Edgy 1970'erne Hæklet Designere: Jean Williams Cacicedo

ved KathrynMaj 30, 2012 · 3 kommentarer

i 1970s Hæklet Designere

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Jean Cacicedo var altid interesseret i kunst, men hun fandt det svært at forholde sig til traditionelle kunst materialer som maling og skulptur. Da hun opdagede hæklet i sommeren 1968, hun var (undskyld ordspillet) hooked. Hun er citeret i bogen Art at bære som at sige, at det forført hende, fremkalde en følelsesmæssig reaktion fra hende. Da sommeren var ovre, hun vendte tilbage på kunstskole og meddelte, at hun ønskede at studere hækling. Hun fik at vide, at hun kunne fortsætte denne linje af undersøgelse, men at hun havde brug for at kalde det fiber kunst, ikke hækling, fordi hun var på en kunstskole efter alle. Uanset hvad du ønsker at kalde det, Cacicedo blev hurtigt skabe kunst med sin krog og dimitterede i 1970 med sin kunst grad. What’s interesting is that you can see in Cacicedo’s work how she was influenced by painting and sculpture as she created three dimensional wearable pieces that shepaintedwith yarn. Her pieces are visually beautiful with great color and texture but more than that they are designed to tell a spiritual story, to evoke a feeling in whoever sees them. This artist is currently based in Berkeley, Californien.

Jean Cacicedo in Discovery and Design

1970s crochet dress Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

The first time I saw the work of this designer was in Del Feldman’s book Discovery and Design. This book showed her gown above. The book doesn’t say much about it, other than that it was worked in a filet pattern and in wool. It seems to me that thefiletdescribed above is a version of tapestry crochet, not necessarily what I would call filet crochet. Jeg elsker formen af ​​denne kjole samt colorwork.

Jean Williams Cacicedo i Art to Wear

1970s crochet coat Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

1978 Tulip Coat af Jean Williams Cacicedo

Hvor jeg virkelig lært om denne designer er fra hendes profil i bogen Art Wear. Dette er også hvor jeg så min favorit Cacicedo stykke, som er 1977 kjole kaldet Transformation vist øverst i dette indlæg. Den kjole er en kombination af strik og hækling arbejde i både uld og ruskind. Dette antyder, hvor Cacicedo begyndte at gå med hendes arbejde i slutningen af ​​1970'erne, kombinere forskellige typer af håndarbejde og forskellige materialer til at skabe disse fantastisk lagdelte kjoler og frakker. Du kan se i Tulip Coat over, at størstedelen af ​​arbejdet er strikke og hækle, men blomsterne er felt.By begyndelsen af ​​1980'erne nogle af hendes stykker ikke omfatte hækling på alle, men anvendes relaterede håndværk som applikationer og arbejde med filt.

cacicedo crochet Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

1978 Cactus Coat af Jean Williams Cacicedo

Jeg tror, ​​at du kan se en masse af modenhed i det arbejde, som vi ser i Art at bære i forhold til det stykke, vi så i Discovery and Design. Jeg kan virkelig godt lide Discovery and Design kjole, men i hendes senere arbejde Cacicedo virkelig udviklet sin egen stemme. På dette tidspunkt havde hun blev gift og flyttede til Wyoming og var virkelig dybt nedsænket i hendes kreative selv, inspiration fra naturen, der omgav hende. Flere af frakker fra denne gang, især Transformations brik, blev også påvirket af en oplevelse, som Jean havde blive indlagt efter skade i en brand. Hun søger trøst og frakker er designet som en blød, overdådigt tæpper til wrap og varme kroppen.

1970s crochet art coat Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Chaps: A Cowboy Dedication af Jean Williams Cacicedo

Selvfølgelig, Cacicedo havde at gøre en levende, så i begyndelsen af ​​1980'erne, hun reagerede på ændringer i efterspørgslen på markedet og begyndte at gøre mere grafisk arbejde. Vi kan se, at der i 1983 stykke over kaldet Chaps: A Cowboy Dedikation.

Jean Williams Cacicedo: 21århundrede

cacicedo crochet1 Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Jean Williams Cacicedo 2003 Petal Vest

Jean har været forpligtet til at udforske og dele hendes klud kunst i mere end tredive år. Hendes seneste arbejde, der kan ses på hendes hjemmeside, primært udforsker farvning og skrumpende stof til at skabe one-of-a-kind stykker, herunder artwear og klud kunst. Hun har haft sit arbejde vises i udstillinger i hele USA, Europa og i Japan. Hun er i øjeblikket baseret i Californien, og der har været en fantastisk fejring af hendes arbejde på dette område, især. I 2000 der var en retrospektiv udstilling af hendes arbejde på Museum of Craft and Folk Art her i San Francisco. Det fremgår, at museet sat ud en bog 48-side kaldet Jean Williams Cacicedo: Explorations in Cloth Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo sammenfaldende med at udstille, selvom jeg ikke har haft en chance for at se bogen selv. (Af den måde, det er en fantastisk lille museum, som du bør tjekke ud, hvis du hvert besøg min by!) Hendes arbejde er i den permanente samling på flere museer, herunder San Francisco de Young Museum og Oakland Museum of California. Og selvfølgelig, crocheters fortsætte med at omfavne hende. Hun var den 2003 Keynote Speaker for CGOA årlige Chain Link konference. Hun deler sin viden ved at undervise klasser og workshops. For eksempel, i et par uger, hun underviser en workshop i Tennessee kaldet Tre Dimensional Fabric: Hentet fra naturen. Hendes hjemmeside har stadig hendes navn som Jean Williams Cacicedo men jeg har set hende, der er nævnt i en anden steder som Jean Cacicedo Leach. Hendes arbejde er virkelig smuk, så jeg absolut foreslå at tjekke det ud!

1970s crochet Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo

Dette indlæg er en del af en serie om 1970s hæklede designere

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Jean Williams Cacicedo
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail

Trackbacks

Forrige post:

Næste indlæg: