Enigszins zenuwslopend Maar Stunning Haak Art van Sarah Applebaum

door Kathryn op November 14, 2011 · 5 reacties

in Haak Artiesten

Vorige week heb ik werd verliefd op de haak gevulde Seventeen Evergreen music video voor het lied Polariteit. Ik deed wat kort onderzoek dan in wie de haken voor die video gemaakt en ontdekte dat het was Sarah Applebaum. Ik was verbaasd dat ik haar naam niet weet voordat sinds ik besteed veel tijd aan het leren over hedendaagse gehaakte kunst. Zoals ik onderzocht meer, Ik eigenlijk besefte dat ik een aantal van haar gehaakte kunstwerken in het verleden hebben gezien, maar wist alleen niet de kunstenaar die ze gemaakt hebben. Nu doe ik.

Meer over de Haak Kunstenaar Sarah Applebaum

Sarah Applebaum is een gehaakte kunstenaar die eigenlijk hier is gevestigd in de San Francisco Bay Area, die me nog meer verbaasd dat ik dit meisje nog niet hebben voldaan maakt. Toegevoegd aan de takenlijst zeker. In elk geval, zij kan een Californische zijn, maar haar werk is wereldwijd te zien in tentoonstellingen als gedrukte publicaties.

Om juister, Applebaum is een mixed media kunstenaar die veel vezels in haar werk (niet specifiek een gehaakte kunstenaar hoewel ze verwerkt haak in vele stukken). Ik houd vooral van deze beschrijving die afkomstig is uit de bio op haar site:

“Applebaum's nieuwe-psych werk heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versterken installatie en zachte sculptuur door haar gebruik van textiel in de hedendaagse kunst.”

Meer over Sarah Applebaum Haak Art

Applebaum heeft een aantal stukken die zijn volledig gehaakt en sommige stukken die een combinatie van haken en andere media zijn. In beide gevallen, haar werk is zeer kleurrijk en maakt gebruik van gemeenschappelijke gehaakte motieven zoals de oma plein. De “ambacht” van de techniek is zeer duidelijk in het werk, maar dan neemt ze dat vaartuig naar het volgende niveau. Wat Sarah meeste wil om te verkennen, volgens interviews, is psychedelica en hoe volwassenen kunnen dingen te ervaren op de manier waarop kinderen doen (maar niet noodzakelijkerwijs aan drugs, die wijst ze is een veel voorkomende misvatting over het woord psychedelische). In veel van haar kunstwerken, Applebaum heeft hergebruikt kringloopwinkel gevonden haak in nieuwe creaties, het maken van een onderliggende verklaring over de dood en transformatie.

Waarom ik voel me aangetrokken tot Applebaum's Crochet

Ik vind Sarah Applebaum haken werk zijn zeer visueel opvallend. Er is iets over dat iets is zenuwslopend. Ik kan niet lokaliseren wat is griezelig over haar werk precies. Het is niet schaamteloos griezelig als het werk van een andere haak kunstenaars zoals Patricia Waller. Toch, er is iets dat me betrapt off guard en ik voel me aangetrokken tot het in een vreemd soort manier. Het beste voorbeeld van dat unnervingness is in de videoclip, maar ik zie het in de meeste van haar werk op een of andere manier. Het is fascinerend en het maakt me willen twee keer kijken, waarvan ik denk dat is wat goede kunst doet.

Ik denk dat wat vooral indruk op me is dat haar werk dit zenuwslopend kwaliteit kunt vastleggen terwijl nog bestaande uit veel felle kleuren en traditionele motieven. Hoe maak je een kleurrijke oma vierkant lijken griezelig? Ik ben niet zeker maar Applebaum slaagt in het doen op een manier die is esthetisch interessant en soort intrigerend. Minstens, dat is hoe ik me voel over haar haakwerk.

Sommige Favoriete Applebaum Haak Voorbeelden

crochet art2 500x333 Slightly Unnerving But Stunning Crochet Art from Sarah Applebaum

Groep Dreaming, 2010

crochet artist Slightly Unnerving But Stunning Crochet Art from Sarah Applebaum

Ik heb eigenlijk herinner me dit op een andere site en ik ben vrij zeker dat het was wat niet te Haak, een site die is altijd goed voor een lach, maar vaak leidt mij ook fascinerende gehaakte dingen die ik ben een beetje getrokken aan (zoals deze!)

crochet3 500x345 Slightly Unnerving But Stunning Crochet Art from Sarah Applebaum

Een Dazed Digital interview van Sarah beschrijft dit stuk als: “een struikelde-out landschap van de onvoltooide werken van dode oma's over de hele wereld, het creëren van een deathscape of de ziel-map die verwijst naar het collectieve bewustzijn via de gelijkenis die bestaat in de patroonvorming in overal overgenomen van tweedehands winkels werken.”

Sarah Applebaum Rond het web

Wat zijn uw gedachten over het werk van deze kunstenaar haak?

pinit fg en rect gray 28 Slightly Unnerving But Stunning Crochet Art from Sarah Applebaum
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Overwegen om een schenking of meer een blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Interview met Sarah Applebaum. Ik ben helemaal weg van het werk dat Sarah Applebaum doet dus het was interessant om haar praten over wat haar inspireert kunst in dit interview met horen [...]

  2. [...] hou van het werk dat Sarah Applebaum doet, maar het is haar werk in deze video die echt neemt blijkt het allemaal af aan de [...]

Vorige post:

Volgende post: