Is er zulk een ding als een haak Machine?

COMEZ haak machine

 

Er is een vraag die ik komen gemerkt heb in Haak cirkels van tijd tot tijd. Het is de vraag of wel of niet een machine kan maken haak. Het antwoord is dat hoewel er zulk een ding als een haak machine, Er is niet een machine die kan repliceren handgemaakte haak zoals u en ik het weet.

Er is zoiets als een haak machine. Het meest bekende voorbeeld zijn de haak machines die worden vormgegeven door de COMEZ, een fabrikant die ook andere soorten naaldwerk machines zoals weven naald produceert weefgetouwen. Deze machines worden geproduceerd op een grote schaal voor de textielindustrie. Ik voor het eerst geleerd over deze machines eerder dit jaar wanneer Textiel wereld aangekondigd dat de oprichter van het bedrijf had overleed op de leeftijd van 86.

De haak machines gemaakt door COMEZ zijn ook bekend als “Warp breimachines”. Ze hebben meerdere naalden die elk overeenkomen met een specifieke draad en ze werken samen om een haak-achtige stof die wordt gezegd dat zeer “Bedhemel-staat”. Echter, zoals iedereen die haakpennen weet, Er zijn geen naalden in haak werk (met uitzondering van degene die gebruikt zijn te weven in uiteinden!) en daarom dit echt niet iets als echte handgemaakte haak.

Tot op heden, Er zijn geen machines die het soort haak die we met de hand doen kunnen repliceren. Dit maakt haak uniek. Er zijn breien machines die gebreide objecten kunnen maken op grote schaal worden verkocht in winkels. Hetzelfde geldt niet voor haak. Als u haak in een winkel, dan zou u weten moet dat het item met de hand is gemaakt door iemand in de wereld. Het was niet gemaakt door een machine.

Kathryn

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

21 Opmerkingen:

 1. Zeer interessant, Bedankt.

 2. Kathryn, zijn u zo op de hoogte van de wereld van de haak; hebt u alle informatie over de gehaakte artikelen die massa worden geproduceerd en verkocht zo goedkoop? Ik heb gekend dat er is geen machine die kan gehaakte kant, dus iemand ergens het maakt. Ik heb gehoord geruchten dat het is gemaakt door politieke gevangenen die waren niet fysiek in staat om moeilijker handmatige werk te doen, en ook dat het is gemaakt door arme vrouwen in derde wereldlanden, die een pitance voor uren worden betaald (of dagen) van werk.
  Ik zou graag willen weten van de waarheid over waar deze items vandaan.

  • @Ann – Dit is een echt belangrijk onderwerp en het is echt complex … fundamenteel zijn er sommige mensen die betaal een eerlijk loon (beurs voor het land, zekere mate van onafhankelijkheid bieden aan de werknemers) aan mensen haak werk in derde wereldlanden. Er zijn waarschijnlijk ook een heleboel bedrijven die niet bieden een eerlijk loon en werknemers in andere plaatsen echt uitbuiten. Het is een onderwerp dat ik echt geïnteresseerd ben in het onderzoek naar meer volledig maar tot op heden heb ik niet een heleboel informatie over wie de goede en slechte bedrijven zijn.

  • Ik woon in Bulgarije, dat is niet in de derde wereld, maar in Europa… En vensterbank vrouwen, die naaien of haak krijgen dubbeltjes voor hun werk. Het salaris, die zulk een persoon krijgt is rond 150-160 Euro of ongeveer 200 US dollars. Sommige vrouwen worden niet betaald op uurbasis, maar afhankelijk van het aantal hoeden/sjaals/truien/etc. zij maken voor een maand. Bijvoorbeeld, voor Haakvideo een pak zwemmen uit twee delen, je kon krijgen 8 euro of 10 dollar, die is eigenlijk bijna een eerlijke prijs geacht.

 3. Ook de voorwaarden haken en breien zijn vaak uitgewisseld in andere landen buiten de VS. En wat we gebruiken als de “Kettingsteek” is niet universeel haak alleen. Er is iets nieuws op de markt dat pogingen om te repliceren een Gehaakte oma-vierkanten door een methode bekijken van weven en de onmiddellijke verpakking. Van een afstand, het ziet echt eruit haak, maar tot sluiten, u ziet dat het is eigenlijk zoals borduurwerk zonder de stof achter het.

  Ann's vraag, kinderen en de ouderen zijn een grote groep van producenten en deze items komen uit een verscheidenheid van buitenlandse bedrijven van over de hele wereld. Geen enkel land is uitsluitend verantwoordelijk noch één bedrijf. Op sommige plaatsen, deze “bedrijven” niet zijn wij denken in de westerse wereld te. Sommige culturen zal stellen dat het hun traditie voor kinderen om te helpen gezinnen een brood verdienen. Echter, er een probleem is de kraakbeen schade aan kinderen via herhaalde beweging verwondingen aan de ontwikkeling van organen. Haak is op elk continent in de wereld aanwezig. Door de wet in de VS, alle punten van de kleding moeten worden aangeduid met hun land van productie, dus het is zeker mogelijk om follow-up van meer in het bijzonder op een item op die manier.

 4. Pingback: OMG! Hart » Blog Archief » Massa markt vs. Handgemaakte + Haak

 5. Dit is zeer interessant! Ik heb me altijd afgevraagd over dit. And it’s nice to know that what we do cannot be replicated by machines 🙂

  • @Natasja – Zo geweldig, is het niet?

  • It is definitely nice to know that what we make cannot be reproduced! Ook, I am a leftie, I have been told by many in the crochet world that my stitches are unique because the way I learned and by way of being left handed I make a tighter stitch than most right handed people. I have wondered if this is something anyone else has noticed?I do know that when I joined a granny square group I had to make an effort to create a looser stitch because my size ratio was different than theirs for the same amount of stitchesHas anyone else noticed this? Thanks and awesome site! I’m new and going to peruse. 😉

 6. Pingback: Haak offerte: Geschiedenis van handgemaakte — haak wellust

 7. Pingback: Haak offerte: De handgemaakte — haak wellust

 8. Pingback: Crafting evenwicht « crochetime

 9. Pingback: Upcycling brei- en haak kunstenaar Samantha Claire Wilson — haak wellust

 10. BelleMondeHandmade

  Een van mijn favoriete posten, en eigenlijk de post die me naar deze blog in de eerste plaats een paar maanden geleden bracht!

  • @BelleMondeHandmade ik ben zo blij om dit te horen. Ik ben zo gefascineerd door het feit dat er nog steeds bestaat geen machine die kan doen haak hoewel octrooien werden gewerkt voor ideeën voor hen die teruggaat tot ten minste 1930. Ik hou van dat er een handgemaakte kunst.

 11. Ik ben zo blij om dit te horen. Ik heb onlangs gediagnosticeerd met neuropathie en het is in mijn handen. En, Mij ben stilstaand trying voor haak. Ik wil gewoon dat iedereen ik wie een gift van haak werk weet dat het kostte een hoop werk en liefde geven. En, dat is het niet makkelijk voor mij om meer te doen.

 12. Pingback: Haak Fashion inspiratie van Zara |

 13. Developed by one Joseph Merrow in the 1860s, the most important invention to come out of the quest for machine-made crochet was, Eigenlijk, the overlocker (or serger) sewing machine. The Merrow company remains a well-known manufacturer of industrial sewing machines today.

 14. Pingback: Gigi Hadid rocks a high fashion crocheted sweater - make your own!

 15. Pingback: Massa markt vs. Handgemaakte + Haak | ❤︎ OMG! Hart

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *