Yarnbombing Italien Efter ødelæggende jordskælv

ved KathrynOktober 8, 2012 · 2 kommentarer

i Yarnbombing

Post image for Yarnbombing Italy After Devastating Earthquake

Jeg læste for nylig et indlæg over på Streetcolor blog om en stor Yarnbombing projekt, der skete i sommer i Italien. Det var designet til at hjælpe samfundet helbrede fra de ødelæggende virkninger af den 2011 jordskælv, der skete der. Det mindede mig om en anden hæklet historie fra en anden italiensk jordskælv, så det fangede min opmærksomhed. Det viser sig, det er et godt eksempel på, hvordan Yarnbombing, hvad du kan tænke på det, kan være en stor tjeneste til nogle samfund.

Den 2011 Jordskælv / 2012 Yarnbombing

yarnbomb italy earthquake Yarnbombing Italy After Devastating Earthquake

I 2011 den gamle romerske landsby Brienno blev ramt af et jordskælv. A nyhedsudsendelse efter begivenheden starter:

“Sommer 2011, to timer en enorm mængde vand invaderer bjerget omgiver området af en lille landsby på kysten af ​​Comosøen, Brienno. En enorm mængde af vragdele ødelagde landsbyen, Brienno er nu en spøgelsesby.”

Streetcolor forklarer, at en tekstil kunstner kaldet Elleta Håndlavet ønskede at hjælpe med at bringe fornyet fest til byen med en Yarnbombing på ét års jubilæum af begivenheden. Der blev anmodet om strikke og hækle stykker, der skal sendes til at dække vraget stadig tilbage i Brienno – en garn-y genfødsel af sorterer, en håndbygget Phoenix for asken.

Natten før installationen skulle finde sted var der en enorm storm, der truede en anden jordskred, men kort tid derefter installationen gik op. Selv borgmesteren i byen hjalp i yarnboming.

Den 2009 Jordskælv i Aquila

Denne Yarnbombing begivenhed var faktisk inspireret af en anden lignende hændelse, der skete efter Aquila jordskælvet i 2009. Elleta Handmade had heard about that and wanted to do something similar for the people in Brienno.

I was familiar with the Aquila earthquake for another reason. In my research for my book, Hæklet reddede mit liv, I learned about a woman named Maria D’Antuono who crocheted to stay calm while she was buried in the rubble of that earthquake. The 98-year-old woman was stuck for 30 hours before being rescued! In the book I discuss how some people theorize that crochet may have helped her avoid panic attacks and even prevent PTSD from this traumatic event.

Yarnbombing to Heal Communities

italy yarnbomb ruins Yarnbombing Italy After Devastating Earthquake

Crochet Saved My Life is all about how crafting helps individuals but these acts of yarnbombing show how public displays of craft and art can help heal communities. Når et sted er ødelagt af en naturkatastrofe, disse ting kan hjælpe. Selvfølgelig i de tidlige stadier af en katastrofe disse mennesker har brug konkret hjælp – mad, husly, lægebehandling – men et år eller to senere, verden har bevæget sig til den næste katastrofe, og disse samfund stadig kæmper for at genopbygge. Nogle gange kan det føre til langvarig og udbredt depression i løbet af stadier i processen.

Yarnbombing bringer smuk, farverige, frisk nyt liv og energi til et område. Folk fra hele verden kommer sammen for at skabe hækling og strik poster, der skal installeres. Dette lader folk i samfundet ved, at de ikke er glemt. Og det bringer en følelse af trøst og håb til området i en tid, hvor de stadig har brug for det.

Hvilke store fiber kunstprojekter! Billeder via Hæklet Circus

pinit fg en rect gray 28 Yarnbombing Italy After Devastating Earthquake
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.
StreetcolorArt
StreetcolorArt

Tak for at skrive dette, jeg elsker historien om den kvinde, hækle, mens fanget under murbrokkerne . Jeg lavet en fejl i min oprindelige artikel - den kvinde, der organiserede Brienno Yarnbombing er navnet Elleta Håndlavede - ikke Valgt . Tak for link ! streetcolor

Forrige post:

Næste indlæg: