Conceptual Hæklet Artist Anu Tuominen

ved KathrynApril 30, 2012 · 3 kommentarer

i Hæklet Kunstnere

Post image for Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Et af de emner, jeg delte på weekendens link kærlighed var et link til et indlæg af Ting Bright om den hæklede grydelap kunstudstilling af Anu Tuominen. Jeg lavede en mental note til at følge op og lære mere om denne kunstner, og jeg har gjort det, så jeg tænkte jeg ville dele med jer, hvad jeg har lært.

Mere om kunstneren Anu Tuominen

Anu Tuominen er født finsk konceptuel kunstner, der udforsker, blandt andre temaer, metoder til at omsætte lingvistiske ideer til deres visuelle tilsvarende. Dette transcenderer sprog og er en af ​​grundene til, at hun appellerer til både finske-talende og ikke-finske seere. Hun har en MFA fra Kunstakademiet i Helsinki. Hun begyndte at udstille sit arbejde i gruppen, viser i 1986 og har deltaget i utallige gruppe-og soloudstillinger rundt om i verden siden da. Tuominen har vundet flere priser og har haft mindst en halv snes værker af offentlig kunst, der vises i Finland. Hendes 2012 udstillinger omfatter shows i Sverige, Seoul Korea og Craft Museum of Finland. Et andet fokus for hendes kunst er højden af ​​håndlavet i kunsten, hvilket gør hende til en perfekt match med et håndværk som hækling, som er en håndlavet indenlandsk kunstart. Ord, der ofte er blevet brugt til at beskrive hendes kunst arbejde er “humoristisk” og “munter”.

Aktuelle soloudstillinger

Tuominen har i øjeblikket en solo udstilling på Craft Museum of Finland kaldet Fingeraftryk. Jeg elsker dette citat fra galleriet webstedet:

“Når et objekt er håndlavet, du kan se kunstnerens unikke touch i det. Hand, samt tid og arbejdskraft, har forladt deres præg på den slidte objekt. En håndlavet objekt er fuld af fingeraftryk.”

crochet potholders exhibit Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Og hun har også en aktuel soloudstilling på Den Nordiske Akvarel Museum kaldet Write Red in Blue, hvilket er hvor den hæklede grydelap udstilling er featured. Hvad jeg elsker ved denne skærm er, at hver enkelt hæklet grydelap er en lille kunstværk i sig selv, men den sande kunstform er den måde, hun har lagt arbejdet ud med sådan en stor opmærksomhed på en samlet farveskema.

Andre colorwork

Denne store organisatoriske layout af farve er et tema i hele meget af Tuominen arbejde. Jeg tror, ​​det appellerer til crocheter s, der ofte tiltrukket flot farve layouts og mønstre, selv når arbejdet er faktisk ikke hækling. Tag et kig på disse Tuominen stykker, for eksempel:

ana tuominen 400x199 Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Farver til Vinter, farvede tøjklemmer

colorful artwork Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Early Morning af The Sea

eraser art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Clean A4

colored pencils Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Landskab

feather art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Blå Thoughts

butterflies Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Butterfly-venlig Butterfly Collection

Mere hækling

Hækling er kun et lille stykke af hvad Tuominen indarbejder i hendes stykker, men det gør poppe op igen og igen. Her er nogle af hendes andre hæklet kunst stykker:

doily art tuominen Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Sne, Slush, Vand

blue doily art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Uden ord

crochet carrots Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Gulerødder i køkkenet

crochet lingonberries Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Tyttebær – Ideen om en Masher

crochet kitchen Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Køkken installation

colorful crochet art Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen

Farve Page

Denne vidunderlige arbejde er blot et lille udvalg af det arbejde, Anu Tuominen har gjort i både hækling og fundet objekt kunst.

Indsamling

Som du sikkert kan fortælle fra Tuominen arbejde der er et tema der for indsamlede elementer. Kunstkritiker Pessi Rautio forklarer: “Anu Tuominen amasses ubrugelige ting som mange andre mennesker gør, det er bare at hun gør en dyd ud af det. Berømte samlinger, også, normalt har deres begyndelse i chancen, i en besættelse, der har udvidet ud over grænserne for grunden indtil det begynder at føle, at de kunne ligne en slags samlet hele, et system.” Det fascinerer mig. Min mor er en samler af ting. Jeg, på den anden side, tendens til at være nogen, der elsker at komme af tingene meget mere end at indsamle dem. Jeg holde tingene for en stund, og derefter kaste dem. Selvom jeg gør det sjovt i min mor til hendes indsamling, Jeg indrømmer, at hun har masser af tilfældig sjov cool stuff og der er en glæde i kuratering at, som jeg tror Tuominen viser hende i hendes omhyggeligt finpudsede kollektioner.

Er du en samler? Hvad mener du indsamler?

pinit fg en rect gray 28 Conceptual Crochet Artist Anu Tuominen
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] Jeg mindes den hæklet grydelap kunsten finske kunstner Anu Tuominen [...]

  2. [...] Profil af Conceptual Hæklet Artist Anu Tuominen [...]

Forrige post:

Næste indlæg: