Haak Quote: Garen sociale waarde

door Kathryn op Januari 17, 2012 · 1 commentaar

in Haak Quotes, Garen

I found today’s quote in Catherine Friend’s Sheepish, het boek dat ik eerder vandaag geadviseerd. Echter, het is niet haar woorden. She attributes it to Abby Franquemont of Spin-Off magazine. Het gaat over de maatschappelijke waarde van het garen.

Without spinning, there is no civilization, no technology, no history, no agriculture, no animal husbandry, no permanent settlements, and the whole of human history just did not happen. Without what I’m doing now, making yarn, there is no life as we know it. Cultures lacking in textile production capability don’t generally advance beyond hunting and gathering.

This is a really bold statement but I like that because so often crocheters and other people who work in the fiber arts today tend to downplay the value of what they do. They hang their hands and quietly say, “I craft” of “Ik haak” of “I spin yarn” maar vaak niet zonder meer stellen dat voor de waardevolle kunst die het. Bent u schuldig aan?

pinit fg en rect gray 28 Crochet Quote: Yarns social value
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Vorige post:

Volgende post: