Deze week Haak kunstenaar Nathan Vincent is, een man die vraagstukken van gender in de samenleving met zijn grote schaal haak sculpturen verkent. Ik voor het eerst geleerd over Vincent van werk van een nieuwsartikel over een multi kunstenaar vezel kunst show in de Bellevue Arts Museum. Vincent had een stuk in de show genaamd kleedkamer waarin hij gerepliceerd een hele mannen kleedkamer met breien en haak, draaien van wat moet worden “man” objecten (zoals banken en urinoirs) in zachte en fuzzy objecten hebben een vrouwelijke gevoel – dus het verkennen van de kwestie van gender. Nadat ik begon te doen wat meer onderzoek ik dan ontdekte is Vincent een vrij bekende mannelijke haak kunstenaar.

Meer over haak kunstenaar Nathan Vincent

Nathan Vincent was een homeschooled pastor zoon die is opgegroeid in de Midwest. Hij kreeg zijn schildersopleiding college in Californië en vervolgens New York, zijn grote interesse in het gebruik van de typisch vrouwelijke kunst van haak aan zijn bezorgdheid over de ontwikkeling (en om te vechten) de stereotypen van mannen en vrouwen in de samenleving. Hij is gekenmerkt op Road Trip natie en de Martha Stewart show en heeft talloze tentoonstellingen van zijn werk in galerieën met door het hele land.

Vincent wordt uitgelegd op deze site hoe hij altijd opgroeien voelde alsof hij probeerde te leven tot aan de super mannelijke idealen van de volwassen mannen in zijn leven en gaat verder met te zeggen dat:

“Door Haakvideo de objecten die zijn gekoppeld aan deze mannelijke ideeën, die ik de barrière van traditionele gender machtigingen breekt ben. De objecten zijn niet langer ruw en mannelijk, maar zacht en uitnodigend. Ze roepen de vrouwelijke. De niet-traditionele sculpting proces van haak kan ik de aandacht vestigen op de uitdagingen van het definiëren van gender identiteit.”

Voorbeelden van Vincent de haak kunst

Kleedkamer

Deze show Bellevue Arts Museum is nog steeds voor een andere twee weken en overigens werd gemaakt met garen gedoneerd door Lion merk.

Wat zijn uw gedachten over de gender-verhoor haak kunst van Nathan Vincent?

Author

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!