Interview met gehaakte kunstenaar Leslie Blackmon

 

Martha Stewart schapen, Foto door Miriam Rosenthal

Elke maandag hier op haak wellust ik een profiel van een haak kunstenaar gebaseerd op mijn beoordeling van hun werk als beschikbaar online. Aan het einde van mei ik heb een van die profielen over haak kunstenaar Leslie Blackmon wiens werk ik echt gewaardeerd vanwege het feit dat het is kleurrijk, vrolijke en bevat een groot gevoel voor humor. Sindsdien heb ik de gelegenheid te interviewen haar over haar werk en ik krijg nu dat interview met u delen. Hoofd aan de originele post en / of haar website om te zien sommige grote beelden van haar werk.

Opmerking: In dit interview zijn de directe citaten van de kunstenaar cursief. De niet-cursief gedeelten zijn geparafraseerd uit het interview voor een betere leesbaarheid.

Eerst hebben we gesproken over Baa-Amerika!, die was Blackmon de recente solo show met haar kudde schapen geïnspireerd door popcultuur pictogrammen haakwerk.

“Eerst laat me je vertellen dat uw blog stuk sloeg de spijker op de kop om te praten over het plezier van het. Mijn primaire bedoeling met deze show was het produceren van een hilarische soort spektakel dat mensen zouden gewoon genieten van! Ik denk dat ik erin geslaagd dat. Er zijn sommige meer ernstige gevoelens en gedachten daaronder alle, maar het belangrijkste doel dat ik had was te maken mensen aan het lachen.”

“De show ging heel goed. Het was goed ontvangen in dat mensen echt glimlachte en veel lachte. Ik heb een gastenboek vol met heel leuke reacties. Het kreeg een behoorlijke hoeveelheid pers hier ook, Hoewel geen grote beoordelingen of iets dergelijks. Ik verkocht twee kleintjes maar geen groten, dat is vrij veel wat ik had verwacht.”

Leslie heeft gewerkt aan deze schapen voor ongeveer drie jaar. Ze had geleerd haak als een kind, maar vervolgens raapte het op “voor de lol” en een ding hebben geleid tot een andere. Ze woonde een paar CGOA conferenties, begon met het maken van sommige draagbare kunst en nam toen een haak sculptuur klasse met Ming Yi gezongen. (Die, Trouwens, is een verbazingwekkende haak kunstenaar die ik niet over mezelf voor dit interview wist, maar ben nu bewonderende dus verwachten een band profiel op haar een van deze aanstaande maandag!)

Het was in die klasse sculptuur dat Leslie haar eerste schapen maakte. Leslie aarzelt om een favoriete schapen te noemen. Eindelijk, ze zijn allemaal uniek. Maar ze geeft toe dat deze allereerste schapen (Baa genoemd en niet gekenmerkt in Toon want het is niet daadwerkelijk een pictogram als de anderen zijn) Misschien hoeft alleen een speciale plaats in haar hart.

Ik was benieuwd of Leslie zal blijven maken van deze grote schapen of gaat ze verhuizen naar iets anders.

“Ik zal waarschijnlijk blijven maken van één of twee schapen per jaar toe te voegen aan de kudde, Als ik extra plaatsen om te laten zien als een groep kan vinden. If I can't, Ik kan gaan naar andere dingen. Maar als ik één of twee shows voor hen in het volgende jaar of zo vinden kan, Ik zal slechts langzaam toevoegen; Ik zal het niet maken 7 of 8 schapen per jaar zoals ik deed dit jaar al!”

Leslie ging op om te delen dat ongeveer achttien maanden geleden ze won een award voor de schapen en dan nodig om te produceren bijna een dozijn meer. Dus in sommige opzichten, de schapen nam haar leven voor een tijdje en ze zal niet werken aan het project op dat tempo opnieuw. Ik was verbaasd om te leren (en ze was verrast dat het gebeurde) dat zelfs in deze tijd toen ze intensief op de schapen werkte ze was ook het maken van ontwikkelingen in haar schilderij.

Dit leidde tot enkele gesprek over Leslie de illustraties en de twee verschillende media dat ze het meest gebruikt: schilderij en haak. Ik was verbaasd te horen dat ze deed haak voor schilderij. Ze heeft een goed ontwikkelde portfolio van het schilderen van werk op haar site, dus ik ten onrechte aangenomen dat het eerste kwam en het schilderij werd tweede, maar dat is niet het geval.

“Ik heb een paar oneven stukken ik deed die letterlijk transitiestukken. Ik was het maken van allerlei soorten haak motieven en hen vast te houden aan beschilderd doek. Ik begon het schilderen klassen om erachter te komen hoe om beter te maken achtergronden voor deze haak stukken. Maar dan het schilderij nam op een eigen leven. Ik niet meer dat soort stuk; Ik riep hen “Cro-llages”! Zie … voor mij was de haak een gateway creatieve activiteit; het is allemaal hetzelfde voor mij . . . creatieve inspanning, of haak of schilderij of wat dan ook. Maar de haak is wat ik wist eerst, dus het eerst kwam en leidde aan andere dingen.”

Hier is een voorbeeld van een aantal dat vroege Fiber Art, een stuk genaamd Klimt verslaafd en Cubed waarin Blackmon nam de shapes van een Klimt schilderij, deed haar best om na te bootsen zijn geschilderde achtergrond, de haak gelijmd op met gel medium en geglazuurde overheen:

“Ik heb geconstateerd dat bepaalde soorten dingen veel gemakkelijker worden uitgedrukt door schilderij, andere soorten dingen door middel van gehaakte kunst. Ik schipperen tussen de twee, Als de stemming lijkt mij. Ik ben blij dat ik twee dergelijke verschillende media waarmee om mezelf te uiten.”

Ik vroeg me af hardop als dit verschil tussen de media vanwege het verschil tussen 2D en 3D was kunst maar ze zei dat het is meer over het proces van elk medium voor haar:

“Ik zou zeggen dat schilderij iets is dat kun je veel sneller en meer spontaan met op een manier. In ieder geval voor mij. Ik schilder snel en intuïtief. Een schilderij blijkt echt door door het proces voor mij. Mijn gehaakte werk, door contrast, is zeer geplande; niet helemaal, maar in principe ben ik van plan hoe de schapen eruit zal zien en dan ga ik door het proces van het opbouwen van het zeer methodisch.”

Leslie sinds haak voor de lol (niet voor kunst, per se) Ik was nieuwsgierig over haar geschiedenis met het ruimtevaartuig.

Leslie legde uit dat ze fundamentele haak pakte en schoof op naar het leren liefhebber steken, maken van draagbare items en vervolgens draagbare kunst. Ze maakt niet langer wearable stukken omdat ze gericht op de illustratie. “Ik voelde deze drang om dingen te hangen aan de muur of staan op sokkels, en die trok me uit de buurt van draagbare dingen”.

Maar het klinkt alsof ze een beetje verscheurd:

“Ik ben dol op haak, en ik hou van crocheters! Als er één ding spijt over te gaan op het in de manier waarop die ik heb, het is dat ik minder tijd links voor net Haakvideo sjaals en Afghanen en dergelijke! Het is een prachtige ambacht op alle niveaus.”

Ik was nieuwsgierig over de technische aspecten van de haak in de Baa-Amerika! project. Er is een heleboel haak kunst die ik heb gekeken na verloop van tijd die mooi worden kan maar het naaiwerk is niet al die gedetailleerde of fancy. Leslie van is niet zoals dit. U kunt zien dat er technische capaciteit in de stukken is. Dus vroeg ik over die.

“Ja. Er zijn veel mooie stiksels daar, maar ik ontwikkeld die via de draagbare kunst. Het moeilijkste ding voor mij is het bedenken met een creatieve nieuwe ding om te met de technische vaardigheden haak — en ik denk dat ik deed!”

Ik ga akkoord!

Dus's what next voor Blackmon in haar kunst?

“Ik denk dat wanneer u klaar bent met een solo show, u een natuurlijke vragende periode. De show was zo veel plezier het is verleidelijk om gewoon maken meer en meer schapen, maar het is ook verleidelijk om te doen iets nieuws. … Ik ben momenteel alleen schilderij, Hoewel ik heb twee schapen “in de werken” ook. Zij hebben net genomen een achterbank. Ondertussen, Ik heb andere haak shows in gedachten dat me in een geheel nieuwe richting nemen zou, en dat is leuk om na te denken over te. En vervolgens … Ik heb geprobeerd om te denken van hoe combineer ik kan haak en schilderen op een leuke soort Toon. Ik ben geneigd te denken in termen van organen van werk … dus elk van deze projecten zou zeer tijdrovend, en ik moet nadenken alvorens aan om het even wie van hen! Ik heb ideeën die vrij goed zijn gevormd in mijn gedachten dat ik denk dat zou worden goede shows, maar ik heb om te bepalen of ze uit vlees Ik heb geen idee welke richting ik ga (nog). Ik denk dat een kunstenaar mag zichzelf tijd om te verkennen dingen zij getrokken om te voelen en volg waar het pad leidt. Dus . . . Ik probeer te houden mijn geest open voor zowel de vezel kunst en schilderijen en zien wat er gebeurt. Het is een persoonlijke zoektocht wel.”

 

IK, voor een, zal worden opgewekt om te zien waar deze haak kunstenaar neemt haar werk ongeacht het medium dat ze selecteert (Hoewel ik duidelijk gedeeltelijk aan de haak-werk!) Ik hoop dat u allen graag dit interview zo veel als ik genoten doen. Ga check out haar werk!

Support posts like this one with a a small monthly contribution through Patreon. A minimum of $1 per month gives you access to my monthly newsletter; additional rewards at higher funding levels.

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

9 Opmerkingen:

  1. Dat schapen is geweldig! Mijn adem wegnam, Wow. Groot interview!

  2. Wat een creatieve blog heb je hier! Ik heb een bezoek aan een heleboel haak blogs, maar nog te vinden die heeft opgenomen zoveel geschiedenis en analyse van de kunst. Uw gesprekken zijn een geweldig idee!

  3. Pingback: Een jaar geleden in haak 5/20 – 5/26 — Haak wellust

  4. Pingback: Leslie Blackmon | Gebreide kunst

  5. Pingback: Multimedia Fiber kunstenaar Leslie Blackmon — Haak wellust

  6. Pingback: Geluid pak haak kunstenaar Nick Cave — Haak wellust

  7. Pingback: 25 Nieuwe voorbeelden van inspirerende, Interessante haak kunst |

  8. Pingback: Haak kunstenaar Vicky Harrison |

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *