Interview met Haak Kunstenaar Leslie Blackmon

door Kathryn op Juli 14, 2011 · 5 reacties

in gehaakte interviews

 

Screen shot 2011 05 22 at 2.11.53 PM Interview with Crochet Artist Leslie Blackmon

Martha Stewart schapen, foto Miriam Rosenthal

Elke maandag hier haakt Concupiscence ik een profiel van een gehaakte kunstenaar op basis van mijn bespreking van hun werk online beschikbaar. Eind mei heb ik een van die profielen over haken kunstenaar Leslie Blackmon's wiens werk ik echt gewaardeerd vanwege het feit dat het kleurrijke, vreugdevolle en bevat een groot gevoel voor humor. Sindsdien heb ik de kans om haar te interviewen over haar werk gehad en ik krijg om dat gesprek met u delen nu. Head to het oorspronkelijke bericht en / of haar website om een ​​aantal grote beelden van haar werk te zien.

Noot: In dit interview de directe citaten van de kunstenaar zijn cursief. De niet-cursieve gedeelten worden geparafraseerd uit het interview voor een betere leesbaarheid.

Eerst hadden we het over Baa-Amerika!, die Blackmon recente solo show met haar kudde schapen gehaakte geïnspireerd door de iconen van de popcultuur was.

“Allereerst wil ik u vertellen dat uw blog stuk sloeg de spijker op de kop in het praten over de lol. Mijn primaire bedoeling met deze show was een hilarische soort spektakel dat mensen gewoon zouden genieten produceren! Ik denk dat ik daarin geslaagd. Er zijn nog enkele serieuze gevoelens en gedachten onder al dat, maar het belangrijkste doel dat ik had was om mensen te laten lachen.”

“De show ging echt goed. Het werd goed ontvangen in dat mensen echt lachte en lachte veel. Ik heb een gastenboek vol met zeer leuke reacties. Het kreeg een behoorlijke hoeveelheid pers ook hier, hoewel er geen grote reviews of iets dergelijks. Ik verkocht twee kleintjes, maar geen grote jongens, which is pretty much what I expected.

Leslie has been working on these sheep for about three years. She had learned to crochet as a child but then picked it upfor funand one thing led to another. She attended a few CGOA conferences, began making some wearable art and then took a crochet sculpture class with Ming Yi Sung. (Wie, tussen haakjes, is an amazing crochet artist that I didn’t know about myself before this interview but am now adoring so expect an artist profile on her one of these upcoming Mondays!)

It was in that sculpture class that Leslie made her first sheep. Leslie hesitates to name a favorite sheep. Per slot, they are all unique. But she does admit that this very first sheep (named Baa and not featured in show because it’s not actually an icon like the others are) zou wel een speciaal plekje in haar hart te hebben.

Ik was nieuwsgierig naar de vraag of Leslie zal blijven maken van deze geweldige schapen of dat ze verhuist naar iets anders.

“Ik zal waarschijnlijk blijven een of twee schapen maken per jaar toe te voegen aan de kudde, als ik extra plaatsen kunnen vinden om hen te tonen als een groep. Als ik kan niet, Ik kan gaan naar andere dingen. Maar als ik een of twee shows voor hen kan vinden in het volgende jaar of zo, Ik zal gewoon langzaam toe; Ik zal niet het maken 7 of 8 schapen per jaar als ik dit jaar deed al!”

Leslie ging verder met te delen dat ongeveer anderhalf jaar geleden won ze een prijs voor de schapen en vervolgens moest bijna een dozijn meer produceren. Dus in sommige opzichten, the sheep took over her life for awhile and she won’t be working on the project at that pace again. I was surprised to learn (and she was surprised it happened) that even during this time when she was working intensively on the sheep she was also making developments in her painting.

This led to some conversation about Leslie’s artwork and the two different mediums that she most uses: painting and crochet. I was surprised to learn that she was doing crochet before painting. She has a well-developed portfolio of painting work on her site so I’d mistakenly assumed that it came first and the painting came second but that’s not the case.

I have a few odd pieces I did that literally are transition pieces. Ik was het maken van allerlei haken motieven en aanhangen ze beschilderd doek. Ik begon de schilderlessen om erachter te komen hoe ze beter achtergronden voor deze gehaakte stukken te maken. Maar toen het schilderij kreeg een eigen leven. Ik denk niet dat soort werk niet meer doen; Ik hen geroepen “cro-llages”! Zien … voor mij de haak was een gateway creatieve activiteit; het is allemaal hetzelfde voor mij . . . creatieve inspanning, of haak of schilderen of wat dan ook. Maar de haak is wat ik wist eerst, dus het kwam voor het eerst en heeft geleid tot andere dingen.”

Hier is een voorbeeld van een aantal van die vroege Fiber Art, een stuk genaamd Klimt Hooked en Cubed waarin Blackmon heeft de vormen van een Klimt schilderij, deed haar best om zijn geschilderde achtergrond na te bootsen, gelijmd de haak op met gel medium en glazig het:

Screen shot 2011 07 12 at 8.17.20 PM 500x485 Interview with Crochet Artist Leslie Blackmon

I have found that certain kinds of things are much more readily expressed through painting, other kinds of things through crocheted art. I vacillate between the two, as the mood strikes me. I am happy that I have two such different media with which to express myself.

I wondered aloud if this difference between the mediums was because of the difference between 2D and 3D art but she said that it’s more about the process of each medium for her:

I would say that painting is something that you can be much faster and more spontaneous with in a way. At least for me. I paint fast and intuitively. A painting really emerges through through the process for me. My crocheted work, by contrast, is very planned; niet helemaal, maar in principe ben ik van plan hoe de schapen zullen kijken en dan ga ik door het proces van het bouwen van het zeer methodisch.”

Aangezien Leslie begon te haken voor de lol (niet voor kunst, per se) Ik was benieuwd naar haar geschiedenis met de ambachtelijke.

Leslie legde uit dat ze opgepikt basic haak en gaat over tot het leren liefhebber steken, het maken van draagbare items en vervolgens draagbare kunst. Ze maakt niet meer draagbare stukken omdat ze gericht zijn op het kunstwerk. “Ik voelde deze drang om dingen op te hangen aan de muur of staan ​​op sokkels, en dat trok me weg van draagbare dingen”.

Maar het klinkt alsof ze een beetje gescheurd:

“Ik ben dol op haken, en ik hou van crocheters! Als er een ding dat ik spijt over te gaan op het in de manier waarop ik heb, it is that I have less time left for just crocheting scarves and afghans and such! It is a wonderful craft on all levels.

I was curious about the technical aspects of the crochet in the Baa-America! project. There is a lot of crochet art that I’ve looked at over time that may be beautiful but the stitchwork isn’t all that detailed or fancy. Leslie’s isn’t like this. You can see that there’s technical ability in the pieces. So I asked about that.

“Ja. There’s lots of fancy stitching in there, but I’d developed that through the wearable art. The hardest thing for me was coming up with a creative new thing to do with the technical crochet skillsand I think I did!”

Ik ben het eens!

So what’s next for Blackmon in her art?

“Ik denk dat als je een solotentoonstelling afmaken, u een natuurlijke ondervraging periode invoeren. De show was zo leuk is het verleidelijk om gewoon meer en meer schapen, maar het is ook verleidelijk om iets nieuws te doen. … Ik ben momenteel gewoon schilderen, hoewel ik heb twee schapen “in de fabriek” ook. Ze hebben net een achterbank. Ondertussen, Ik heb andere haak shows in het achterhoofd dat me zou nemen in een geheel nieuwe richting, en dat is leuk om na te denken over te. En dan … Ik heb geprobeerd om te bedenken hoe ik in een leuke soort show haken en schilderen kon combineren. Ik heb de neiging om te denken in termen van de organen van het werk … dus elk van deze projecten zou zeer tijdrovend zijn, en ik moet goed nadenken voor het plegen van een van hen! Ik heb ideeën die vrij goed gevormd in mijn hoofd dat ik denk dat zou zijn goede shows, maar ik moet beslissen of ze vlees uit Ik heb geen idee welke richting ik ga (nog). Ik denk dat een kunstenaar moet zichzelf de tijd om dingen die ze zich aangetrokken voelen om te verkennen staan ​​en gewoon volgen waar het pad leidt. Dus . . . Ik probeer mijn gedachten open voor zowel de vezel en schilderkunst te houden en zien wat er gebeurt. Het is een persoonlijke zoektocht wel.”

 

Ik, gedurende een, zal worden opgewekt om te zien waar deze gehaakte kunstenaar neemt haar werk ongeacht het medium ze selecteert (hoewel ik natuurlijk gedeeltelijk aan de haak werk!) Ik hoop dat jullie net als dit interview zo veel als ik genoten doen. Go check out haar werk!

pinit fg en rect gray 28 Interview with Crochet Artist Leslie Blackmon
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] hou van de vreugde die ik zie in haar werk. Kort na dat profiel had ik de prachtige gelegenheid om te interviewen Leslie Blackmon over haar haakwerk en inspiraties. Blackmon heeft momenteel werk in een juried tentoonstelling genaamd [...]

Vorige post:

Volgende post: