Trochet: “Trash” + “Hook” Eco Projekt for lav indkomst kvinder

ved KathrynNovember 6, 2012 · 5 kommentarer

i Hæklet for en sag

Post image for Trochet: “Trash” + “Crochet” Eco Project for Low Income Women

Trochet er en mellemøstlig miljøprojekt, der genbruger elementer såsom indkøbsposer i nye produkter til rådighed for salg til offentligheden. Hæklet designer Ishrat Khawja frugtbart Fusion har hjulpet bly workshops for at lære folk at hækle med plastikposer som en del af dette projekt. Ud over de åbenlyse miljømæssige aspekt ved genanvendelse af gamle materialer, dette projekt er at hjælpe kvinder med lav indkomst udvikle evnen til Plarn hæklet ind i et middel til at tjene en indkomst.

Hvad er Trochet?

Ordet “trochet” bliver brugt i dette projekt, og det er et ord, der kombinerer papirkurven og hækling. Idéen er, selvfølgelig, at du kan tage emner, som andre ser som skrald (såsom plastposer) og bruge håndværk hækling at gøre dem til kunstværker og selv værdifulde forbrugsgoder. Disse varer kan sælges, således at kvinder med ringe eller ingen indkomst kan forsørge sig selv ved hjælp af håndværksmæssig og genbrugsmaterialer.

Forståelse Ateeq

Trochet er en del af et større projekt af Diana Rayyan kaldet Ateeq. Fra en pressemeddelelse om dette projekt:

“Ateeq er et arabisk ord, der betyder gammeldags eller vintage. Det er navnet på et nyt initiativ, der sigter mod at genoplive ofte oversete egenskaber såsom kvalitet, perfektion, og autenticitet i kreativt arbejde under sloganet "Øje til Hand". Disse etik danne grundlag for anvendelsen og gennemførelsen af ​​de mange projekter ledet af Ateeq. Initiativet sigter også mod at konvertere enkeltpersoner fra at være rene forbrugere til at være producenter samt. “Jeg tror, ​​at sindet og hånden har generelt mistet forbindelsen med hinanden gennem årene og med Ateeq Jeg forsøger at fjerne blokeringen af ​​denne passage mellem sind og hånd til at frigøre kreativitet og innovation,"Siger Diana Rayyan, Ateeq grundlægger.”

I pressemeddelelsen tilføjer:

“Med Ateeq, man kan lade deres kreative fantasi løs og være en del af at forbedre verden gennem de enkle ting, de gør. Ateeq opfordrer alle dem, der har fundet deres lidenskab i livet, ikke at glemme at leve deres liv hver dag, og lad hver dag være en produktiv en gennem kvaliteten af ​​arbejdet, ægthed, og perfektion.”

Ishrat Khawja s Hæklet Workshops

Ateeq grundlægger Diana Rayyan summede op med hæklet designer Ishrat Khawja af Frugtbart Fusion at hjælpe med at bringe denne Trochet projekt til livet. Ishrat kom op med originale hæklede designs ved hjælp Plarn. Hun hostede så en to-dages workshop “hvor interesserede crocheters samledes for at i fællesskab arbejde på at producere meningsfulde elementer fra plast og andre genanvendelige.” Men der var mere i det end bare at undervise nogle folk, hvordan at hækle med Plarn. En del af projektet er at give en ny færdighed til kvinder med lav indkomst, vise dem, hvordan man bruger overkommelige recylable materialer til at skabe forbrugsgoder, de kan være i stand til at sælge til at forbedre deres egen økonomiske situation. Dette bidrager til at skabe bæredygtige Levebrød, produktive perioder af kreative udtryk, stærkere fællesskaber og en grønnere jord.

Den første workshop fandt sted “på den stadig støttende og pleje center til kreativitet Rawaj center, en af ​​Majid Society programmer. Majid Society “har til formål at styrke kvinder ved at uddanne dem, holder forskellige workshops og giver dem mulighed for at producere alle mulige emner på stedet, fra skoleuniformer til smukke toilettasker.” De kvinder, der deltog i workshoppen lykkedes at gøre forbrugsgoder, Ligesom nøgleringe, ud af hæklede plastikposer og genbrugte metal bøjler. De var også en succes i at se nogle salget af disse varer. Ishrat sagde, at alle har lært en masse i de to dage for at arbejde sammen og blev meget inspireret til at gøre dette projekt til en succes.

Nye workshops er linet op. Derudover, der er nogle ordrer i værker for de involverede personer til at hækle genbrugte sækkestole og centrale kæder i store mængder, så der kan give nogle gode stabil indkomst for de kvinder, der deltager i disse hæklede workshops.

Ishrat om Plarn

“Hækle med plastik eller Plarn (plast + garn) kan være vanskelig. Det skal være den rigtige tykkelse, således at de ikke knækker let, og det bør ikke være for klæbrig.”

Sammenfattende

Jeg er så inspireret til at se dette projekt udvikler. Ateeq lyder som det tilbyder en række interessante projekter, der er designet til at fremme hele processen med håndlavede produktivitet. Trochet indeholder elementerne i hækling, genvundne materialer og bæredygtige økonomiske fremtid i dette projekt. Og det hele udvikler inden for et fællesskab af kvinder, der synes meget tilbøjelige til at gøre, hvad de kan for at hjælpe hinanden ud. Jeg ser frem til flere nyheder fra projektet, da det fortsætter!

pinit fg en rect gray 28 Trochet: Trash + Crochet Eco Project for Low Income Women
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] er hæklet plast sækkestole lavet af kvinderne i Trochet projektet. 100% genanvendt [...]

  2. […] writtten in support of Trochet before. I just noticed that they have an Indiegogo fundraiser going on so I thought I’d share […]

Forrige post:

Næste indlæg: