Edgy 1970s crocheters: Nicki Hitz Edson

ved KathrynSeptember 19, 2012 · 2 kommentarer

i 1970s Hæklet Designere

Post image for Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

På en måde, Nicki Hitz Edson var grunden til at jeg startede min igangværende serie om 1970s hæklede designere. Den bog, som hun medforfatter Arlene Stimmel (Kreativ hækling) var en af ​​de første fantastiske vintage ressourcer, som jeg kom på tværs om arbejdet fra denne æra. Med nogle hurtige Internet forskning fandt jeg ud af, at hun Nicki er stadig en aktiv kunstner. Jeg har selv været i kontakt med hende, og hun hjalp mig med at finde ud af oplysninger om mange af de andre designere fra den æra, som jeg har profilerede her. Så det er på tide, at jeg gjorde en profil af Nicki arbejde, er det ikke?!

Nicki Hitz Edson

Nicki Hitz Edson startede sin kunst karriere som fotograf, men hurtigt fandt arbejde utilfredsstillende. Hun begyndte at gå den kunststuderende League i 1965 og udforske andre former for kunst. På et besøg hjemme i 1969 hendes mor lærte hende at hækle og hun var hooked. I 1971 hun hæklede den første af sine masker, noget hun ville blive kendt for, som en del af en Halloween kostume til en fest i huset af stipendiaten crocheter Janet Lipkin. Hun elskede at arbejde med farver og udforske strukturelle stykker. Senere begyndte hun at arbejde i kommerciel strik og forgrenet ud i mange forskellige former for fiber kunst. Hun modtog fiber kunst awards i 1976 og derefter 20 år senere i 1996, som jeg synes er lidt af en stor hyldest til hendes lange kunst karriere. Hun har været udstille hendes arbejde i gallerier og museer støt siden 1972; hendes seneste show var en bærbar kunst show på San Francisco Legion of Honor Museum i 2005. Hendes arbejde har været omtalt i flere bøger, men Creative Hæklet er den eneste bog, som hun forfattet. Nicki arbejde er blevet anerkendt i hækling samfund som det fremgår af hendes optagelse i CGOA Hall of Fame.

Kreativ hækling

1970s crochet boots 400x295 Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

Da jeg først begyndte at se på vintage hæklede bøger i mit lokale bibliotek faldt jeg over et par gode ressourcer, og Kreativ hækling  Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edsonvar en af ​​de bedste. Kreativ hækling blev co-forfattet af Niki Hitz Edson og Arlene Stimmel. Det, der virkelig slog mig om Nicki arbejde i mangfoldigheden af ​​hendes værker. Mange af designerne af denne æra var at gøre den samme type beklædningsgenstand igen og igen, ofte en beklædningsgenstand stil ligner andre, der arbejder på samme tid.

crochet fish bag Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

Nicki arbejde er anderledes. Hun gør poster, Ligesom hæklede støvler, der er forskellige fra, hvad de andre designere gør. Og hun ikke begrænser sig til kun én type beklædningsgenstand – eller beklædningsgenstande overhovedet for den sags skyld. Hun gør udstoppede dyr, en pose formet som en fisk og masker. Hæklede masker var noget, hun synes at være især kendt for i disse tidlige dage af hendes arbejde.

crochet wolf mask Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

Hæklet Wolf Mask af Nikki Hitz Edson, 1970s

Kreativ hækling er blevet ændret til det 21. århundrede og er nu tilgængelig for købe så en cd.

Nicki Hitz Edson Del Feldmans Books

crocheted mask Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

En af de designere fra dengang, Del Pitt Feldman, skrev flere forskellige hæklede bøger af hendes egen i løbet af denne tid. Hun fremhævede Nicki arbejde i mindst to af hendes bøger: Discovery and Design Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson og The Crocheter Art Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson.

Nicki Hitz Edson i Art to Wear

crochet mask art Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

I begyndelsen af ​​1980'erne galleri ejer udgivet Julie Schafler Dale en bog kaldet Art Wear , der handler om den populære wearable kunst af tiden. Nicki arbejde er præsenteret i denne bog såvel. Det viser en af ​​hendes hæklede masker fra midten af ​​1970'erne. Det viser også en masse væven strikkede beklædningsgenstande, hvilket er, hvad hun var flyttet ind i begyndelsen af ​​de 80′s.

Nicki Hitz Edson i 1990'erne

nicki hitz edson knit tapestry 400x342 Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

1996 strikke gobelin af Nicki Hitz Edson, foranstaltninger 5′ tværs

I Art at bære så vi Nicki bevæger sig mere ind i andre former for håndarbejde udover hækling. Hun fortsatte med at undersøge forskellige muligheder i fiber kunst. I 1990'erne begyndte hun at lave mange kunst vægtæpper. De var designet til at ligne vævede gobeliner, men faktisk blev strikket.

Nicki Hitz Edson dag

knitted pet portrait Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

Black Jack, en fiber kunst pet portræt af Nicki Hitz Edson

Nicki Hitz Edson fortsætter med at skabe fiber kunst i dag. Hun er måske bedst kendt for hendes kæledyr portrætter. Hun bruger strikning og needlefelting at gøre PET portrætter, der kan sættes på puder eller indrammede samt kunst. Arbejdet interesserer mig, ikke bare fordi det er godt klaret, men også fordi det leder tilbage til noget, hun gjorde tilbage i 1970'erne. I Creative Hæklet der er faktisk et billede af hunden, som hun ejede på daværende tidspunkt ved siden af ​​en ulv maske. Hun var tydeligvis inspireret af kæledyr og interesseret i at skabe fiber kunst reproduktioner af dyr selv dengang, så det er pæne at se, hvordan dette udviklet sig til sit arbejde i dag!

knitted coat Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson

Nicki også fortsat gøre wearable kunst i dag. Faktisk, i henhold til Nikki hjemmeside hun stadig arbejder med Julies Gallery i New York, som sælger hende unikke strikkede frakker.

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crocheters: Nicki Hitz Edson
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.
Stonya Ray
Stonya Ray

Tak for den store side på Nikki. Hun er en af ​​mine nær ven, der lærte mig at hækle og mere, når jeg var en dreng ... tilbage i slutningen af ​​60'erne. Kunstscenen var så fantastisk dengang på LES, i NYC. Rebel Th'redz / FB


Trackbacks

  1. […] crochet mask by Nikki Hitz Edson from Art To Wear […]

Forrige post:

Næste indlæg: