Man Haak Artiest Nathan Vincent

door Kathryn op Juni 13, 2011 · 12 reacties

in Haak Artiesten

Deze week gehaakte kunstenaar is Nathan Vincent, een man die kwesties van gender in de samenleving verkent met zijn grootschalige gehaakte sculpturen. Ik voor het eerst geleerd over het werk van Vincent van een nieuwsartikel over een multi-kunstenaar vezelkunsten tonen bij de Bellevue Arts Museum. Vincent had een stuk in de show genaamd Kleedkamer waarin gerepliceerd hij een hele heren kleedkamer met behulp van breien en haken, draaien wat moet “mannelijk” objecten (zoals banken en urinoirs) in zachte en fuzzy objecten die een vrouwelijk gevoel hebben – dus de kwestie van gender verkennen. Nadat ik begon te doen wat meer onderzoek ontdekte ik dan Vincent is een vrij bekende mannelijke haak kunstenaar.

Meer over gehaakte kunstenaar Nathan Vincent

Nathan Vincent was een homeschooled dominee's zoon die opgroeide in de Midwest. Hij kreeg zijn college kunstonderwijs in Californië en daarna New York, het ontwikkelen van zijn grote belangstelling voor het gebruik van de typisch vrouwelijke kunst van het haken aan zijn bezorgdheid over uiten (en te vechten) de stereotypen van mannen en vrouwen in de samenleving. Hij heeft de hoofdrol op Road Trip Nation en The Martha Stewart te tonen en heeft talrijke tentoonstellingen van zijn werk gehad in galeries door het hele land.

Vincent legt op deze site hoe het opgroeien hij altijd het gevoel dat hij probeerde om te voldoen aan de super mannelijke idealen van de volwassen mannen in zijn leven en gaat verder met te zeggen dat:

“Door haken de objecten die zijn gekoppeld aan deze mannelijke ideeën ben ik het afbreken van de barrière van de traditionele rechten geslacht. De objecten zijn niet langer ruw en mannelijk, maar zacht en uitnodigend. Ze roepen de vrouwelijke. De niet-traditionele beeldhouwen proces van haak kan ik de aandacht vestigen op de uitdagingen van het definiëren van genderidentiteit.”

Voorbeelden van Vincent haken de kunst

splash 500x332 Male Crochet Artist Nathan Vincent

Locker Room

 

 

 

 

 

 

Dit Museum Bellevue Arts show is nog steeds voor het nog twee weken en overigens is gemaakt met garen geschonken door Lion Brand.

KvBPP9g4 Male Crochet Artist Nathan Vincent

 

 

 

 

 

 

 

GMLZIWIs1 500x363 Male Crochet Artist Nathan Vincent

jLRecNDW 500x331 Male Crochet Artist Nathan Vincent

OCkiCeYP 500x377 Male Crochet Artist Nathan Vincent

xKhtisdb Male Crochet Artist Nathan Vincent

Nathan Vincent rond het web

Wat zijn uw gedachten over de gender vraagtekens haak kunst van Nathan Vincent?

pinit fg en rect gray 28 Male Crochet Artist Nathan Vincent
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Pin ItToday haken citaat komt uit een interview dat Inside Haak deed in Kwestie 27 met een gehaakte kunstenaar Nathan Vincent (een leuke mannen gehaakte kunstenaar Ik geprofileerd hier afgelopen [...]

  2. [...] Of als je een fan bent van de sportschool misschien zou je om op te hangen in de gehaakte kleedkamer gemaakt door kunstenaar Nathan Vincent: [...]

  3. [...] kunstenaar Ik geprofileerd in deze tijd vorig jaar was Nathan Vincent, een mannelijke haak kunstenaar die kwesties van gender en mannelijkheid verkent in zijn grootschalige haak [...]

  4. [...] gehaakte kunstenaar Nathan Vincent komt uit de Midwest maar hij kreeg zijn BFA van SUNY en lijkt te worden geplant in New York voor de tijd [...]

  5. [...] Concupiscence met een hoofdartikel op een haak kunstenaar. De laatste tijd lijkt mijn aandacht te worden besteed aan mannelijke haken kunstenaars (maar maak je geen zorgen, er zijn veel meer vrouwelijke haak kunstenaars worden geprofileerd op de site) [...]

  6. [...] hoorde over deze tentoonstelling van de e-nieuwsbrief van Nathan Vincent. Ik geniet van het werk van deze man gehaakte kunstenaar die waarschijnlijk het best bekend staat om zijn gehaakte locker [...]

  7. [...] Nathan Vincent is een gehaakte kunstenaar wiens werk is te zien in de afgelopen haak tijdschriften en kunsttentoonstellingen. Hij is vooral bekend voor zijn gehaakte kleedkamer. Meer informatie over Nathan Vincent hier. [...]

  8. [...] op het kruispunt tussen kunst, design en ambacht. Ik hou van deze! Ik vertelde dit museum vóór toen Nathan Vincent had het werk te zien in een multi-kunstenaar exposeren er. Ik zei ook een tentoonstelling genaamd The [...]

  9. […] Nathan Vincent OMWW, heb je dat kleedkamer gezien? Dit stuk in Haak Concupiscence gewoon benadrukt al mijn argumenten over oma vierkanten, Ja, u kunt acryl oma plein dekens te maken met een gehaakte, maar dat is niet alles wat je kunt doen. […]

Vorige post:

Volgende post: