Haak offerte: Garens van sociale waarde

I found today’s quote in Catherine Friend’s Sheepish, the book that I recommended earlier today. Echter, it’s not her words. She attributes it to Abby Franquemont of Spin-Off magazine. It’s about the social value of yarn.

Without spinning, there is no civilization, no technology, no history, no agriculture, no animal husbandry, no permanent settlements, and the whole of human history just did not happen. Without what I’m doing now, making yarn, there is no life as we know it. Cultures lacking in textile production capability don’t generally advance beyond hunting and gathering.

This is a really bold statement but I like that because so often crocheters and other people who work in the fiber arts today tend to downplay the value of what they do. They hang their hands and quietly say, “I craft” of “I crochet” of “I spin yarnbut often don’t boldly proclaim it for the valuable art that it is. Are you guilty of that?

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

One Comment reactie:

  1. Pingback: 2012 in haak: Een blik terug — Haak wellust

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

U kunt deze HTML Tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!