Carolyn Yackel Gebruikt Math en Haak om kunst te maken

door Kathryn op November 22, 2011 · 6 reacties

in Haak Art

Een van Yackel's wiskunde crafting boeken

Carolyn Yackel is een wiskundeleraar die gebruik maakt van de principes van de wiskunde te haken en handwerken kunst te maken. Haak leent zich verrassend goed om een ​​drie dimensionale weergave van wiskundige concepten. En de daaruit voortvloeiende cijfers lenen zich goed voor kunst omdat ze zijn gebaseerd op principes die visueel aantrekkelijk zijn. Laten we dit alles een beetje meer …

Haak en Math

Yackel is niet de eerste wiskundige te haken gebruiken om de beginselen van de wiskunde uit te drukken. Een van de mensen die het meest bekend is op dit gebied is Daina Taimina. In de late jaren '90 besefte ze dat ze haak zou kunnen gebruiken om wiskundige ideeën die moeilijk te begrijpen waren te nemen, omdat de concepten waren ongrijpbaar en laat ze op een tastbare manier, zodat ze meer zinvol zou zijn. Specifieker, Taimina gerealiseerd dat het gebruik van een eenvoudig algoritme wanneer haken wiskundig zuivere cijfers die kunnen helpen verklaren de complexiteit van de geometrie in een sterk visueel formaat zou kunnen leiden. Margaret en Christine Wertheim gebruikte haar ideeën om hyperbolische gehaakte stukken te creëren, die de wiskunde gebaseerde gehaakte items gebruikt in hun meest bekende project zijn, de hyperbolische Haak Reef project. Dus om het simpel te zeggen, wiskunde kan worden uitgedrukt door middel van haken.

De schoonheid van Math

Het volgende dat we hier moeten overwegen is dat wiskunde natuurlijk schept schoonheid. Dat klinkt betwistbaar, maar het is eigenlijk kreeg een basis. Terwijl de schoonheid is in het oog van de toeschouwer, zijn er bepaalde dingen die wij zijn van nature aangetrokken en die dingen zijn vaak gebaseerd op wiskunde. De Fibonnaci volgorde en de Gulden Snede zijn vaak gecorreleerd met dingen vinden we aantrekkelijk en natuurlijk zijn beide gebaseerd op wiskunde. Wat dit suggereert dan is dat als je wiskundige principes gebruiken om visuele items te maken dan kunt u uw kansen op het maken van een item dat visueel aantrekkelijk te verhogen. En dat is hoe het gebruik van haken om wiskunde te drukken kan leiden tot haken kunst.

Carolyn Yackel Haak Art

Carolyn Yackel kwam tot mijn aandacht omdat haar werk is onderdeel van een vezel kunsttentoonstelling eind deze week op 567 Center in Macon, Georgië. Hier zijn enkele voorbeelden van haar wiskunde in gehaakte actie:

crochet hat1 Carolyn Yackel Uses Math and Crochet to Make Art

Fortunatus's Purse Hoed, een vier-dimensionale item dat is moeilijk voor ons om te begrijpen, omdat we leven in een driedimensionale wereld!

crochet math Carolyn Yackel Uses Math and Crochet to Make Art

De Dual zeven gekleurde Tori, een gebreide en een gehaakte, die “hetgeen betekent dat een grafiek op een torus moet maximaal zeven kleuren om de hoekpunten kleur zodat geen hoekpunten verbonden door een rand hebben dezelfde kleur.”

math crochet Carolyn Yackel Uses Math and Crochet to Make Art

De Lorenz Manifold, gehaakt door Yackel maar de oorspronkelijke wiskunde-haak idee voor deze ene komt uit Hinke M. Osinga & Bernd Krauskopf

Heb je ooit gebruikt wiskunde om haken te maken, misschien door te proberen hyperbolische haak?

pinit fg en rect gray 28 Carolyn Yackel Uses Math and Crochet to Make Art
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Carolyn Yackel doet wiskunde gebaseerde haak kunst, waarvan ik dacht van als gevolg van de Fibonacci verkenningen in Sophie's laatste kunsttentoonstelling op school. [...]

  2. [...] Opnieuw uitgevonden: Wiskunde, Feminisme en Metal. Ik heb veel artikelen gezien in het verleden over haken relatie met wiskunde, maar dit is over breien. De nerd in mij vond het [...]

Vorige post:

Volgende post: