25 Edgy 1970′s Hæklet Designere: Hvor er de nu?

ved KathrynMarts 15, 2012 · 17 kommentarer

i 1970s Hæklet Designere

Post image for 25 Edgy 1970′s Crochet Designers: Where Are They Now?

Jeg har gjort en masse læsning sidst af vintage hæklede bøger fra 1970′s. Flere af dem er virkelig unikke bøger, der deler de tidlige stadier af nicheområder i hækling, der er populære med visse segmenter af Crafters og kunstnere i dag. For eksempel, Kreativ hækling handler om freeform hækling og Hard hækling berører billedtæppe hækling. Disse bøger nævne så mange forskellige designere fra 1970′s og jeg kan ikke hjælpe, men spekulerer på, hvad deres krop arbejde ser ud, og hvor disse designere er nu. Så jeg besluttede, at det er tid til at lancere en ny blog-projekt: 25 Hæklede Designere fra 1970′s.

1970s hækling er ikke bare, hvad du tror

I den post, som jeg gjorde om Hard Hækl en af ​​mine læsere, scarletdash, nævnt, hvordan alle gør disse antagelser om, hvad 1970'erne hæklet ser ud, og disse store bøger, der ser på linjen mellem hækles et håndværk og hækling som en kunst at minde os om, at disse ting er ikke de eneste ting, som 1970'erne hæklet var omkring.

Ja, 1970′s hæklet absolut indeholde masser af de ting, vi tænker på. Jeg spurgte min Twitter-venner og mine G venner, hvad der kommer til at tænke på omkring 1970′s hæklet for dem, og noget af det, de sagde medtaget:

 • Orange, brun, gule og avocado akryl garn
 • Klodset, voluminøse mønstre
 • Bedstemorruder alt, især veste og bikinier
 • Chevon mønster tæpper
Ja, der var en masse af de ting i 1970′s og det er derfor vi automatisk tænker på disse ting. Men der var også en stor fejring af husflid som en del af kvinders indflydelse bevægelse, især i kunstverdenen, og der var et stort skub til at tage hækles til det næste niveau. En af de bøger, jeg læser, Fiber Arts: Macrame, Hook, Indpakning, Coiling, Vævning 25 Edgy 1970s Crochet Designers: Where Are They Now? af Diane Philippoff Maurer har en stor beskrivelse af, hvordan crafting ikke blev accepteret i kunstverdenen på dette tidspunkt (skulpturer Okay, fiber skulpturer ikke okay) og hvordan kunstnere, især kvindelige kunstnere, kæmpede at for at få hækle og andre håndværk ses som en legitim kunstform.
Jeg vil bruge denne serie til at komme til at kende de hæklede kunstnere i 1970'erne, der skubber grænserne for denne gang, gør vejen for den hæklede kunstnere af i dag, der presser nye grænser.

Om serien

I denne serie vil jeg gøre forskning i en ny designer hver uge for at finde ud af mere om ham eller hende. Jeg vil se på: hvem de er, deres offentliggjorte arbejde fra 1970′s, hvordan dette arbejde repræsenterer 1970′s hæklede ideer, hvad de har gjort siden da (hvis jeg kan finde, at oplysninger), og hvordan enhver nyere hækling arbejde sammenligner som i 1970′s.

Den 25 1970′s Hæklet Designere

Jeg har samlet en liste over hæklede designere, der er nævnt i de to vigtigste bøger, jeg bruger til at sparke fra min forskning (Kreativ hækling og Hard hækling). Jeg vil starte der med mine udforskninger. Der er faktisk 26 designere på den liste, som giver mig en bonus mulighed i tilfælde af at der er en designer, jeg kan bare ikke finde nogen oplysninger om. Her er de:

 1. Der Stearnbach
 2. Arlene Stimmel
 3. Barbara Murrio
 4. Cindy Picchi
 5. Debbie Einbender
 6. Fra Feldman
 7. Diana Schmidt
 8. Diane Kender
 9. Dina Schwartz
 10. Frank Lincoln Viner
 11. Helen Bitar
 12. Jackie Henderson
 13. Janet Karpuck
 14. Janet Lipkin Decker
 15. Joan Wortis
 16. Lannie Martov
 17. Markere dine Rick
 18. Nicki Hitz Edson
 19. Norma Minkowitz
 20. Pat Mueller
 21. Paulette Tribes
 22. Peri Ørred
 23. Ruth Nivola
 24. Sharron Hedges
 25. Susan Morrow
 26. Suzannah Lewis
pinit fg en rect gray 28 25 Edgy 1970s Crochet Designers: Where Are They Now?
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Overveje at gøre en donation eller bliver en blog sponsor.
momwithahook
momwithahook

Interessant projekt. Jeg tænker på de samme farvekombinationer når jeg tænker på halvfjerdserne samt bedstemor firkanter. Jeg plejede at have en stor bedstemor firkantet pung som en lille pige. Min mor plejede at lave matchende tøj til mine søstre og jeg og ja, de var bedstemor firkanter. Jeg bare uploade et pic engang.

bexaraven
bexaraven

Elsker denne idé! Granny firkanter. Jeg så den mest fantastiske dynen i 70'erne ... det var bedstemor firkanter gjort i juvel farver med sort ... det ser ud ligesom farvede glas!

undergroundcrafter
undergroundcrafter

Jeg anden James Walters og Sylvia Cosh. (Hun døde, men han er stadig i live.) Jeg så ser frem til at høre om Jackie Henderson. Hvis du tager anmodninger :), hvad med Anne Halliday og Judith Copeland?

susiehewer
susiehewer

Oooh, Glem ikke James Walters og Sylvia Cosh!

Trackbacks

 1. [...] ItLast uge nævnte jeg, at jeg lancerer en ny serie, tage et kig på den edgy arbejde 25 innovativ 1970′s hæklede designere og se om jeg kan finde ud af, hvad disse folk er indtil nu. Det starter lige nu med et kig på [...]

 2. [...] Det faldt af i svinget, når større projekter (ligesom min søsters tæppe) ind i billedet. Jeg fortsætter med at blive inspireret af mine vintage hæklede bøger, samt hækling Conupiscence serien, Edgy 1970′s Hæklet Designere. [...]

 3. [...] mit første indlæg notering 1970'erne hæklet designere, at jeg skulle til forskning, Jeg fik en kommentar fra Susie Hewer der sagde: “Oooh, [...]

Forrige post:

Næste indlæg: