Vælge den rigtige farve Garn til Løft dit humør

ved KathrynAugust 8, 2012 · 5 kommentarer

i Hæklet Sundhed

Post image for Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

When I first began to crochet as an adult I was in the midst of a deep depression. I went to the store with my mom and picked out some basic Boye hooks and two skeins of yarna warm grey and a deep teal. Later, when I began to realize how crochet had helped me heal from depression, I thought it was kind of ironic that I’d chosen to work with blue and greycolors that we often associate with sadness. But as I began to learn a little bit more about color theory I saw that in a way, those were really the colors that made the most sense for me at the time.

Blue Is Calming

blue yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Color science has found that blue is a very calming color. Being in a blue room can be relaxing and soothing. My depression was marked with definite bouts of anxiety so it’s no wonder that I would drift to a color that was calming. You do have to be careful with this color, selv. An icy blue will be chilling instead of relaxing. And a really dark blue can provoke sadness instead of just calmness. The best blues for a relaxing mood are the bright, dark blues like cerulean and turquoise. Green is both calming and warm so bringing in green-blue tones (like the teal I was drawn to for my first projects) can be especially soothing. Because of blue’scoolnessit is good for lowering blood pressure, bringing down fevers and calming angry tempers.

Green De-Stresses

green yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

One of the most healing aspects of crochet is that it relieves stress. Green yarn might be the best choice for enhancing that aspect of the craft. It is a color that encourages the eye to rest and this rests the rest of the body as well as the mind. Green is the color of new grass and suggest re-birth and liveliness, especially in the yellower tones of green. This makes it a hopeful color in addition to being one that relaxes you. Green is also the color most commonly associated with balance and harmony so it may be a good choice for people with mental health conditions like bipolar disorder and schizophrenia. color theory says that green helps build the immune system, so it’s a good staple to keep in your work kit.

Yellow Is Energetic But Stressful

yellow yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Yellow is a tricky color to work with. På den ene side det gør os tænke på solsikker og solskin og lyse, glade dage. Du kan svæve til gul, når du er i en virkelig munter stemning på grund af det lys og lysstyrke. Og du måske ønsker at vælge det, når du føler dig ned for at bidrage til at øge dit humør. Men for meget gul kan være en dårlig ting. Det anses for at være den farve, der er mest stressende for øjnene. Det kan medføre frustration, irritation og vrede. Så hvis du arbejder på et mønster i en gul garn og arbejdet er kørsel du sindssyg, og du blot ønsker at smide det på tværs af væggen; prøv at skifte til en mere beroligende garn og se om det hjælper. Farve terapi siger, at det er også godt for fordøjelsesproblemer og hudlidelser.

Rød omrystes

red yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Rød er ofte forbundet med vrede. Dette betyder ikke, at du vil være gal, hver gang du arbejder med rødt garn, selvfølgelig. Men hvis du er særligt følsom over for farve, så skal du være opmærksom på, at over-stimulering af denne lyse nuance kan forårsage dit blodtryk til at stige, og din puls til at hæve. Hvis du lider af angst, så du kan finde, at arbejdet med rødt garn øger din angst.

På den anden side, dette stimulerer nerverne, så hvis du lider af en masse træthed og har brug for et boost af energi, du kan opleve, at røde projekter er opløftende. Det bringer varme, så hvis du har en sygdom, som efterlader dig koldt det kan være et godt valg. Derudover, red is a power color so if you are feeling weak and like you need to regain your personal power then crocheting something for yourself in red can be just the answer.

Orange Excites Without Agitating

orange yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

People who are seeking the excitement and racing heart of red but find the bright color too overwhelming may find that orange is a better choice. It’s less harsh on the eyes and body but still boost excitement. It can be a good color for some people dealing with depression; that’s because it stirs up emotion and may help take away thatnumbfeeling. Orange is considered very freeing so if you’re overwhelmed with restrictions in your life then pick up some orange yarn! Some people believe that this color helps to stimulate the thyroid, which might be something worth looking into if you have an underactive thyroid disorder.

Brown is Stable

brown yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Brown is an earthly color so it’s all about stability and grounding. It’s the color that you’re supposed to turn to if you need to heal your relationships or ground your own emotional center. It is a warm color. But be wary of using too much brownworking only with brown suggests a blandness that can be linked with depression.

Purple is for Creativity

purple yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Purple is the go-to color for people seeking to get in touch with their creative sides. Deep purple suggests opulence and luxury and stimulates the creative brain with feelings of fantasy and whimsy. Lighter colors, such as lavender, are more restful but still allow you to open up to your inner creative voice. People who want to use crochet for mindfulness and meditation may find that purple yarns are a good choice to facilitate that.

Pink is for Youthfulness

pink yarn1 Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Pink is a joyful color associated with youth. People who have age-related disorders may find that pink brings them back in touch with a younger side of themselves and reinvigorates them. Pink is also the best color for healing from grief.

Grey Is the Ultimate Neutral

grey yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

I was really curious about why grey was the other color I constantly found myself drawn to during my depression. Color theory says that grey is the most neutral of all colors. På grund af dette, it is used to neutralize negative emotions and experiences. This makes sense, fordi i min depression jeg var ude af stand til at håndtere ekstreme følelser. Jeg havde brug for følelsesløshed så meget som jeg hader følelsesløshed.

Sorte Fights Evil

black lace Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Sort siges at være en farve, der bekæmper det onde. Hvad betyder det for helbredelse? Godt, hvis du har brug for at afslutte en giftig co-afhængige forhold eller bryde dig selv fri fra en afhængighed så sort kan være et godt valg til at omgive dig med. Sort er også en af ​​de mest meditative farver, så hvis du har lyst til det er tid til at gå dybt ind i din egen psyke derefter arbejde med denne farve. Men, overdreven sorthed er naturligvis forbundet med depression og bør anvendes omhyggeligt.

White er helt Healing

white yarn Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood

Hvid er den balance af alle farver sammen, og derfor anses for at være en meget kraftfuld healing farve. Det foreslår friskhed og så det er fantastisk, hvis du føler at du har brug for at “starte forfra” fra noget. Det tyder også på åndelig oplysning og indre ro, så hvis du føler dig på et tab i denne verden, så du kan blive beroliget ved at arbejde med ren hvid.

Naturligvis, alle oplever tingene anderledes. Du kan opleve, at visse farver provokere modsatte følelser fra de her beskrevne. Det er altid bedst at have tillid til dine egne instinkter. Men vær åben over for muligheden for at spille rundt med farver og se, hvordan det påvirker dit humør!

Jeg rører på farve teori lidt i kapitlet om depression i min nye bog, Hæklet reddede mit liv. Få dit eksemplar her.

pinit fg en rect gray 28 Choosing the Right Color Yarn to Elevate your Mood
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.
Sacredcrocheter
Sacredcrocheter

En anden fascinerende blog Kathryn-jeg nævnte i en anden stilling, at jeg var en indretningsarkitekt, før jeg gik på pension og begyndte nogle alvorlige hækle. You brought back a lot of funny memories-I was once working on a hospital remodel and we met with the CEO. He had red/orange hair and was wearing an orange shirt. The conference room was done in-you guessed it-orange. His secretary came out with coffee and she had red/orange hair. As we toured the hospital, everything was orange-the carpets, the upholstery, the drapes-nothing was spared! The only room that was different was the emergency waiting room which was painted RED-yup-red.

It was obvious we had to handle this color situation with delicacy. We finally presented a cheerful blue/soft orange color scheme which was approved. Betcha there weren't any cases of underactive thyroid in that hospital!

Forrige post:

Næste indlæg: