10 Årsager til Swatch for HÆKLEFASTHEDEN (og 10 Grunde til ikke at)!

ved KathrynNovember 27, 2012 · 9 kommentarer

i Hæklet Diskussion

Post image for 10 Reasons to Swatch for Crochet Gauge (and 10 Reasons Not To)!

Før du begynder at arbejde på en hæklet mønster, du er meningen at skabe en sporvidde farveprøve. De fleste af os kender det. Og mange af os gør det ikke (inklusive mig selv). Så langt som hæklede emner go, det synes at være en af ​​de mest kontroversielle. Jeg har haft folk reagerer virkelig negativt over for mig, fordi jeg ikke swatch for sporvidde, og det er fordi de lidenskabeligt tror på at praktisere dette trin i håndværk. Jeg ønskede at en dyb udforskning i, hvad swatching for gauge handler om, hvorfor folk siger, du “nødt til at” gøre det, og hvorfor nogle af os vælger ikke at gøre det. Det er, hvad dette indlæg handler om.

Hvad swatching for Gauge?

For dem, der ikke er sikker, hvad det betyder er, at du opretter et lille stykke af mønstret (normalt, men ikke altid en hæklet firkant) at kontrollere, at de målinger, som du får fra dette er de samme som de betingelser, som designeren af ​​mønstret målinger. Du meausre bredden og højden af ​​din firkantede for at sikre det passer, at der i “gauge” sektion af hæklet mønster. Hvis de ikke er det samme, dette er din chance for at ændre din krog, garn eller spænding for at få de samme målinger, så dit færdige arbejde kommer ud (i det mindste teoretisk) den samme som den færdige størrelse tilsigtet af hækling designer.

10 Årsager Mennesker Swatch for Gauge

large granny square 10 Reasons to Swatch for Crochet Gauge (and 10 Reasons Not To)!

1. Den crocheter ønsker at hækle elementet nøjagtigt som designeren beregnet det. If you’re using someone else’s pattern and the same yarn and hook that they suggested in the pattern and trying to get the same fit or size that they’ve created then it only makes sense to swatch for gauge! Dybest set, you don’t want to waste time. Swatching for gauge may not guarantee you the perfect fit but it will tell you if your sizing is totally way off. If you’ve ever made the error of following a pattern but somehow ending up with a piece that is ten times bigger or smaller than intended then you know how easy it is to waste time crafting the wrong size item.

2. The crocheter is adapting a crochet pattern and wants to make sure it is the right size. For eksempel, du følger en hæklet mønster, men har gjort en garn substitution og du er ikke sikker på, om det garn, som du bliver valgt kommer til at arbejde op den måde, at den oprindelige garn gjorde. Folk kan gøre dette, når følgende andres mønstre eller ved brug af et andet garn med deres egne originale mønstre. Igen, pointen er, at swatching for sporvidde er designet til at hjælpe dig med at få de rigtige dimensioner som fastlagt i en hæklet mønster. Men det er også mere end det; hvis du vælger en helt anden farve garn (især en broget i et mønster, der kræver solid) så vil din måler farveprøve vil hjælpe dig med at finde ud af, om farven kommer til rent faktisk at arbejde med dette mønster.

3. Du har en praksis element til vaskes, før du vasker den virkelige ting. Du kan bruge din måler farveprøve for at se, hvordan det emne, du opretter vil gøre i vask – hvis det vil krympe eller filt eller ændre sig dramatisk. Det er oplysninger, som du måske ønsker at have.

4. Det giver en chance for at øve sting i mønsteret. En sporvidde farveprøve inkluderer ofte en pæn luns af mønstret, så du kan få en fornemmelse af, hvad du skal arbejde på. Dette giver en fantastisk mulighed for at øve nogle af de sting, du kan være mindre bekendt med, så du kan lære dem og perfektionere dem, før du rent faktisk begynder at hækle det element, du har til hensigt at afsætte tid og kræfter til.

5. Det viser respekt for det hårde arbejde med hækling designer. Jeg kan ikke huske hvor jeg har hørt nogen sige det, men det var den første ting om gauge swatching der faktisk rigtig genklang hos mig. Hæklede designere tage en masse tid til at finde ud af de rigtige garn til brug for deres projekter og for at skabe den rette sporvidde at gøre det arbejde for dig. Ved swatching for sporvidde, du viser at du respekterer de oplysninger, de har taget sig tid til at sætte sammen for dig.

6. Du vil være i stand til at se, om du får den rigtige drapere. De ting om måleren er, at det ikke kun om størrelse, men kan også vise dig tykkelse og tekstur af det mønster, du gør. I et indlæg på gauge swatching hækling designer Tracie Barrettaktier, hvordan hun engang ikke måler farveprøve for en afghansk og hvis hun havde, ville hun have lært at “fordi jeg var en stram crocheter, dette var ikke til at være et vidunderligt drapy tæppe. Det blev i stedet kommer til at efterligne vådt pap.” Denne samme følelse er gentaget i en citat krog fra Kate Haxell der siger, “en kant kan gøres sprød og skulpturel eller delikat og lys ved at ændre gauge og nål.”

7. For at se om mønsteret kommer til at være svært på hænderne. En anden virkelig interessant ting, Tracie sagde i samme indlæg var, at mønstret hun arbejdede var virkelig hårdt på hendes hænder, og at hun kunne have tilpasset til at ved at spille rundt med en sporvidde farveprøve først og makign de rigtige ændringer. Jeg har ikke nogensinde tænke at dette er en grund til at swatch for sporvidde, men da en masse mennesker har hånd smerter, når hækle det er helt sikkert en grund til at være opmærksom på!

8. Som forberedelse til at dele dine egne hæklede mønstre. Hvis du ønsker at være en hæklet designer, så bliver du nødt til at vide, hvordan man skaber gauge farveprøver for dine egne projekter. Ved at gøre gauge farveprøver, når efter andre folks mønstre, du vil lære en masse om denne del af hæklet design processen.

9. Det kan hjælpe dig med at opbygge tillid til at starte et truende projekt. En artikel fra Annies alt om gauge omfatter linjen: “Forstå hvordan man laver en ordentlig gauge farveprøve er et afgørende skridt i retning af at øge en crocheter selvtillid og evne til at gøre et vellykket projekt hver gang.” Linjen stod for mig, fordi det gjorde mig til at tænke over, hvordan farveprøver kan have potentialet til at fremme tilliden. Jeg tror, ​​at hvis du er usikker på, at du kan gennemføre et hæklet projekt, men så se, at du kan få den gauge farveprøve lige så du kan have den tillid, du har brug for at komme videre med resten af ​​projektet.

10. Gauge betragtes som en del af processen og en under vores kontrol. Dora Ohrenstein sagde engang til mig i en e-mail: “i enhver bestræbelse, der er værd at min tid, Jeg ønsker at gøre det så godt som jeg kan, som indeholder nogle aspekter, der ikke er helt sjovt.” Hun talte om ting som swatching for sporvidde og blokerer din færdige hækling arbejde. Dette fik mig til at tænke, hvor mange Crafters virkelig nyde tilfredsstillelsen af ​​at gøre hver eneste skridt af et projekt og gør det perfekt. Selvom jeg ikke er som dette overhovedet, Jeg kan helt forstå og respektere dette. Hæklet er noget, vi kan styre, i en verden, hvor vi styrer så lidt!

For dem af jer, der gør at oprette HÆKLEFASTHEDEN farveprøver, tjek min post på 10 kreative ting at gøre med farveprøver når du er færdig med dem.

10 Grunde folk ikke Swatch for Gauge

oversize crochet shrug 400x617 10 Reasons to Swatch for Crochet Gauge (and 10 Reasons Not To)!

1. Den crocheter typisk ikke følge andre folks mønstre. Du hækle for sporvidde, så hvad du gør matcher hvad designeren beregnet, så hvis du ikke følger et mønster, så er du ikke efter en andens gauge. Jeg må sige, at der er masser af mennesker, der måler farveprøve, selv når at skabe deres egne mønstre; det er hvad hæklede designere typisk gør. For mig personligt, Jeg foretrækker at hækle uden mønstre og tilpasse pasformen af ​​ting, som jeg går. Som et resultat, Jeg er slet ikke i vane med swatching for sporvidde, så når jeg arbejder på en andens mønster jeg aldrig selv tænke på at swatch for sporvidde.

2. En præference for at tilpasse størrelse, som du går. Jeg sagde bare dette, men jeg vil gerne gentage det, fordi det er den vigtigste grund til, at jeg ikke gider at swatch for sporvidde. Jeg kan godt lide at lege med formen og pasform af ting, som jeg går, selv når jeg bruger en andens hæklet mønster. Jeg er komfortable nok i min hæklede færdigheder, som jeg føler Okay TILPASNING mønstre i værker (selv om jeg helt sikkert gøre fejl til tider). Jeg vil hellere gøre dette end lege med gauge farveprøver og forsøge at få tingene perfekt i starten. Det er bare en mere sjov del af processen for mig. En anden crocheter antydede også på dette i et digt om gauge farveprøver, som hun skrev, offentliggjort af Dora Ohrenstein på Jimmy Beans Wool blog, , som i afsnit: “Det er nogle gange mindre frustrerende bare at styrte i / og bruger trial and error – det er ikke sådan en synd”.

3. Størrelsen af ​​det færdige emne faktisk ikke noget. Hvis størrelsen på dit færdige emne er ligegyldigt for dig, så er der ingen grund til at forsøge at matche den størrelse, designeren tilsigtede og derfor behøver du ikke at swatch for sporvidde. For eksempel, Jeg er ligeglad en døjt om størrelsen af ​​de tørklæder, jeg laver, da jeg bære tørklæder i alle størrelser, så jeg ville ikke nogensinde gider at swatch til sporvidde på et tørklæde. Udstoppede dyr og tæpper er andre eksempler på projekter, hvor størrelse ofte betyder ikke noget. I modsætning, hvis du laver en beklædningsgenstand, som du ønsker at passe perfekt, så størrelse vil naturligvis ligegyldigt.

4. De gauge farveprøver aldrig synes at arbejde ud. Hvad jeg mener med dette er, at en masse mennesker har bogført om, hvordan de swatch for gauge og få måleren korrekt, men så rigtigt færdigt objekt ikke kommer ud den rigtige størrelse alligevel, så det ser ud som om hele processen var pointless.As vidt dette punkt går, problemet kunne være flere ting, herunder crocheter s spænding ændrer sig som hun arbejder og et virkeligt problem med mønster som det er skrevet. Eller måske er der en større grund: Poetry in Garn gjorde et stort tredelt indlæg, der er en Rumplestiltskin-stil eventyr om gauge swatching; ene moralske af historien er, at nogle gange gauge farveprøver ligge! Selvfølgelig, Det er ikke den egentlige årsag til, at gauge farveprøver behøver nogle gange ikke måle op, men det er en sjov forklaring alligevel og værd at læse. Af den måde, førnævnte Dora Ohrensenstein artiklen har nogle gode oplysninger for crocheters, der ikke ønsker at swatch men synes, at gauge løgne.

5. Posten er en lille post. En måler farveprøve er normalt omkring 4″ firkantet. Hvis du hækle et lille element, der er omkring denne størrelse, så der er meget lidt point til at gøre en sporvidde farveprøve. Du kan lige så godt bare gøre det element, og hvis det ikke virker ud til den rigtige størrelse kan du rippe det tilbage og re-gøre det.

6. Du arbejder på noget, du har lavet mange gange. Hvis du ofte hækles de samme mønstre ved hjælp af samme garn, og du har gjort dette en før flere gange, så har du sandsynligvis ikke brug for at kontrollere for sporvidde, fordi du allerede har fået det ned.

7. Det betyder ikke genere dig at frøen poster, som ikke viser sig til højre. Nogle mennesker gør meget specifikke emner for specifikke årsager, og de ønsker at få disse elementer til højre. Andre mennesker gør en række forskellige elementer uden et bestemt formål for øje og er mindst lige så interesseret i processen med hækling, som de er i slutproduktet. Jeg er en af ​​de mennesker,. Hvis jeg laver noget, og det ikke viser sig at være noget, jeg ønsker at bære eller bruge i sidste ende, så jeg bare sætte det i en bunke. Et par gange om året, jeg går igennem den bunke, og jeg enten donere de emner eller jeg frog dem til at bruge garnet til noget andet. Det er en del af processen, at jeg faktisk kan lide, og det doens't generer mig lidt.

8. Du har masser af garn eller ikke passer farvestof partier. En af de ting, jeg ikke nævner ovenfor i “grunde til at farveprøve” er, at få den rigtige gauge hjælper dig med at sørge for, at du vil bruge omtrent den samme mængde garn som mønsteret kræver. Hvis du er den type crocheter der går til butikken og køber det rigtige antal fed til dit mønster og ønsker dem alle være i samme farve parti, så vil dette noget for dig. Jeg er ikke en af ​​de mennesker. Jeg købe garn og holde en stor stash af det og senere finde projekter, der skal bruges til at garn. Jeg plejer at bruge forskellige garner i et mønster, snarere end den samme garn, og jeg har aldrig en gang opmærksom på partinummer. Det er bare en anden præference.

9. Du ønsker at blive overrasket over din slutprodukt. En måler farveprøve giver dig et smugkig ind i, hvordan elementet kommer til at se, når du er færdig med det, hvilket er noget, de fleste mennesker ønsker. Men måske du nyde den nysgerrighed og fornøjelsen af ​​at se det hele udfolde sig foran dig, når du arbejder det, og du ikke ønsker at ødelægge det.

10. Swatching gør processen med hæklet ikke så sjovt for dig. I sidste ende dette håndværk handler om at have det sjovt og nyder os og afslappende. Hvis du opretter gauge farveprøver er noget, du ikke nyder så er det i orden ikke at gøre det – så længe du er klar over de potentielle problemer, der kan opstå, hvis du vælger ikke at swatch for sporvidde!

Så, Jeg er nødt til at spørge – behøver du swatch for hæklefastheden? Hvorfor eller hvorfor ikke?

pinit fg en rect gray 28 10 Reasons to Swatch for Crochet Gauge (and 10 Reasons Not To)!
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.
undergroundcrafter
undergroundcrafter

Jeg har en tendens til swatch mere til eksperimenter end specifikt til sporvidde. Jeg kan lide at se på drapere, prøve forskellige sømme med forskellige garner, etc.. Jeg tager noter, så jeg kan kopiere, hvad jeg har gjort, men noterne er mere som "bruge krog og dette garn" fordi mine spændinger er temmelig konsekvent over tid. Jeg swatch for sporvidde, når jeg designe - hvorvidt "gauge spørgsmål" for projektet - fordi det hjælper mig til at vide, hvor meget garn jeg har brug for på forhånd.

De fleste af mine hæklet elever hader swatching for sporvidde - men naturligvis, de normalt har faktisk aldrig gjort det, så hvordan gør de ved, at de hader det? ;) - og jeg siger altid, hvis den endelige størrelse ikke betyder noget for dig, og du er ikke bekymret for at løbe tør for garn, go for it. Hvis du er bekymret for fit eller forsøger at se, om du har nok garn til et projekt, så farveprøve!

sparklyjools
sparklyjools

Hej Kathryn

Jeg har for nylig fundet og begyndte at følge din blog, via en omtale i Inside hækling (UK) magasin om 'Hæklet reddede mit liv'. Jeg synes det er genialt! Jeg er en tekstil kunstner og har hæklet siden jeg var et barn, men efter et års sygdom var hæklet, som virkelig fik mig skaber igen. Jeg er blevet virkelig interesseret i de mange positive sundhedsmæssige fordele af hækling, og andre Håndarbejde færdigheder, og håber at dække mere om dem i min personlige blog. Ville bare sige tak for deling!

Jeg kan ikke swatch for sporvidde, Jeg kan lide at rode rundt med mønstre for meget! hvis jeg havde en virkelig dyre garn og lavede en beklædningsgenstand, Jeg ville sandsynligvis - men det er ikke rigtig den slags hækling jeg normalt gør:)

Jules

http://adventuresinthread.blogspot.com

Fruitful Fusion
Frugtbart Fusion

Jeg plejer ikke swatch. But I have a feeling I'm going to have to at some point!

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@sparklyjools Thanks Jules - I'm so glad that you stopped by! I do work with some fancy yarns to make garments for myself but I don't do them off of patterns and like you I just tinker so I don't swatch for gauge for those either. :) I'll definitely pop on over to your blog and follow what you write about there with an eye towards anything you share about health for sure. If you're on Ravelry, there is a Crochet Saved My Life Rav group that you can also join to connect with others who craft for healing: http://www.ravelry.com/groups/crochet-saved-my-life

sparklyjools
sparklyjools

@CrochetBlogger @sparklyjools Brilliant - I am on Rav so will come and join, many thanks for the tip! I referred to (and linked!) to Crochet Concupisence a few posts ago and already had an e-mail from an embroiderer who has found it helpful, so spreading the message in small ways, hopefully, it will grow!:)

Trackbacks

  1. [...] Min meget foretrukne stilling til at sætte sammen var dette års Thanksgiving post på 20 Årsager Iâ € ™ m taknemmelige for hækling og jeg kunne lide at se på årsagerne til (og ikke) farveprøve for sporvidde i hækling. [...]

Forrige post:

Næste indlæg: