of exploring how these crafts can relate to math and science, all done through artistic presentation. Zoals je zou verwachten, there will be hyperbolische haak pieces on display and you can probably expect to see some coral reefs. Maar dat is oud nieuws als het gaat om haken geek en deze tentoonstelling heeft tot doel de grenzen een beetje meer dan dat te duwen. Verwacht onverwachte dingen zoals een textiel moederborden, vis embryo's en zelfs een virus.

Yarnbombing

De tentoonstelling opende met een yarnbombing evenement. Lokale tweedehands winkels werden uitgekamd de afgelopen maanden naar een winkel van handgemaakte afghanen creëren. Deze werden gebruikt om de trap die van Downtown Easton de heuvel op naar het college waar de tentoonstelling is gevestigd yarnbomb. Een interessante twist op dit yarnbomb scherm is dat de kringloopwinkel prijskaartjes worden achtergelaten op de items om het feit dat de handgemaakte stukken zijn voornamelijk weggegooid tonen.

Special Events

Als je toevallig in het gebied en willen de tentoonstelling in persoon te zien, you may consider going on one of the special events days. Bij voorbeeld, there’s a drop-in freeform stitch-a-thon planned for January 21st. Or go on January 28th to hear Kathy Greco of Jelly Yarns talk and show off this unique fun type of yarn. The exhibit has a closing reception on February 5th which will include a talk by mathematician Daina Taimina who is credited for figuring out that crochet can be used to explain mathematical principles that were otherwise abstract.

pinit fg en rect gray 28 Yarnbombing Kicks Off Science Based Crochet Art Exhibit
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Vorige post:

Volgende post: