Amazing Hæklet kunstner: Joana Vasconcelos

ved KathrynJanuar 31, 2011 · 9 kommentarer

i Hæklet Kunstnere

Joana Vasconcelos er en arbejdende kunstner, der nyder at skabe kunst i mange forskellige medier. Jeg kan godt lide flere af de forskellige ting, som hun har gjort, men det er jo hendes hæklet kunst, der har fanget min interesse mest. Alle af hendes arbejde, herunder hendes hækling arbejde, væver sammen temaer kvindelighed, kvindelighed, styrke, og samfundsmæssige roller. Denne kunst udfordrer folk til at se på, hvad der definerer kvinder og kvinders kunst og at sætte spørgsmålstegn ved de forudsætninger, om disse ting. Jeg tror, ​​at dette er et vigtigt spørgsmål for hæklede kunstnere i dag, da hæklet typisk betragtes som en kvindes håndværk og må ikke gives ligestilling i kunstverdenen på trods af sin popularitet i kultur og mode.

En lille smule mere om Joana Vasconcelos

 • Ifølge bio på hendes hjemmeside, Joana Vasconcelos blev født i Paris i 1971 men flyttede til Portugal, hvor hun nu gør sit kunstværk. Hun studerede billedkunst på college niveau. Hendes hjemmeside viser en portefølje af hendes arbejde går så langt som tilbage 1994.
 • Vasconcelos fået en masse opmærksomhed i medierne for et par år tilbage, da hun lavede en fantastisk lysekrone ud af tamponer. Arbejdet var faktisk ganske spændende, selvom det er ikke, hvad jeg er mest interesseret i, fra hendes portefølje.
 • Meget af hækling arbejde, hun har gjort, er i stor skala. Dejlige Textiles påpeger, at det har sine rødder i skulptur kunst. Hun er endda blevet kaldt “billedhuggeren hæklet”. En af hendes metoder er, at hun tager skulpturer og dækker dem i hækling.
 • Der er to primære faktorer, der gør Vasconcelos udstilling engagerende og spændende. Den ene er den tekniske dygtighed involveret i hendes magiske kuvertering bomuld hæklet, den anden, er den eklektiske smag for forskellige materialer: fra stof til keramik, til plast, fliser og gummi.” (kilde)
 • “Hun bruger også hæklet arbejde for at trække beskueren i (det er ofte sagt, at den gennemsnitlige person bruger omkring 30 sekunder foran et kunstværk). Ifølge Joana, "Håndværk giver dig tre ting: tid, gentagelse, og derefter, når tingene bliver gentaget igen og igen, de bliver abstrakte. "hun tænker på hækles en tegning eller mønster på arbejdet.” (kilde)

Eksempler på Joana s hæklet kunst

Den hæklede kunst, som jeg først bemærkede var hendes arbejde ved hjælp af hæklede doilies. Jeg fandt det interessant, fordi hvide doilies er sådan en stereotyp objekt, der repræsenterer den forældede kultur hækling. Med andre ord, det er, hvad vi tænker på som “mormors hækling”. Og alligevel, Vasconcelos par dette med genstande, der ikke er gamle (som computere) eller feminine (ligesom tyre) for en virkelig spændende effekt. Tag et kig:

Picture 3 300x253 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

el matador 2007 200x300 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

joana vasconcelos 6 600x557 300x278 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

Jeg vil også nyde skulpturerne, som hun gør, der omfatter hækling arbejde over dem, der ikke er i form af bare hvide doilies:

5780173 224x300 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

Hun har også nogle interesserede filtet og uld arbejde. Det er ikke nødvendigvis alle hækling arbejde, men det er i samme familie. Farverne er hvad der tiltrækker mig til disse stykker:

joanavasconcelos 225x300 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

Vasconcelos Valquiria4 300x225 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos

Spørgsmål af dagen

Vasconcelos opfordrer os til at tage den “kvinders håndværk” hæklet alvorligt som en kunstform. Hvad er dine tanker om dette emne?

pinit fg en rect gray 28 Amazing Crochet Artist: Joana Vasconcelos
Ligesom dette indlæg, bedes ramme aktien knap! Virkelig elsker, hvad jeg laver med hækling concupiscence? Abonner på hækling concupiscence via e-mail

Trackbacks

 1. [...] af de første hæklet kunstnere, jeg profileret på dette websted var Joana Vasconcelos. Hun er nok bedst kendt for sine fantastiske store værker (ligesom klaverer) dækket i hvidt doilies, [...]

 2. [...] Joana Vasconcelos lavet denne fantastiske mixed-media brik i 2010; lige nu er det hænger i Château de Versailles, hvor kunstneren er den første kvindelige kunstner til at vise moderne arbejde. Kunstneren siger, at dette stykke er “håndlavede uldne strikning og hækling, industrielle trikotagestof, tekstiler, ornamenter, polyester, stålkabler” … Jeg siger det er fantastisk! [...]

 3. [...] Dauphin og Dauphine. Dette er den klassiske hækling arbejde, Vasconcelos synes at være kendt for – der dækker emner i hvid eller sort serviet-style [...]

 4. [...] kunstner, at jeg profileret i løbet af denne uge i 2011 var Joana Vasconcelos. Hun er sådan en fantastisk talent. I 2012 Hun blev den første kvindelige kunstner til at vise på [...]

 5. [...] Joana Vasconcelos er en af ​​mine yndlings hæklet kunstnere. Dette skyldes hovedsageligt, selvfølgelig, fordi jeg finder hendes arbejde slående. Men det har også at gøre med kvaliteten af ​​hendes karriere; Joana arbejde ses internationalt i fantastiske udstillinger, og det er godt for hele hæklet samfund til at have vores håndværk set på sådan en stor skala. Hun er en del af en stor multi-kunstner udstiller i Jerusalem, som jeg ønsker jeg kunne se i person! [...]

 6. [...] Joana Vasconcelos er en af ​​mine yndlings hæklet kunstnere. Dette skyldes hovedsageligt, selvfølgelig, fordi jeg finder hendes arbejde slående. Men det har også at gøre med kvaliteten af ​​hendes karriere; Joana arbejde ses internationalt i fantastiske udstillinger, og det er godt for hele hæklet samfund til at have vores håndværk set på sådan en stor skala. Hun er en del af en stor multi-kunstner udstiller i Jerusalem, som jeg ønsker jeg kunne se i person! [...]

 7. [...] Hæklet concupiscence. [...]

 8. […] crochet artist Joana Vasconcelos has a new solo exhibit opening on March 31st in Brazil. dette følger udstiller i Jerusalem, den […]

Forrige post:

Næste indlæg: