1970s crocheters dag: Mona Mauri

ved KathrynJuli 19, 2012 · 5 kommentarer

i 1970s Hæklet Designere

Post image for 1970s Crocheters Today: Mona Mauri

Miss Donnathorne af Mona Mauri, 1977

Noget rigtig cool er sket, siden jeg begyndte at sætte sammen denne serie af blogindlæg udforske, hvad hæklede kunstnere i 1970'erne gør i dag … Flere af dem er kommet ud af busken for at lade mig vide, hvad de er op til. Jeg mener, selvfølgelig har der været de kunstnere, jeg opsporet og kontaktet, men der har også været nogle super cool kvinder, der har nået ud til mig at sige, at de var der i løbet af denne tid, og de ville være glade for at fortælle mig om det. Jeg elsker disse historier, og jeg elsker også at få mulighed for at udforske arbejdet i disse kunstneres. Dagens indlæg handler om en af ​​de kvinder: Mona Mauri.

Hvem er Mona Mauri?

Mona Mauri er et multi-medie kunstner, der arbejder i fiber, keramik og digital kunst. Hun udforsker fælles temaer i de forskellige medier: opfange menneskelige følelser og tankeprocesser. Hun arbejder ofte med fundne objekter i sine stykker og disse objekter hjælpe tjene som et udgangspunkt for at fremkalde minder og følelser i seerne af hendes kunst. Hun skubber konstant selv at prøve nye teknikker og udforske kunsten på nye måder, hvilket er noget, som jeg synes er virkelig værdifuldt for alle kunstnere. Mona har løbende udstillet sit arbejde både fysisk og online. Nylige projekter hun har deltaget i bl.a. Brooklyn Sketchbook Project, Den globale Kvinder Projekt og et postkort udstilling på AIR. Gallery i New York.

1970s og 1980'erne hækling

julie art gallery1 1970s Crocheters Today: Mona Mauri

Mona Mauri er Dronningens Coat i vinduet i Julies Art Gallery, New York

I begyndelsen af ​​1970′s Mona boede i New York på East 13th Street og 2nd Avenue, som var lige nede af gaden fra et sted kaldet Studio Fra. Fra (Pitt) Feldman var ejer af butikken og var den første, som var virkelig viser off hæklet kunst at bære i dette område. Mona var virkelig inspireret af hvad hun så der, og det påvirkede hendes eget arbejde voldsomt. Faktisk, der endte med at blive det første sted, Mona viste hendes arbejde. Hun solgte også nogle hatte til Bendel på det tidspunkt og var begyndt at arbejde på at gøre hæklede veste.

1970s crochet sweater 1970s Crocheters Today: Mona Mauri

I 1973 Mona var på den nordøstlige Crafts Fair i Rhinebeck, og hun mødte Julie Schafler Dale. Hvis dette navn lyder bekendt er det fordi Dale er forfatter til den Art to Wear bog, som jeg hele tiden anbefaler, som præsenterer stykker fra 1970'erne og 1980'erne fra kunstnere, der var udstiller i hendes galleri. Dale spurgte Mona at bringe nogle af hendes arbejde i, og hun begyndte at udstille der.

I 1977 Mona begyndte at arbejde med en anden kunstner, Liz Surbeck Biddle, på kollaborative wearable kunstværker, der blev udstillet på galleriet. Mona forklarer processen på hendes hjemmeside: “Liz gjorde male på silke, og vi ville quilte det og derefter bruge hækling til at bygge det tøj former, og vi ville passere vesten, pung eller frakke frem og tilbage til hinanden tilføje perler, pailletter, spejle, fjer og hvad vi ellers kunne finde på at forbedre stykkerne.” Du kan udforske et galleri af dette arbejde på fiber kunst side Mona hjemmeside eller på Flickr.

1970s crochet purse 1970s Crocheters Today: Mona Mauri

Hæklet pung, 1979

Mona havde også udstiller i mange andre rum på denne tid udover Julies herunder The Philadelphia Museum of Art, American Craft Museum og Brunier Gallery på Iowa State University.

Nogle tanker om de tidlige dage

Mona dimitterede fra college og flyttede til New York i 1970. Hun nævnte, at i college alle syntes at være at gøre indiske armbånd. Også omkring dette tidspunkt en masse af kunstnerne var rejser til Europa og Latinamerika og vender tilbage til de stater, med inspiration fra de håndværk, som de så i disse steder. At inspiration fik omsat i nye ideer og smeltet med hippiebevægelsen og det er når du begyndte at se alle med broderede jeans og håndlavede halskæder, iført afghanske frakker og moccassins. Mona siger, “en eller anden måde hækling udviklet sig som det perfekte medie til at gøre tøj; det var let at foretage ændringer, meget spontan, ikke lide strikning.”

1970s crochet coat 1970s Crocheters Today: Mona Mauri

Magic Garden Hæklet Coat, 1977

Mona talte også om, hvordan wearable kunst bevægelse lige begyndte at omfavne mere og mere inspiration og udsmykning. Hun siger, “Jeg fik virkelig ind i glitter og glimmer og forskønnelse af vores tøj. Jeg ville gå hele ud i tøjet distrikt, på Tinsel Trading Company især, finde smykker til at sy på vores arbejde. Bestemt mere var mere, ikke mindre er mere.” Dette synes at være sandt, hvad de andre kunstnere gjorde dengang, også. Hvis du ser tilbage på arbejde fra kunstnere som Janet Decker og Sharron Hedges du se, at deres kreationer lige fået mere og mere lagdelt og detaljeret og forskønnet indtil omkring midten af ​​1980'erne, da der syntes at være en skalering tilbage i design stilarter med en mere minimalistisk tilgang af mange kunstnere.

Digital Collage

Meget af Monas seneste arbejde i dag er i digital foto collage; se galleri. Hun gør smuk collage arbejde lagdeling levende farver og billeder mod hinanden i både enkle og komplekse scener. Mona siger på hendes hjemmeside: “Mine collager er en afspejling af samfundet som jeg bruger lag af forskellige materialer (erindringer) for at vise den komplekse verden, vi bor i.” Mona har personlig digital collage arbejde samt. Hun siger, “Bring mig dine historier, dine fotos og memorabilia, de ting, der betyder så meget for dig. Som i en drøm, Jeg vil fange særlige spil mellem virkelighed og illusion, en magisk tilstand, hvor alt kan ske.” Ud over dette, Mona også gør website design.

pinit fg en rect gray 28 1970s Crocheters Today: Mona Mauri
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.

Trackbacks

  1. [...] Mona Mauri til deling mit indlæg om hendes arbejde som en hæklet kunstner siden [...]

  2. [...] nævnte i mit indlæg om Mona Mauri, at en af ​​de bedste ting til at komme ud af at skrive min serie af artikler om 1970'ernes crocheters er [...]

Forrige post:

Næste indlæg: