Ivano Vitali verandert krant in haak kunst

crochet artist ivano vitali Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Ivano Vitali doet iets dat me verbaast. Hij neemt krant, recycleert het in “garen” en het vervolgens gebruik breien en haaksteken om te zetten in draagbare kledingstukken. Wow!

Meer over haak kunstenaar Ivano Vitali

ivano vitali crochet art Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Ivano Vitali is een Italiaanse kunstenaar wiens werk voornamelijk in de beeldhouwkunst is geweest, maar hij doet ook andere kunst waaronder performance kunst. Hij is ook een ecoloog, dus is het logisch dat hij zou ook geïnteresseerd in de eco-vriendelijke illustraties en in feite zijn website geeft aan dat hij doet “nul effect wereldkunst”. Dit verwijst naar het feit dat hij niet gebruik lijm of kleurstoffen of iets dergelijks in het creëren van zijn gerecycleerd kunstwerken. Nu zijn voornamelijk kunstvorm is te recyclen krant in kunst, met name draagbare kunst. Hij heeft talrijke exposities loop der jaren met exposities bijna elk jaar consequent sindsdien 1994.

Meer over Vitali van brei- en haak kunst

ivano vitali recycled newspaper art Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Vitali heeft gewerkt met vele verschillende types van gerecycleerde materialen met inbegrip van plastic zakken, tijdschriften en karton, werk dat hij begon in de late jaren 1970 te doen. Echter, begin in 1996 Hij begon zich te concentreren bijna volledig op gerecycleerd krant kunst, creëren van verschillende beelden met inbegrip van degenen groot genoeg te doorlopen. In 2002 Hij besloot om te leren om zowel gebreide en gehaakte van zijn moeder en dit enorm veranderd zijn kunstwerk. Dit is ook wanneer stapte hij over naar nul milieueffecten kunst.

PSFK verklaart een beetje over Vitali van gerecycleerd krant kunst proces:

“Hij tranen de materiaal in reepjes, nauwgezet sorteren in verschillende kleuren, zodat hij stukken in de tint die hij wenst maken kunt zonder having voor toepassing kleurstoffen. Hij vervolgens wendingen het papier in ballen van garen, en gebruik grote op maat gemaakte naalden en haken gemaakt van hout te brei- en haak het materiaal in upcycled en innovatieve mode.”

Hij eigenlijk maakt zijn eigen grote haaknaalden en breinaalden om zijn werk te voltooien (die u kunt zien van het beeld van hem breien hierboven zijn echt, echt grote!). Hij draagt ook regelmatig zijn eigen brei en haak krant kledingstukken aan zijn modeshows en kunst openingen. Hij kleurstof niet het papier zodat u de koppen lezen kunt wanneer u opstaan dicht bij de tentoongestelde kunstwerken.

Brei- en haak kunst voorbeelden

newspaper doily Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

2004 Krant kleedje

crochet knit newspaper dress Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

2011 Marlene Knit en haak trouwjurk

crochet newspaper shawl Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

2004 Magdalene Gehaakte sjaal

crochet newspaper dress Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

crochet paper roses Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

2005 Trouwjurk en boeket, Brei- en haak

crochet jacket Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

2005 Megan Red krant Jacket

Andere vergelijkbare haak artiesten

Deze kunstenaar werk doet me denken aan het werk van:

crochet art 500x326 Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Viviana Santamarina, Wie breien en haak sculptuur met gerecycleerd krant

newspaper dress Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Irina Shabayeva maakte deze krant jurk voor Project Runway. Niet haakwerk maar heeft een mooi brei inspiratie.

Wat zijn uw gedachten over de recyclage van krant in haak items?

pinit fg en rect gray 28 Ivano Vitali Turns Newspaper Into Crochet Art

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!