De magie van de twee Gestemde F Hook Granny Squares

door Kathryn op Januari 18, 2012 · 5 reacties

in Mijn haakwerk

granny square crochet The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Ik heb een beetje geobsedeerd deze week met het maken van oma vierkanten met behulp van een two-tone design dat iets minder weven van einden dan een normale multi-gekleurde oma doet vereist geworden.

De Two Tone Granny Plein

blue grey granny square The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Hier is hoe ik stel hen:

 • Houden twee strengen garen bij elkaar.
 • Met behulp van een F haaknaald, ch 4. V in de eerste keten. Ga verder met de normale oma plein proces om de eerste ronde te maken met beide kleuren van het garen bij elkaar gehouden.
 • Drop Color A naar de achterkant (geen noodzaak om te knippen en af ​​te). Haak de volgende ronde met Color B.
 • Drop Color B aan de achterkant. Haak de volgende ronde met Color A.
 • Pick-up beide kleuren en houd de twee strengen samen om de laatste ronde haken.
 • Werk af en weven in de uiteinden.

Voors en tegens

Ik ben lief dit ontwerp om verschillende redenen:

 • Ik hou van de two tone kleur.
 • Ik hou van de unieke kleur en patroon kenmerken van hoe het eruit ziet als twee strengen garen samen gewerkt.
 • Ik hoef niet te weven in de uiteinden van elke ronde, alleen de laatste ronde.

Het belangrijkste nadeel is dat je bij je hebt over die tweede kleur van het garen van de ene rij naar de volgende, zodat het lijkt als een in feite een diagonale “scheutje” aan een kant van de granny square. Dit is een non-issue als je het maken van een eenzijdig post. Bij voorbeeld, Ik voeg wat oma vierkanten aan de onderkant van de jurk dus ik zal gewoon deze kant aan de binnenkant en niemand zal ooit weten. Ik heb eigenlijk niet de kleine geest “scheutje” mezelf. Ik kon zien dat het maken van een deken met behulp van deze pleinen en gewoon ervoor te zorgen dat de “scheutje” in dezelfde hoek en wijzend in dezelfde richting over alle vakjes, zodat het lijkt alleen opzettelijke. Hier is een foto te markeren deze fout:

granny square flaw The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Degenen die ik heb tot nu toe

granny squares The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Ik gebruik drie verschillende kleuren garen voor deze nu. Ik gebruik twee kleuren in elk vierkant, afwisselende kleurencombinaties en welke van de twee kleuren gaan in het midden. (Dus ik zou zwart en zilver twee keer, maar een keer te gebruiken met zwart als kleur A en een keer met het als Color B). De zwarte garen is Rood Hart Shimmer. De blauw en zilver zijn beide Patons Silk Bamboo.

two tone granny square The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Een sneak peak van de Dress

Zoals ik al zei, sommige van deze vierkanten gaan naar de onderkant van een jurk die ik aan heb gewerkt worden. Ik maakte een mouwloze jurk recentelijk via Malabrigo Sok Garen in Perzië en een niet-zeker-merk ik-had in grijs en zwart. Ik denk dat de rij van oma's op de bodem zal een laatste pop toe te voegen aan het stuk. Ik zal de hele jurk te onthullen wanneer het eigenlijk klaar, maar hier is een sneak peak:

malabrigo sleeveless dress The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

WIP woensdag

Omdat het woensdag en dit is een WIP Ik dacht dat ik het over aan de linky bij Tami's Amis. Klik op onderstaande foto te zien wat anderen maken:

wip crochet The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares

Wat is je favoriete ding over oma vierkanten? Je minst favoriete?

 

 

 

pinit fg en rect gray 28 The Magic of Two Toned F Hook Granny Squares
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

 1. [...] was het nog een WIP jurk, maar nu is het klaar en anders vormgegeven. De vorige keer heeft de oma vierkanten op de bodem, die ik eindelijk barslecht en uitgehaald en voltooide de jurk zonder hen. [...]

 2. [...] De andere is een 70′s geïnspireerde oma mok vierkante tapijt gemaakt met vijf kleuren, met behulp van de twee toon oma methode die ik heb recht liefdevolle [...]

 3. [...] Mijn haakwerk Pin It ik eerder met jullie gedeeld dat ik had gekregen een beetje geobsedeerd met het maken van twee-gestemde gehaakte oma vierkanten: [...]

Vorige post:

Volgende post: