Edgy 1970'erne Hæklet Designere: Fra Feldman

ved KathrynApril 5, 2012 · 11 kommentarer

i 1970s Hæklet Designere

Post image for Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Bemærk: I sidste uge skrev jeg om Arlene Stimmel. Jeg har da lært lidt mere om hende og have opdateret denne post.

Hvis du følger med på min udforskning af edgy 1970′s hæklede designere vil du se, at jeg har sprunget frem på listen i denne uge. Jeg har besluttet, at det giver mest mening at dele, hvad jeg ved om de designere, som jeg har fundet de fleste oplysninger om, mens jeg fortsætter med at forske i andre designere. Så i denne uge, jeg taler om den forrygende Del Feldman.

Hvem er Del Feldman

Del Feldman var oprindelig en billedhugger, men hun var ikke i stand til at gøre nok penge i denne form for kunst, så hun vendte sig at hækle som tillod hende at leve i 1970'erne. Hun skubbede kanterne af hvad hækling kunne være ved at undersøge forskellige Free Form hækling mønstre og teknikker. Hun åbnede sin egen Greenwich Village boutique og ernærede undervise hende fri formular hæklede idéer til andre. Den grundlæggende fundament for hendes undervisning var, at når du kender de mest almindelige hæklet sting dit arbejde er kun begrænset af din egen kreativitet. Jeg er enige! Hun understreger i mindst én af hendes bøger, at det er fri hækling, der gør det sådan en vidunderlig form for kunst. Hun fejrede også det faktum, at historisk hækles altid blev gjort som en kunstform eller dekorativt valg, ikke som en nødvendighed (i modsætning til andre gamle håndværk som vævning.) Del Pitt Feldman er en af ​​crocheter er inkluderet i CGOA Hall of Fame.

Del Feldman i Creative hækling

del feldman vintage crochet vests 400x139 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Min gå til bog til starten af ​​min forskning i hver af disse edgy hæklet designere er Kreativ hækling. Del Feldman har et par punkter fremhævede i denne store årgang fri form ressource, som alle er veste. Del Feldman også gjorde ikke wearable hækling kunst, men hendes wearable arbejde var absolut opmærksomhed at få. Faktisk, Jeg var slags overrasket over at finde, at hun ikke var en af ​​de kunstnere, der er med i Art to Wear bog, som jeg er så kærlig disse dage.

Del Feldman i Hard hækling

crocet spiral vases Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

En anden bog, jeg elsker for 1970'erne hækling forskning er Mark Dittrick s Hard hækling. Del Feldman har arbejdet med i denne bog så godt, men i dette tilfælde er det meget strukturelle spiral hæklede vaser.

Del Feldmans Den crocheter Art

crochet art dolls Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Selvom Feldman arbejde lavet gæsteoptrædener i de andre store 1970s hæklede ressourcer, den virkelige rigdom af oplysninger om denne crocheter kommer fra hendes egne bøger. Jeg har en kopi af Den crocheter Art, Nye dimensioner i Free-formular Hæklet Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman, en bog, hun sat ud i 1974. Bogen indeholder det arbejde, mange andre hæklet kunstnere fra denne æra, men vigtigst giver indblik i, hvordan Del ser hækles kunst. Faktisk, hele første kapitel med titlen “Hvordan Hæklet Can Be Art”.

del feldman crochet art Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Denne bog viser nogle af Del s hæklet kunst, der kan bæres (der er luffer, for eksempel) men hvad jeg elsker om hendes arbejde i denne bog er de eksempler på dukker og landskaber, der er vist her. Og min favorit er en hæklet plante holder. Jeg tror, ​​jeg elsker det, fordi indehaveren hængende plante synes så klassiker til 1970'erne, men jeg tror altid på dem i macrame, ikke denne slags cool kreativ hækling.

crochet plant holder Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Del Feldmans hækling: Discovery and Design

1970s crochet book Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman

Feldman har en anden bog fra 1970'erne, at jeg ikke har en kopi af. Det hedder Hook: Discovery and Design Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman. Det er en 1972 bog, så det går forud for de andre bøger jeg har nævnt her, og er derfor sværere at finde. Jeg vil vædde på det har nogle store ting i det selv!

Del Pitt Feldman dag

Jeg ved ikke med sikkerhed, hvad Feldman er op til i dag. Men, Jeg har set nogle nævner her eller der, der giver en antydning. For eksempel, der var en 2008 kunstudstilling kaldet Spis Clay or Die ved Greenwich hus og Feldman blev udnævnt som en af ​​de deltagende kunstnere. Hun blev også nævnt som en kunstner, der deltager i deres ferie salg samme år. Hvis du ved noget andet om Del er nyere arbejde, jeg ville elske at vide det!

pinit fg en rect gray 28 Edgy 1970s Crochet Designers: Del Feldman
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail
undergroundcrafter
undergroundcrafter

Jeg så elsker denne serie! Det gør mig lyst til at løbe ud og købe 10 mere vintage bøger hver uge selv (som kunne være en dårlig ting, medmindre jeg åbner en vintage hæklet bog bibliotek i min lejlighed!).

undergroundcrafter
undergroundcrafter

@CrochetBlogger Det lyder fantastisk! Jeg må indrømme, jeg haste til Amazon efter næsten hver af dine indlæg :). Men jeg har været tilbageholdende - hidtil bøger er bare onto ønskelister og ikke i vognen :).

CrochetBlogger
CrochetBlogger moderator

@undergroundcrafter Det er altid godt. Jeg forsøger at være ansvarlige og sætte alt på en ønskeliste i tredive dage for at se, hvis jeg ønsker det stadig efter, men jeg må indrømme, jeg ikke har været at gøre det med disse bøger. Fuldstændig det værd selv. Jeg elsker min voksende 1970'erne hæklet kunst bogsamling!

Trackbacks

  1. [...] starte med Norma arbejde i crocheter Art af Del Feldman. Allerede dengang bogen var allerede i stand til at citere flere priser som Minkowitz havde vundet for hende [...]

  2. [...] på East 13th Street og 2nd Avenue, som var lige nede af gaden fra et sted kaldet Studio Del. Fra (Pitt) Feldman var ejer af butikken og var den første, som var virkelig viser off hæklet kunst at bære i [...]

  3. [...] East 13th Street og 2nd Avenue, som var lige nede af gaden fra et sted kaldet Studio Del. Fra (Pitt) Feldman var ejer af butikken og var den første, som var virkelig viser off hæklet kunst at bære i [...]

  4. [...] andre stillinger i serien for at se hæklede designere som Janet Lipkin Decker, Norma Minkowitz og Del Feldman. google_ad_client = "pub-4904471974338763"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; [...]

  5. [...] også havde ét element præsenteret i en anden bog fra denne periode, Den crocheter Art af Del Feldman. Hvad er virkelig interessant er, at varen er af hæklede mad … noget, vi ser [...]

  6. [...] tilbage på 1970'erne fri form hækling designer Del [...]

Forrige post:

Næste indlæg: