Mixed Media Haak Artist: Mandy Greer

door Kathryn op Februari 28, 2011 · 8 reacties

in Haak Artiesten

view from Pelican mouthemail NA Mixed Media Crochet Artist: Mandy Greer

Mandy Greer is een mixed media kunstenaar die aandacht heeft opgedaan in de wereld van de haak kunst vanwege haar grootschalige gehaakte sculpturen. Thema's die terugkeren in heel haar werk onder andere erotiek, romantische liefde, moederschap en fetisjisme. Hoewel haar werk kan niet eenvoudig worden samengevat, het is beschreven (schijnbaar nauwkeurig) als werk dat de sensualiteit van het leven verkent. Haak is het perfecte medium, mijns inziens, voor de exploratie van sensualiteit!

Meer over Haak Artist Mandy Greer

Mandy Greer is een mixed media kunstenaar die installatie en multidisciplinaire kunst doet. Ze heeft een MFA, heeft haar werk te zien in galeries en musea over de hele natie en ze heeft subsidies en beurzen verdiend door de jaren heen. Haar werk is zeer gedetailleerd, levendige en krachtige. Wat ik leuk vind is dat ze is niet bang om grote projecten in de haak te pakken. Bij voorbeeld, ze deed een samenwerking met het Boek-It Repertory Theater in Seattle in 2007, het maken van gehaakte wijn die geopend brak op het podium en haken onthoofd hoofd stukken voor het toneelstuk.

Beschrijving van de Haak Werk door Mandy Greer

Bellevue Arts treffend beschreef de sensualiteit van Greer's werk met de volgende verklaring:

Greer's verkenning van de sensualiteit van het leven wordt weerspiegeld in de sensualiteit van haar medium. De materialen weerspiegelen het lichaam in zijn duale werkelijkheid van emotionele en lichamelijke: zachte vs. hard, kwetsbare vs. sterk, enorme vs. delicaat. Haar formele rijk is een zachte een, gemaakt van gehaakte en gestikt sprookjes en mythen archetypische, het aanpakken van de gemeenschappelijkheid van voelen en denken van de menselijke conditie. Betekenis is belichaamd in de verhalen en toch ingebed in het materiaal.

Voorbeelden van Mandy Greer Haak Werk

  • Leave The Light. Deze 2008 installatie (hierboven afgebeeld) is wat de Bellevue Arts schreef over in het citaat over. De naam vertaalt zich in principe aan “geboorte”, een idee vaak verkend in kunstwerk. Het maakt gebruik van een groot aantal verschillende materialen zoals veren en schelpen, die allemaal lijken een geschiedenis van wordt gerelateerd aan traditioneel vrouwelijke binnenlandse rijken hebben. Haak en andere garens werk zijn opgenomen in het project. U kunt een video van de installatie omhoog gaan in het Museum of Contemporary Craft zien hier.
  • Zuster Sweostor Systir. Deze show van vorig jaar was een samenwerkingsproject dat de kunstenaar deed met anderen. Haar bijdrage inbegrepen een geweldige gehaakte hoofdtooi. Ik vind de beelden fascinerend. Zie de hele Flickr set hier:

blend dsc 0252 e1268979968696 199x300 Mixed Media Crochet Artist: Mandy Greer

  • Klein maar fijn Wandering Pearl. Art Out There gaf een goede beschrijving van deze krachtige werk van gehaakte kunst, gezegde: “het werd betoverende; al deze mooie rode haken en breien werk die een uitgestrekt gebied van de ingewanden, en dat aangesloten op dit cryptische luchter van hetzelfde materiaal.”

Small but Mighty Wandering Heart 300x210 Mixed Media Crochet Artist: Mandy Greer

Posts Over Mandy Greer Around the Web

Vraag voor Lezers

Bent u geïnteresseerd in gehaakte kunst die deel uitmaakt van een groter geheel van mixed media werk of heb je liever werk dat geheel en alleen haak?

pinit fg en rect gray 28 Mixed Media Crochet Artist: Mandy Greer
Zoals dit bericht, Neem druk op de knop aandeel! Hou echt van wat ik doe met Haak Concupiscence? Abonneren op Haak Concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Ik aanbid haak kunstenaar Mandy Greer (die geleerd om te haken van haar man, tussen haakjes) maar dat betekent niet dat iedereen weet wie ze is. U kunt hier meer over deze kunstenaar te leren haken. [...]

  2. [...] kunstenaar Mandy Greer vertelt over haar proces. Deze video is een paar jaar oud, maar ik geniet revisting deze [...]

  3. [...] mede bekend om haar grote zachte sculpturen die zijn gemaakt in de eerste plaats van de haak. Lees mijn volledige kunstenaar profiel van Mandy Greer te leren [...]

  4. [...] gehaakte kunstenaar Ik geprofileerd op dit moment in 2011 was Mandy Greer, een mixed media kunstenaar die haak opneemt in haar werk. Ze leerde haken van haar [...]

Vorige post:

Volgende post: