Mijn haak: Grote oma deken

Ik heb net de grote oma vierkante deken die ik heb gewerkt voor een tijdje en ik ben lief hoe het bleek. Ik was geïnspireerd om dit te doen na het bekijken van een bos van crocheters online deelnemen aan de grote uitdaging van de oma op Le Monde Sucrette blog. Ik eigenlijk niet deelnemen aan de uitdaging, maar ik denk dat het idee kwam in mijn hoofd omdat toen ik ging zitten en maken een deken ik willen maken voor een tijdje, het idee van de oma leek natuurlijk.

De grote Gehaakte oma-vierkanten

Ik hou van de manier waarop dat oma pleinen kijken en ik hou van hoe gemakkelijk ze werken. Maar ik zelden ze gebruiken omdat ik niet een grote fan van frequente kleurwijzigingen of verbindende motieven ben. De grote oma vorm lost de motief probleem. En ik heb besloten niet te doen een heleboel kleur verandert, maar om te werken in een paar rijen van verschillende garens hier en daar maken een meer interessant patroon dan gewoon een enkelvoudige draad zou bieden. Het was gemakkelijk om te doen en vreselijk meditatieve.

Gekruiste dubbele haak

Eek, Ik zie ik zie een eind van het garen die worden geweven moet onderaan er!

Zodra ik had een vierkant zo breed als de breedte van de deken die ik wilde, Ik moest sommige rijen toevoegen aan een van de uiteinden om te zetten van het plein in een rechthoek. Ik besloot om een steek die ik hou gebruiken – de gekruiste dubbele haak. Ik heb twintig rijen van deze steek toegevoegd aan de boven- en onderkant van de gehaakte deken, creëren van een meer intrigerende alle-over ontwerp en een rechthoekige vorm.

Garens gebruikt in deze gehaakte deken

Ik de volgende garens gebruikt bij het voltooien van deze deken, waarvan sommige ik heb al herzien op deze blog als ik met hen werkte:

 • Caron Simply Soft verven. Dit is wat het grootste deel van de deken is. Ik moest een betaalbare garen maar dat nog steeds zacht en mooie was. Caron Simply Soft is een van de weinige “goedkoop” garens die ik echt leuk dus ik ging natuurlijk met die. Ik wilde om te kiezen een multi kleur garen de oma patroon om interessanter te maken voor het oog dus ik koos de lijn verven van het garen en ging met de kleur Driftwood.
 • Puro door Novita. Ik wilde de gekleurde rondt af van liefhebber garens worden gemaakt om te maken de deken meer luxe aan de aanraking. En ik wilde blues en Groenen om te gaan met de kleuren in het drijfhout garen. Het eerste garen dat ik in het stuk werkte werd het groene garen. Het is Puro door Novita die is een 100% IJslandse garen van wol.
 • Paton de zijde bamboe. De volgende gekleurde ronde dat ik werkte de prachtige blauwe saffier ronde is. Dat is de Paton zijde bamboe, Wat is mijn ultieme favoriete garen. Het is een mix van zijde bamboe met geen andere vezels in het dus het is zacht en glad en een geweldige glans heeft. Eigenlijk, Ik hou van het zo veel dat ik het een hele deken uit het voor mezelf ben maken!
 • Zes strengen mediterrane sfeer. De laatste blauwe ronde dat ik deed was in deze hand-geverfd Aran gewicht Britse Bluefaced Leicester garen, die ik gekocht online van zes strengen. Ik hou van de helderheid waarmee het wordt toegevoegd aan het plein.
 • Paton Boheemse. Dit grote garen is wat ik gebruikt om de rand van de deken en I absolutely love het effect. Het is een super volumineus garen dat voegt een mooi bepaalde grens wordt opgetrokken helemaal rond de rand van het stuk en sluit het allemaal samen. Aanbidden.
Hoop u genieten van kijken naar het zo veel als ik genoten waardoor het!

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

16 Opmerkingen:

 1. Het is erg leuk – I love the nice warm colors. :)

 2. Pingback: Garen Review: Patons Bohemian — Crochet Concupiscence

 3. Wow….

  How do I go back through your posts, like I used to do when I was catching up after being away for so long?

  • @Kat – The intros to the past 10 or so posts are on the front page if you scroll down. So you can go to the ones that interest you. Or you can go to the archives button in the sidebar and select this month and they’re all in one place. Or you can subscribe to my feed in a reader and see the entire posts there. Let me know if you have any more questions.

 4. That is lovely! it really turned out nice. Great colors too.

 5. I love the way it turned out. Nice neutral colors!

 6. Your blanket makes me think of a forest, green and brown for the trees and plants and then the fresh looking blue for a little water. The colors of nature, a good choice!
  Thank you for your kind comments, I am happy with it:)

 7. Pingback: Gehaakte oma-vierkanten Love Book Review, Blog Tour en GIVEAWAY! — Haak wellust

 8. Pingback: Haak Blog Roundup: September 2011 — Haak wellust

 9. Pingback: Jumpstart uw creativiteit: 25 Verschillende Items aan de haak, haak wellust

 10. Pingback: 20 Dingen die je met een Gehaakte oma-vierkanten doen kunt — haak wellust

 11. Pingback: Mijn haak: Grote Gehaakte oma-vierkanten dekens — Haak wellust

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

U kunt deze HTML Tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Image of Cover for Crochet Saved My Life

  Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!