Is er zulk een ding als een haak Machine?

comez crochet machine Is There Such a Thing as a Crochet Machine?

COMEZ haak machine

 

Er is een vraag die ik komen gemerkt heb in Haak cirkels van tijd tot tijd. Het is de vraag of wel of niet een machine kan maken haak. Het antwoord is dat hoewel er zulk een ding als een haak machine, Er is niet een machine die kan repliceren handgemaakte haak zoals u en ik het weet.

Er is zoiets als een haak machine. Het meest bekende voorbeeld zijn de haak machines die worden vormgegeven door de COMEZ, een fabrikant die ook andere soorten naaldwerk machines zoals weven naald produceert weefgetouwen. Deze machines worden geproduceerd op een grote schaal voor de textielindustrie. Ik voor het eerst geleerd over deze machines eerder dit jaar wanneer Textiel wereld aangekondigd dat de oprichter van het bedrijf had overleed op de leeftijd van 86.

De haak machines gemaakt door COMEZ zijn ook bekend als “Warp breimachines”. Ze hebben meerdere naalden die elk overeenkomen met een specifieke draad en ze werken samen om een haak-achtige stof die wordt gezegd dat zeer “Bedhemel-staat”. Echter, zoals iedereen die haakpennen weet, Er zijn geen naalden in haak werk (met uitzondering van degene die gebruikt zijn te weven in uiteinden!) en daarom dit echt niet iets als echte handgemaakte haak.

Tot op heden, Er zijn geen machines die het soort haak die we met de hand doen kunnen repliceren. Dit maakt haak uniek. Er zijn breien machines die gebreide objecten kunnen maken op grote schaal worden verkocht in winkels. Hetzelfde geldt niet voor haak. Als u haak in een winkel, dan zou u weten moet dat het item met de hand is gemaakt door iemand in de wereld. Het was niet gemaakt door een machine.

pinit fg en rect gray 28 Is There Such a Thing as a Crochet Machine?

Abonneer je op alle berichten door dagelijks een e-mail of via een feedreader.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief waar ik haak nieuws en updates delen elke 1-2 maanden.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!
  • Image of Cover for Crochet Saved My Life

    Haak mijn leven gered vertelt mijn verhaal van hoe crafting me van chronische depressie genezen. Hij deelt ook de verhalen van 24 andere geweldige vrouwen die verslaafd te genezen. Lees het boek vandaag!