Is er zoiets als een Haak Machine?

door Kathryn op Juni 13, 2011 · 15 reacties

in Haak Nieuws

comez crochet machine Is There Such a Thing as a Crochet Machine?

COMEZ crochet machine

 

There is a question that I have noticed coming up in gehaakte cirkels from time to time. It’s the question of whether or not a machine can make crochet. Het antwoord is dat, hoewel er zoiets bestaat als een haak machine, there is not a machine that can replicate met de hand gehaakt as you and I know it.

There is such a thing as a crochet machine. The most well-known example are the crochet machines that are crafted by COMEZ, a manufacturer that also produces other types of needlework machines such as weaving needle looms. These machines are produced on a large scale for the textile industry. I first learned about these machines earlier this year when Textile World announced that the founder of the company had passed away at the age of 86.

De haakmachines gemaakt door COMEZ zijn ook bekend als “warp breimachines”. Ze hebben meerdere naalden die elk corresponderen met een bepaalde draad en ze werken samen om een ​​haak-achtige stof die wordt gezegd dat het zeer te creëren “draperen-staat”. Echter, zoals iedereen die haakt weet, er geen naalden in haakwerk (behalve die gebruikt weven doeleinden!) en dus dit is echt niet iets als echte hand gehaakt.

Tot op heden, er zijn geen machines die de aard van de haak die we doen met de hand kan repliceren. Dit maakt gehaakte unieke. Er zijn breien machines die gebreide items kunnen maken op grote schaal te worden verkocht in de winkels. Hetzelfde geldt niet voor haak. Als je haak in een winkel dan moet je weten dat het object is met de hand gemaakt door iemand in de wereld. Het was niet door een machine.

pinit fg en rect gray 28 Is There Such a Thing as a Crochet Machine?
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail
Cathyescrochet
Cathyescrochet

Ik ben zo blij om dit te horen. Ik heb onlangs gediagnosticeerd met neuropathie en het is in mijn handen. En, Ik ben nog steeds bezig om haak. Ik wil gewoon dat iedereen die ik ken die ik geef een gift van de haak werk om dat het kostte veel werk en liefde. En, dat het niet makkelijk voor mij om meer te doen.

BelleMondeHandmade
Bell Monde Handmade

Een van mijn favoriete berichten, en eigenlijk de post die bracht me naar dit blog in de eerste plaats een paar maanden geleden!

Trackbacks

  1. [...] Comez Haak Machine via Haak Concupiscence [...]

  2. [...] from handmade to industrialized making and this relates to crochet because to date there is still no crochet machine so all of the true crochet that you see out there is still [...]

  3. [...] post: There is no such thing as a crochet machine google_ad_client = "pub-1111087827502817"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; [...]

  4. [...] are machines that can replicate knitting, whereas no machine can truely replicate crochet. I like to be a bit different and I’m proud of the fact that I [...]

  5. [...] Samantha Wilson is zeer geïnteresseerd in ervoor te zorgen dat haar bedrijf is goed voor de aarde. Allereerst, ze is upcycling oude meubels die anders zou kunnen gaan naar een stortplaats of vernietigd, dus haar werk bespaart dat gebruikte materiaal en brengt nieuw leven in te. Naast deze, ze zorgt ervoor dat ze bronnen enige Britse wol, het ondersteunen van de lokale wolindustrie en ook de ecologische voetafdruk die kunnen oplopen wanneer garen wordt verscheept over de hele wereld verminderen. Eindelijk, she dyed that wool herself so that she could get the exact colors that she wanted while keeping the dye process as minimal as possible. De kunstenaar wijst er ook op dat sinds ze doet haar crafting hand is er geen gebruik van elektriciteit-eten van machines – all of us crocheters are green that way since there’s no such thing as a crochet machine! [...]

Vorige post:

Volgende post: