Creepy Cute Hæklet kunstner: Patricia Waller

ved KathrynFebruar 7, 2011 · 5 kommentarer

i Hæklet Kunstnere

278b5531f8419f 300x217 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller

Hver mandag på denne hæklet blog jeg tage et nærmere kig på arbejdet i et hæklet kunstner. Denne uges featured artist er Patricia Waller, en hæklet kunstner født i Santiago Chile i 1962 der nu bor og arbejder i Berlin, Tyskland. Hendes hækling arbejde er opmærksomhed at få på grund af dens genstand. Hun crochets elementer, der ser sjovt og barnlig og tilføjer så en mørkere side til dem. For eksempel, hun har gjort et stykke kaldet Who Killed Bambi? hvor rådyr pågældende er blevet angrebet med en slagter kniv og bløder. Det er noget dristigt anderledes arbejde for en hæklet kunstner. Jeg er ikke engang sikker på, om jeg kan lide det, præcis, men jeg helt sikkert finde det fortjener et andet blik. Og jeg absolut værdsætter hendes evner med en hæklenål!

Mere om hækling kunstner Patricia Waller

Waller studeret kunst på kandidatniveau i talrige steder. Hun har arbejdet som en kunst lektor på universitetsniveau. Og hun har vundet priser for sit arbejde. En af de mere interessante projekter, hun gjorde (efter min mening alligevel) var tilbage i 1990′s, når hun tackles emnet, hvordan computerteknologi er blevet så udbredt i samfundet ved at gøre hæklede eller vævet arbejde af emnet. Jeg er altid interesseret i krydsfeltet mellem kunst og teknologi, især da det gælder for hækling.

Stor beskrivelse af Waller s hæklet kunst

I 2009 Waller havde et galleri show med titlen Bad Luck. Forordet til kataloget for at vise, skrevet af Andre Lindhorst, har en stor beskrivelse af hendes arbejde. Det lyder, delvis:

“Med sin stilistiske værktøj hæklede objekter-kunstneren Patricia Waller fra Berlin indtager en særlig plads blandt kunstnere, der arbejder med nål og tråd. Hun er en præcis og kritisk iagttager af hverdagen og har nu skabt en mangesidet "verden teater." Hendes tvetydige univers udvirket fra vores turbulente moderne eksistens er fokuseret på kunst, handel, teknologi, og popkultur, og nu består af mange tematiske blokke. I en undergravende tongue-in-kind måde, Patricia Waller har blandet sammen det absurde og bizarre, omhyggelige observationer af dagligdagen og en interesse i menneskeheden, der grænser op til det antropologiske, at skabe disse forskellige faser af hendes arbejde.

Hendes værker kan være malerisk hyldest til heltene fra høj kunst, såsom Vincent van Gogh eller Picasso, or satirical commentary of the exalted rituals of the cultural industry. Or she might, in a wonderfully bizarre manner, poke fun at the affectations of the powerful or at macho swaggering, or create ironic parodies of gene technology or psychic phenomena. But it is quickly apparent that Patricia Waller’s œuvre is neither superficial nor does it invite harmless amusement. Rather it is anchored in the concrete world of daily experiences and its problems. What in some of her settings at first sight looks like harmony is deceptive, as the viewer will soon notice. The beholder senses that the evil and unimaginable may at any time disrupt the beautiful outward appearance of sheltered worlds.

I’d definitely encourage you to read the entire three-page preface to the catalog.

Eksempler på Waller s hæklet kunst

Nogle bemærkelsesværdige eksempler på Patricia Waller kunst arbejde omfatter:

bambi 300x217 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller

Who Killed Bambi

armprot1 206x300 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller

Hæklet Protese

mouseandcheese 300x204 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller

Mus og ost

sadomaso 261x300 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller

Sado / Maso

Disse eksempler viser nogle af den række af Waller s hæklet kunst. Hun gør gøre nogle ting, som er sød. Hun gør også nogle ting, der er virkelig uhyggelig. Det meste af hendes arbejde ligger et sted i mellem.

Patricia Waller rundt omkring på nettet

Er du interesseret i Patricia Waller arbejde? Her er noget mere om hende fra rundt omkring på nettet:

  • Hæklet kunstner Patricia Waller hjemmeside. Dette er det bedste sted at se forrygende billeder af alle Waller s hæklet kunstværk.
  • Trendhunter har også en god galleri af mange af hendes kunstværker.
  • Moviefone har et kort stykke med en reaktion på Waller arbejde.
  • Reykjavik Grapevine has a great article about Waller’s work. That’s also where the top image on this site comes from.
  • 5 Eksempler på Extreme hækling. I included her in my HubPages article on various extreme crochet stuff. That’s because her subject matter is extreme in comparison to what most people are crocheting.

Spørgsmål

What do you think of the crochet art created by Patricia Waller? Is it cute or is it creepy?

pinit fg en rect gray 28 Creepy Cute Crochet Artist: Patricia Waller
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail

Trackbacks

  1. [...] crochet artist I profiled at this time last year was Patricia Waller. Jeg var (og stadig er) fascinated by how she can take super cute things (like Bambi) and put a [...]

  2. [...] crochet artist that I profiled at this time in 2011 was Patricia Waller who does this creepy cute crochet that has a sort of sick sense of humor about it. The juxtaposition of soft crochet against dark [...]

  3. [...] unik, Jeg sandsynligvis vil finde det. For eksempel, if someone puts up a Pin to a photo of Patricia Waller‘s Who Killed Bambi? og pin links til nogle fragmentariske eller uninformative websted, I can just type [...]

Forrige post:

Næste indlæg: