Organische Sculpturale Haak Artiest Alexandra Bircken

door Kathryn op November 28, 2011 · 3 reacties

in Haak Artiesten

artist Organic Sculptural Crochet Artist Alexandra Bircken

Foto van de kunstenaar via ArtForum, fotograaf: Sarah Thornton

Ik heb onlangs geleerd over de kunst van Alexandra Bircken toen ze werd gekenmerkt als artiest van de week The Guardian. Ik ben geïntrigeerd door haar beelden met hun organische vormen, combinatie van natuurlijke en kunstmatige materialen en de invoering van enkele haak in het werk.

Meer over gehaakte kunstenaar Alexandra Bircken

Alexandra Bircken is een Duitse kunstenaar die mode studeerde aan Central Saint Martins College of Art and Design in Londen, dat is een van de top kunstscholen van de wereld. Deze achtergrond in de mode hielp om haar een gevoel van draperen en structuur die een voegen een element van de architectonische beroep om haar kunst te geven. Haar werk was te zien in zowel solo-en groepstentoonstellingen in diverse landen, met shows per jaar sinds 2004.. Deze week wraps een tentoonstelling in het Londense Studio Voltaire en ze heeft aanstaande solotentoonstellingen in 2012 zowel in Rotterdam en Hamburg.

Meer over Alexandra Bircken's kunst

Bircken's kunst is sterk geworteld in een esthetiek die traditionele ambachten viert, de natuurlijke wereld en een vrouwelijk perspectief op kunst. Echter, is het sculpturale werk dat ook verwerkt door de mens gemaakte materialen die een evenwicht tegen de zachtere staking, natuurlijke kant van het werk. De Leren Krommen blog verklaart de aantrekkelijke contrast: “Ik hou echt van het mengsel van delicate en kleurrijke gehaakte, natuurlijke elementen en onbeschoft inbraken zoals cement, vermolmde voedsel en theezakjes.”

En The Guardian legt in meer detail: “Enerzijds, New-age zoek werk Bircken is natuurlijk, ruwe randen en zichtbaar handgemaakte: elke rare steek nodigt u af te vragen bij haar te maken. Maar het breien aan de lichamelijke uitstulpingen, flora en voedsel, het is ook onmiskenbaar geworteld in een traditioneel vrouwelijke wereld. De handgemaakte creaties die lijken te komen uit een binnenlandse rijk worden vermengd met materialen meer bekend van de industrie, zoals cement, metaal en spiegels. ”

Haak in Bircken de kunst

crochet art3 Organic Sculptural Crochet Artist Alexandra Bircken

Dit stuk, getiteld Birch Field, lijkt alsof het zou kunnen haken zijn. Het is zeker een soort van handwerk, dat is uitgerekt over het natuurlijke element van twijgen. Iets over dit stuk spreekt me erg aan.

bircken crochet Organic Sculptural Crochet Artist Alexandra Bircken

Boeket, een 2005 werk, is gemaakt van wol, beton en aluminium. Het lijkt mij dat wol is gehaakt. Wat denk je? Ik hou van de juxtapositie van zachte en harde elementen hier.

crochet artist1 Organic Sculptural Crochet Artist Alexandra Bircken

Deze 2005 stuk doet me denken aan de yarnbombing op bomen dat is populair geworden in de afgelopen jaren!

Zoals je soort kan vertellen uit de voorbeelden hier, Bircken's werk lijkt weg van zeer kleurrijke vrij stromende stukken te verschuiven naar meer neutraal, georganiseerd stukken (zoals de eerste hier getoonde). Ik ben zo benieuwd om te zien wat ze doet volgende, vooral als het omvat meer haken en breien werk!

pinit fg en rect gray 28 Organic Sculptural Crochet Artist Alexandra Bircken
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] geprofileerde de organische sculpturale haak werk van kunstenaar Alexandra Bircken. Ze had solotentoonstellingen in Londen en New York vorig jaar en ze heeft 3 2012/2013 Europese solo [...]

  2. [...] De focus op natuurlijke, organische ontwerpen doet me denken aan Alexandra Bircken [...]

Vorige post:

Volgende post: