Hækl er en del af Cubas Havana Biennial

ved KathrynMaj 23, 2012 · 0 kommentarer

i Hæklet Art

Post image for Crochet is a Part of Cuba’s Havana Biennial

Hvert andet år i Cuba der er en kunst begivenhed kaldet Havana Biennial. Det er specielt designet til at bringe den globale opmærksomhed på ofte underrepræsenterede arbejde af moderne latinamerikanske kunstnere bor og arbejder i udviklingslande. I år er der en de-vægt på galleri niveau arbejde og i stedet fokusere på at vise nogle af de street art og ikke-elite kunstnere i området. Hæklet har spillet en lille rolle i den kølige twist på begivenheden.

Takket være den måde, at begivenheden finder sted i år, folk i alle indkomstniveauer kan se kunsten at arrangementet fejrer. Der er vægmalerier på gyde vægge og installationer i det offentlige rum. Et af de centrale områder, der er blevet forvandlet af begivenheden er Malecon, which is the popular seawall area. Above you can see an image of a project by Aimee García who got a group of women together to crochet right there on the waterfront. (kilde)

Aimee García is a Cuban artist whose work is about Cuba but also specifically about women’s experiences. Consider this image:

aimee garcia 400x300 Crochet is a Part of Cubas Havana Biennial

Riendas (Reins), 2004, kilde

Last year her work was part of a New York art project called Cuban Visions designed to raise awareness about Cuban art among New Yorkers. According to a bio from Fraser Gallery, hende “work has been also exhibited in the Dominican Republic, South Korea, Spanien, Argentina, Israel, Mexico, Ecuador, Costa Rica and Lebanon”.

From what I can tell she mostly does oil painting and doesn’t seem to have a large body of crochet work but she chose to include crochet in her interactive work at the Havana Biennial, perhaps because it’s such an easy collaborative craft that women can join in on.

pinit fg en rect gray 28 Crochet is a Part of Cubas Havana Biennial
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail

Forrige post:

Næste indlæg: