Interview op iYarny, Virtuele Haak / Fiber Loving Meetup Space

door Kathryn op Januari 4, 2012 · 6 reacties

in gehaakte interviews

iyarny crochet group 500x361 Interview on iYarny, Virtual Crochet/ Fiber Loving Meetup Space

Last week I saw the announcement that Cris from Haak met Cris had launched a new tool on her site called iYarny. This virtual chat room combines text chat with optional video chatting to serve as a great meeting space for crocheters and other fiber arts lovers.

Cris is gestart met een wekelijkse donderdagavond geplande vergadering in de chat room voor mensen die willen deelnemen aan een gehaakt / breien groep, maar die om een ​​of andere reden kan een lokale groep van hun eigen niet bijwonen. I know that I love the camaraderie and technical assistance of a crochet group but don’t always get a chance to make it to my local groups because of timing, distance, etc.. so I think that this is a great idea. (Natuurlijk, U kunt ook deelnemen als u een lokale groep te wonen en willen gewoon een extra groep naar online.) U kunt brengen wat je mee bezig bent, weergegeven op de camera en verbinden met anderen in deze virtuele omgeving voor een uur elke donderdagavond.

Hoewel de geplande vergadering is op donderdag van 9-10 pm EST (met misschien meer te komen in de toekomst), de chatroom is geopend vierentwintig uur per dag voor crocheters en andere vezel kunstliefhebbers te verbinden met anderen. Je weet hoeveel ik hou van het zien onze online gehaakte gemeenschap versterkt dus ik ben absoluut verliefd op dit nieuwe instrument en kan niet wachten om te zien hoe het zich ontwikkelt en groeit. Ik zal online voor vergadering morgenavond en ik hoop dat je in staat zijn om ons aan te sluiten, maar in de tussentijd, here’s an interview with Cris to tell you even more about iYarny.

 

CROCHETBLOGGER: You mentioned that you have strongly benefitted from having your local yarn group. Can you tell us a little more about that experience and what the benefits are?

CRIS: Ik zal eerlijk zijn: I never really thought of the benefits of a yarn group until I was able to experience being part of a yarn group. The obvious benefit that I felt immediately was a sense of belonging. Not many of my coworkers in Information Technology really understand why I crochet and knit. It’s rather foreign to them. So being able to be around a group of men and women that had a similar interest in yarn and fiber arts really allowed me that avenue to talk about it and not feel like I was getting the blind look from all directions.

The second benefit would be assistance when doing something new. Everyone there has a different experience level and has attempted different aspects of the crafts. An example for me would be when I attempted to knit socks for the first time. When it came time to do a short-row heel, I was stumped. The pictures in the book I had were not working (who takes pictures of someone knitting a heel from 100 yards away, anyway?!) so I was at a loss. I took my stubby lil first attempt sock to yarn group. Diane was more than willing to slide her stuff down by me and walk me through it. As I worked through the row on my own, she worked on her item. Then when it came time for me to wrap and go onto the next row, she was right there with me, walking me through it.

I get great advice and pattern suggestions. I get to feel yarn others have spun or bought for a special project. Show-and-tell makes me feel like a kid again, and I’m ok with that!

The last benefit is friendship. Several of the people from my yarn group go out to lunch and do yarn crawls, and I’m always invited. Nu, I totally look forward to meeting up with my group once a week and having a great time over coffee (goed, hot chocolate for me) en garen.

CROCHETBLOGGER: Ik ben zo blij voor je dat je deze geweldige ervaring gevonden. Ik kan zeker vertellen uit mijn eigen (zij het beperkte) met lokale garen en ambachtelijke groepen. In een van mijn groepen werd ik voorgesteld aan de basis van de daling van de spindel, geleerd over LYS dat ik niet nog was geweest en enkele geweldige mensen ontmoet. Ik vind het geweldig dat iYarny staat zijn om deze voordelen te bieden aan mensen die het niet kan maken om lokale groepen wegens ziekte zal zijn, gebrek aan opties in hun gebied of welke andere reden.

Wat zijn je plannen voor het leiden van de wekelijkse vergaderingen iYarny? Heeft u specifieke onderwerpen van gesprek in gedachten of is het gewoon een "laten zien en kijken hoe het gaat" soort dingen?

CRIS: Ik had echt geen andere dan sommige van de willekeurige ideeën in mijn hoofd plannen. Ik wist dat als een van de ideeën gingen te komen tot bloei, dat ik zou hebben om ergens voor te plaatsvinden. Ik denk dat de eerste paar meet-ups zijn vrij veel aan de hand te zijn een “laten zien en zien hoe het gaat” situatie. Zullen we allemaal om elkaar te leren kennen, aangezien dit een nieuw avontuur. Deze zijn echt niet de vergaderingen in de zin om les te lezen of gaan over een formele agenda. Het is een meet-up, zodat mensen met een interesse in garen en crafting ergens heen om vrij over praten en een goede tijd te hebben.

We hadden net de eerste meet-up op 29 december en onderwerpen opgenomen karakter hoeden, wat we genieten haken de meeste, met huisdieren in het huis, gehaakte swaps, and specific questions on how to do certain things when crocheting. The first meet-up felt a lot like my first day at my yarn grouplearning names, excitement in meeting new people, and enjoyment in sharing what we have done and what we like to do. I do have some future plans for iYarny with different types of meet-ups so that may adjust some of the scheduled times and the conversations that take place, but overall, I think it will always remain a fun, casual place to meet-up.

CROCHETBLOGGER: Klinkt geweldig. I know I’m looking forward to being a part of it! Can you explain a little bit more about how the chat tool works?

CRIS: The chat tool is relatively straightforward but to use it you have to be a (gratis) registered member at stickam.com. Once you are registered you can access the tool via stickam groups OR via the iYarny link on my blog. The two major features of the chat tool are watching video and text chat. Any individual in the chatter’s list that has a picture of a camera can bedockedinto the video chat slots. This really only becomes a handy option if there are more video chatters than video slots (which means more than eight video chatters if you’re using iYarny through the blog or ten if you’re using it on the stickam site).

You do not have to go on camera to chat though; the other option is text chat. Whether you are on camera or not, you can do text chatting. Obviously text chatting for those on camera and working away may be a little more cumbersome simply because their hands are full of yummy yarn. There are options available to the user in how they interact with other users in the chat room. If you click on the person’s name in the chatters’ list, a menu will appear with options like one-on-one chat, docking their video feed, and ignoring the user. It may seem a little awkward at first, but the module itself is relatively straightforward.

CROCHETBLOGGER: Ja, from the little bit that I’ve played around with it so far, it seems fairly intuitive and easy to understand once you start fiddling with it.

What are the different types of things that people can use iYarny for when chatting during non-scheduled times?

CRIS: Niet-geregelde tijden kan worden gebruikt voor wat de mensen in de chatroom kiezen. Uiteraard is de PG regel geldt nog steeds en als er problemen zijn zou ik verwachten dat iemand naar mij of een andere moderator contact. Echter, gemiddeld mensen kunnen kiezen om binnen te komen en te praten over wat ze willen. iYarny gaat niet over restricties in gesprekken. Mijn lokale garen groep praat over alles en ik zou verwachten dat mensen in iYarny beginnen om vertrouwd te raken met elkaar krijgen, dezelfde willekeurige gesprekken zullen plaats die ik gewend ben te nemen om het gehoor bij mijn lokale garengroep. Ik kon voorzien mensen up ontmoeting met online vrienden, krijgen aan mensen die ze anders nooit zou hebben ontmoet weten, en het gebruik van de video-chat te helpen met gehaakte problemen. Ik weet ook zeker dat er vele andere manieren iYarny kunnen worden gebruikt dat ik gewoon niet aan gedacht nog.

CROCHETBLOGGER: Wat is het nummer een ding dat je hoop dat mensen uit het gebruik van deze chat-tool?

CRIS: Het is moeilijk om te anticiperen op wat mensen wel of niet kunt gebruikmaken van iYarny maar ik kan zeker zeggen dat ik hoop dat mensen krijgen om deel uit te maken van een groep mensen die dezelfde dingen houden van ervaren. Zoals ik al eerder zei, Ik wist nooit wat ik miste totdat ik ervoer het eerste hand. Ik opgewonden op het garen groep nacht. Ik kijk echt uit naar zitten en lachen, het delen van verhalen, praten over films en boeken, kijken naar garen, en kijken naar anderen’ afgewerkte objecten. Ik heb enkele opmerkingen op YouTube gezien, mijn blog, en anderen’ blogs that some people would like to go to a yarn group and simply can’t. Some people genuinely cannot go to a local yarn group because of family obligations, time constraints, physical ailment, and a host of other reasons. Some people don’t live in areas that have local yarn groups available to them. With technology the way it is, there is no reason anyone who would like to be part of a yarn group shouldn’t experience it.

CROCHETBLOGGER: I truly do think this will be a great tool for those people in exactly the way that you’ve described. How often do you expect we can generally find you on iYarny?

Since iYarny is just getting started, I only have one scheduled time that I am guaranteed to be online. I am hoping to add more scheduled times in the near future. Maar dat betekent niet dat ik * alleen * gaat op iYarny op die momenten. Ik ga proberen te zijn op de meeste nachten waarschijnlijk rond 09:00 EST, vooral in het begin. Uiteraard omdat zijn ongepland Ik kan niet met zekerheid zeggen, maar ik wil iedereen die komt in rond te kijken naar iemand om mee te praten of een gevoel krijgen voor de module. Als ik daar, voel je vrij om eventuele vragen die u zou kunnen hebben vragen. Als ik niet reageren, Ik heb waarschijnlijk heb iets gaande werk verstandig. Geef me een moment om terug te controleren. Ik ben echt hopen u te ontmoeten allerlei mensen uit de hele wereld.

CROCHETBLOGGER: Hartelijk dank dat u ons meer over iYarny kennen en voor het maken van deze geweldige bijdrage aan de online community haak!

I really do encourage everyone to check out what Cris is doing with this group, to come to the Thursday night meetings if you can and to chat with Cris if you see her online. She’s friendly and personable and easy to get to know! Wat dat betreft, I’m hoping to spend more time on iYarny after some post-holiday travel plans are wrapped up mid-month and you’re always free to say hi to me there too!

pinit fg en rect gray 28 Interview on iYarny, Virtual Crochet/ Fiber Loving Meetup Space
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Tweet Here’s an example of why I love the Internet. Last night I was online chatting with Cris in the iYarny group (which I’ll tell you about in more detail next week when I’ve got time for a longer post but I recommend joining and you can learn more about it here). [...]

  2. [...] Cris of Crochet with Cris about the new chat room that’s put up on her site called iYarny. Basically this is a 24-hour chat room (video optional) that we crocheters can use to connect with [...]

  3. [...] experiencing moderating an online crochet group over in the iYarny chat room. (Join me!) You can learn more about iYarny here but basically this scheduled time serves as a virtual version of the crochet / breiwerk [...]

  4. [...] iYarny: Nieuwe Virtual Haak Meetup Space [...]

  5. [...] iYarny: Nieuwe Virtual Haak Meetup Space [...]

Vorige post:

Volgende post: