1970′s Tips voor Haak blokkeren

door Kathryn op Januari 3, 2012 · 0 reacties

in Hoe om te Haak

1970s crochet lampshade 1970s Tips for Crochet Blocking

Haak lampenkap van The Complete Book of Crochet

Ik heb de laatste twee weken van december in de omgeving van Los Angeles met mijn broer en zus. Dat was eigenlijk langer dan ik had gepland om te verblijven, maar de drie van ons zijn bijna nooit allemaal samen op een plaats dus het was het waard. We deden veel dingen, maar er was een dag dat we eigenlijk wilde ik gewoon te relaxen dus gingen we naar de Santa Monica bibliotheek en brachten de dag lezen. Ik weet zowat elke gehaakte boek in mijn eigen openbare bibliotheek, dus ik was nieuwsgierig om te zien wat ze hadden was dat anders. Wat ik vond was dat ze een aantal vintage 1970′s haak boeken die mijn bibliotheek niet dragen.

Complete Book of Crochet

Een van de boeken die ik vond er was The Complete Book Of Haak 1970s Tips for Crochet Blocking gepubliceerd 1973 door Londense Octopus Books. Het is een leuke haakpatroon boek met een inleiding over hoe om te haken en vervolgens patronen voor home decor items evenals giften, wearables en kinderen’ spullen.

Wat vond ik het meest interessante aan dit boek, echter, was niet de patronen, maar eerder een sectie in de intro die je vertelt hoe je je haak werk wit te wassen en hoe te haken monteren op linnen. Hoewel het niet noemen “blokkeren”, het proces het beschrijft als een methode van het blokkeren haak die doorgaans moet worden gedaan na een project voor het eerst wordt gemaakt en elke keer dat je het wassen zodat het item behoudt de vorm die je wilt hebben. Er zijn verschillende sites met goede tips over het blokkeren van haken en dit is zeker niet de definitieve gids maar ik dacht wat dit boek te zeggen had was behulpzaam en interessant.

Hoe te Crochet blokkeren

De basisstappen van het blokkeren aangeboden in dit 1973 gehaakte boek op te nemen:

  • Leg een stuk wit papier op een schone, plat bord. Gebruik de juiste maten te trekken uit wat de juiste vorm en grootte van het object is. Een liniaal, set vierkant en kompassen moeten worden gebruikt om de juiste vormen en hoeken te krijgen.
  • Was de haak punt met de hand en laat het vochtig of half droog.
  • Pin je haak punt op het papier, met behulp van de schets die je hebt getekend om ervoor te zorgen dat u correct bent vormgeven van het item. Speld de algemene vorm first down, waardoor dingen zoals picots en ketting ruimtes alleen. Gebruik rustless spelden voor dit proces.
  • Zodra u de algemene vorm naar beneden, speld de specifieke delen van het item. Zorg ervoor dat alle picots uitgetrokken zijn naar hun volledige vorm, Alle bloemen hebben hun bloemblaadjes gespeld op de juiste plaats, etc.. Besteed speciale aandacht om ervoor te zorgen dat uw loops, schelpen en andere vormen zijn dezelfde grootte en vorm.
  • Als u pinning een filet haken voorwerp zorg er dan voor dat de ruimten en de blokken zijn vierkant met nog randen. Gebruik een oplossing van zetmeel in water om het item te verstevigen indien nodig.
De aanwijzingen in dit boek zeggen om het item uit het papier te verwijderen zodra het droog is en druk deze licht met een heet ijzer, maar deze dagen, dat zal afhangen van wat voor soort garen je hebt gebruikt.

Haak Blocking Resources

Zoals ik al zei, deze oude gids voor haken blokkeren je niet alles wat je moet weten, ondanks dat vertellen Ik vond het interessant. Hier zijn een aantal links naar een aantal goede blokkerende middelen:
  • Michaels heeft een goede beschrijving van de verschillende blokkerende dat crocheters veelgebruikte om afhankelijk van het garen in het project.
  • Linda Permann heeft een grote basic hoe gids blokkeren dat ik denk dat is een must-bladwijzer.
  • Futuregirl heeft enkele geweldige berichten op haar site met inbegrip deze die laat zien hoe een sjaal te blokkeren met opspandraden.
  • Kim Werker biedt een geweldige gids op CrochetMe over hoe blok haken of breien pleinen spuiten.
Wat is uw ervaring met het blokkeren van gehaakte? Zou u zeggen dat het moeilijk of eenvoudig?
pinit fg en rect gray 28 1970s Tips for Crochet Blocking
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Vorige post:

Volgende post: